News

Inundațiile au făcut ravagii în România. Mai multe case și drumuri sunt sub ape. Cât mai durează vremea rea. Video

Inundațiile raportate în ultimele ore din cauza ploilor abundente au făcut ravagii în România. Mai multe case și drumuri din nordul țării sunt sub ape.
15.12.2023 | 08:10
Inundatiile au facut ravagii in Romania Mai multe case si drumuri sunt sub ape Cat mai dureaza vremea rea Video
Inundațiile lovesc în mai multe zone din România: case și drumuri sub ape în Satu Mare, Bihor și Bistrița-Năsăud. Sursa foto: presasm / capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În plină iarnă calendaristică, inundațiile devastatoare au lovit mai multe județe din România. Ploile abundente și topirea zăpezilor de pe versanți au dus la umflarea mai multor cursuri de râuri. Acestea au ieșit din matcă și au creat probleme în nordul și nord-vestul țării.

Inundațiile lovesc în mai multe zone din România: case și drumuri sub ape în Satu Mare, Bihor și Bistrița-Năsăud

Probleme mari sunt în Satu Mare. În ultimele zile, aproape toate râurile importante din nord-vestul ţării s-au aflat sub avertizări de inundaţii. Râul Crasna este sub cod roşu până vineri noapte.

ADVERTISEMENT

Mai multe gospodării au fost inundate şi pompierii au ajutat la scoaterea apei din curțile oamenilor. De asemenea, autorităţile locale au transmis mesaje RO-Alert localnicilor.

Zeci de cadre militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș al județului Satu Mare alături de comanda unității au ajuns în localitatea Craidorolț. Viiturile anunțate pe râul Crasna au creat mari probleme. La fața locului au fost mobilizate 3 Autospeciale de primă intervenție și comandă, un autocamion, 3 motopompe și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

Probleme mari sunt și în Bihor. Ploile abundente din ultimele zile au provocat pagube. A fost inclusiv cod roşu de inundaţii în judeţ, în noaptea de miercuri spre joi, iar pompierii au fost chemaţi să intervină inclusiv în cursul dimineţii.

Noaptea trecută, pompierii ISU au avut mai multe misiuni. În localitatea Marghita, aceștia au evacuat apa dintr-o locuinţă şi din curtea acesteia. În municipiul Oradea apa a afectat subsolul unei clădiri, precum și subsolul unui hotel.

ADVERTISEMENT


Din datele presei locale, cea mai gravă situaţie a fost la Roşia. Aici, pompierii din Beiuş au acţionat pentru înlăturarea aluviunilor de pe partea carosabilă şi pentru decolmatarea şanţurilor, pe o distanţă de circa 4 kilometri, scrie eBihoreanul. Dimineața trecută. pompierii Detaşamentului 1 Oradea au intervenit la evacuarea apei din demisolul unei şcoli din Husasău de Criş.

Inundațiile au lovit şi în judeţul Bistriţa Năsăud. Aici, râul Someşul Mare se află sub avertizare de inundaţii. Deocamdată, aici nu au fost înregistrate solicitării din partea populației privind situațiile de urgență generate de creșterea cantităților de precipitații înregistrate în ultimele ore.

ADVERTISEMENT

În schimb, pe raza localității Magura Ilvei drumul este inundat pe doua porțiuni, circulația rutiera se desfășoară cu dificultate, iar echipajele de poliție asigura măsurile specifice în zona. ISU a trimis în zonă un echipaj de pompieri militari cu o motopompă de capacitate mărită.

Cât mai durează vremea rea din România

Din fericire, de la ANM vin vești ceva mai bune. În weekend, ploile vor avansa prin sudul şi prin sud-estul ţării, apoi se vor retrage. Asta pentru că o masă de aer rece va avansa, de asemenea, în ţara noastră. Precipitațiile din zilele viitoare vor slăbi în intensitate și vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori