News

Vremea rea a făcut ravagii în România. Circulația trenurilor, blocată din cauza ploilor și inundațiilor

Vremea rea a făcut ravagii. Circulația feroviară a fost afectată din cauza ploilor abundente. În Drobeta Turnu Severin, trenurile au fost blocate.
17.06.2023 | 10:45
Vremea rea a facut ravagii in Romania Circulatia trenurilor blocata din cauza ploilor si inundatiilor
Vremea rea a făcut ravagii. Circulația feroviară, afectată. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Hepta.ro/Facebook CFR Călători
ADVERTISEMENT

Vremea rea a făcut ravagii în mai multe regiuni ale țării. Circulația trenurilor a fost afectată din cauza ploilor și inundațiilor. Infrastructura feroviară are de suferit din cauza problemelor generate în urma precipitațiilor.

Vremea rea a făcut ravagii. Trenuri blocate din cauza ploilor

În Drobeta Turnu Severin, circulația trenurilor a fost blocată. Vorbim de cele care merg spre municipiul de reședință al județului Mehedinți, cât și de cele care vin dinspre Drobeta Turnu Severin.

ADVERTISEMENT

În această dimineață, CFR Călători a anunțat că oamenii sunt preluați, din zonele afectate, cu patru autocare și două microbuze. În același timp, se intervine la deblocarea căii ferate în vederea rezolvării deranjamentelor.

„Măsura de transbordare a fost necesară pentru a asigura continuitate în graficul de circulaţie, măsură care se va menţine până la finalizarea intervenţiilor pe tot traseul Dr. Tr. Severin – Prunişor”, a informat CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Probleme sunt în mai multe județe ale țării, nu doar în Mehedinți. Un tren care a plecat din Timișoara spre Mangalia a rămas blocat în Vâlcea, din cauza liniilor de curent care au fost distruse după ce un copac s-a prăbușit. Conform autorităților, 120 de călători vor fi preluați de mai multe autocare.

Au fost anunțate întârzieri în mai multe localități

Totodată, trenurile care ar fi trebuit să ajungă la Gara de Nord de la Arad și Budapesta au întârzieri de 120 de minute. Au fost anunțate întâzieri și din Craiova, Brașov Bacău, anunță CFR.

ADVERTISEMENT

Și cele care pleacă spre Buzău și Sibiu sunt afectate, fiind anunțate întârzieri de aproximativ 14 minute. Trenurile care pleacă spre Constanța din București se află în aceeași situație.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un cod roșu de vreme rea, valabil până sâmbătă pentru județele Mehedinţi, Caraş-Severin şi zonele montane din Gorj şi Hunedoara. De asemenea, un cod portocaliu de instabilitate atmosferică este valabil pentru zona de vest a Olteniei, nordul României și centrul Transilvaniei.

ADVERTISEMENT

Între timp, avertizările meteorologice au fost actualizate în această dimineață. Astfel, până duminică la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică pentru Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova. Codul portocaliu a fost prelungit până în această noapte, la ora 23:00.

ADVERTISEMENT
Tags: