News

Inundațiile au rupt un pod în Dolj, al doilea în câteva ore. Aproximativ 100 de oameni, blocați în gospodării

Inundațiile au rupt un pod în Dolj. Amintim că este al doilea pod surpat, în câteva ore, în urma furiei naturii. Oameni blocați în gospodării.
17.06.2023 | 15:17
Inundatiile au rupt un pod in Dolj al doilea in cateva ore Aproximativ 100 de oameni blocati in gospodarii
Inundațiile au rupt un pod în Dolj, al doilea în câteva ore. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Captura Jurnalul Olteniei/Prefectura
ADVERTISEMENT

Inundațiile au rupt un pod în județul Dolj, sâmbătă, 17 iunie. Este al doilea pod surpat, în câteva ore, în urma furiei naturii. Autoritățile fac față cu greu valului de sesizări al oamenilor.

Inundațiile au rupt un pod în Dolj, al doilea în câteva ore

Noaptea trecută au fost zeci de apeluri la 112. Un pod din satul Mălăiești, din comuna Goiești, a fost efectiv rupt, vineri, după ce vremea rea a pus stăpânire pe mare parte a județului Dolj. Zeci de gospodării sunt afectate, iar aproximativ 100 de oameni ar fi blocați. Însă, potrivit pompierilor din Dolj, cei mai mulți dintre aceștia nu vor să fie evacuați.

ADVERTISEMENT

Și în localitatea Cernătești, pârâul Mașcot a ieșit din albie. Aproximativ zece gospodării au fost afectate. Unii dintre locuitori au reușit să se autoevacueze, în timp ce alții au apelat la ajutorul autorităților, conform Jurnalul Olteniei.

În Botoșești Paia, două persoane au avut nevoie de intervenția pompierilor după ce au rămas blocate într-un autoturism. Totodată, pompierii au intervenit vineri seara la mai multe case inundate. O localitate a rămas izolată după ce un copac s-a prăbușit la pământ.

ADVERTISEMENT

Un alt pod, din Dolj, s-a rupt sâmbătă

Sâmbătă, podul de pe strada Târgului, dintre localitățile  Greceşti şi Gropanele din judeţul Dolj s-a rupt. Potrivit autorităților, aici nu există persoane izolate, deoarece au la dispoziție un alt drum care leagă localitățile.

Intervenția pompierilor este în desfășurare, la această oră, mai ales că pericolul încă nu a trecut. Totodată, terenurile agricole ale oamenilor sunt inundate ddin cauza precipitațiilor abundente.

ADVERTISEMENT

Subprefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a anunțat că vor fi evaluate pagubele produse în urma inundațiilor. Totodată, acesta spune că va solicita ajutor de la Guvernul României pentru a sprijini oamenii.

Pod luat de viitură în Serbia

Ploile și inundațiile au făcut ravagii, în ultimele ore, și în Serbia și Bosnia și Bosnia-Herțegovina. În mai multe zone a fost instituită stare de urgență din cauza situației extreme.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în Serbia, în aproiere de orașul Kraljevo, un pod a fost luat de viitură. Aproximativ 1.300 de pompieri și voluntari intervin pentru a evacua zeci de oameni din localitățile afectate de inundații.

ADVERTISEMENT