News

Inundații puternice pe insula Creta din Grecia. O persoană a murit, două sunt date dispărute, mașinile au fost luate de ape

Imagini tulburătoare de pe insula Creta din Grecia. Inundațiile puternice au făcut ravagii în ultimele zile, iar o persoană a fost ucisă de viitură.
15.10.2022 | 18:12
Inundatii puternice pe insula Creta din Grecia O persoana a murit doua sunt date disparute masinile au fost luate de ape
Inundațiile de pe insula Creta din Grecia au ucis un om. Sursă foto: YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Insula Creta din Grecia, destinația preferată a multor români, a ajuns un adevărat dezastru. Inundațiile puternice din ultimele zile au distrus totul în jurul lor, iar o persoană și-a pierdut viața.

Un bărbat și-a pierdut viața în urma inundațiilor din Grecia

Conform ultimelor informații publicate de presa internațională, un bărbat a fost găsit fără suflare în regiunea Heraklion de pe insula grecească. Acesta avea 50 de ani și din păcate a rămas prins în automobilul său, chiar în momentul în care ploile torențiale au început.

ADVERTISEMENT

Iar cazul său nu este unul singular. Conform anunțului făcut de pompierii din Grecia, alte două persoane au fost date dispărute și sunt căutate chiar în aceste momente. Ploile torențiale au mai făcut și alte victime.

Pompierii eleni anunță că o femeie care a rămas blocată în mașină în timpul ploilor a reușit să scape, din fericire, doar cu răni ușoare. De asemenea, autoritățile au fost nevoie să intervină în cazul altor aproape zece vehicule care au ajuns să fie luate de ape, în condițiile în care vremea s-a schimbat radical în scurt timp.

ADVERTISEMENT

Nu doar populația de pe insulă a întâmpinat probleme, ci și turiștii aflați acolo. Un grup de câteva persoane, dar și un agent de securitate au ajuns la rândul lor să fie blocați în Muzeul Arheologic din orașul Sitia de pe insulă.

Conform primarului din Sita, situația a scăpat de sub control, iar în ciuda intervențiilor autorităților, anumite lucruri nu au putut fi evitate.

ADVERTISEMENT

“Situația a scăpat de sub control, iar fenomenele din regiune au fost excepționale”, declara acesta.

Autoritățile din Creta recunosc că situația a scăpat de sub control

O reacție în acest sens a venit și din partea subprefectului regiunii, Nikos Syrigonakis, notează AFP. Oficialul elen a venit cu o serie de recomandări pentru populație, având în vedere situația extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT

Acesta a anunțat public că insula Creta se află într-o zi extrem de dificilă și a făcut un apel la populație să evite deplasările cel puțin în următoarea perioadă, având în vedere riscurile și vremea care rămâne încă incertă. “Aceasta este o zi dificilă”, a mai punctat oficialul elen.

ADVERTISEMENT