News

O nouă avertizare meteo. Codurile galben și portocaliu, prelungite de ANM

O nouă avertizare meteo a fost emisă. Specialiștii ANM au prelungit atenționările de vreme rea: cod portocaliu și galben
17.06.2023 | 11:42
O noua avertizare meteo Codurile galben si portocaliu prelungite de ANM
O nouă avertizare meteo, emisă de ANM. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă avertizare meteorologică a fost emisă de reprezentanții ANM. Sâmbătă dimineață, au fost prelungite codurile galben și portocaliu de vreme rea. Prin urmare, nu vom scăpa prea curând de ploi și vijelii.

O nouă avertizare a fost emisă de meteorologi

După ce ploile și inundațiile au produs ravagii în mai multe județe ale țării, în cursul nopții de vineri, dar și sâmbătă dimineața, Administrația Națională de Meteorolgie a actualizat avertizările de instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT

În aproximativ o oră va intra în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi torențiale. Avertizarea meteo va afecta estul și sud-estul Transilvaniei, aproape întreaga zonă a Moldovei, precum și zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali.

Codul portocaliu va intra în vigoare sâmbătă, la ora 12:00, urmând să iasă din vigoare la ora 23:00. În acest interval orar vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vânt, iar pe arii restrânse vor fi vijelii și grindină.

ADVERTISEMENT

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, transmit reprezentanții Administrației Naționale de Meteorolgie.

O nouă avertizare cod galben, valabilă până duminică

O avertizare meteo cod galben de vremea rea este în vigoare de sâmbătă, de la ora 10:00 până duminică, 18 iunie, la ora 10:00. Acesta vizează sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Moldova și Oltenia.

ADVERTISEMENT

„Se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, a anunțat ANM.

O nouă avertizare meteo. harta ANM
O nouă avertizare meteo. Sursa foto: meteoromania.ro

De asemenea, meteorologii precizează că ploile vor fi prezente în cursul serii și nopții și în restul Munteniei. Situația nu se va schimba nici în zilele viitoare, vremea urmând să se mențină instabilă.

ADVERTISEMENT

Amintim că inundațiile produse din cauza precipitațiilor au făcut prăpăd în sud-vestul țării. Zeci de gospodării au rămas izolate după ce un pod s-a prăbușit între localitățile Goiești și Mălăești din Dolj. Totodată, traficul feroviar a fost afectat în mai multe județe din cauza ploilor.

ADVERTISEMENT