News

Invazie de șobolani în nord-vestul Angliei. ”Ai impresia că vor sări la tine”

Momente de coșmar trăite de locuitorii unui cartier dintr-un orășel situat în nord-vestul Angliei. De câțiva ani, zona este pur și simplu invadată de șobolani.
14.01.2024 | 17:30
Invazie de sobolani in nordvestul Angliei Ai impresia ca vor sari la tine
Locuitorii unui orășel din Marea Britanie sunt îngroziți de prezența șobolanilor / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

Fenomenul are loc în cartierul New Bury din localitatea Farnworth, acolo unde rezidenții sunt pur și simplu terorizați de prezența rozătoarelor.

Locuitorii sunt afectați mental de invazia șobolanilor

„Uneori ți-e frică să deschizi coșul de gunoi în caz că sar la tine”, a declarat Tracy Baker, o femeie de 46 de ani, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT

Femeia a dezvăluit că a ajuns să doarmă doar la parterul casei lor, de frica șobolanilor care coboară din pod. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că familia are cinci pisici.

Rozătoarele nu doar că provoacă disconfort, însă au ajuns să distrugă și multe obiecte din casă. De exemplu, Baker a povestit că aceștia au distrus mașina de spălat, după ce au ros țevile.

ADVERTISEMENT

”Mă afectează din punct de vedere mental”, a recunoscut femeia, citată de publicația Daily Mail.

Autoritățile spun că sunt incidente izolate

Invazia de șobolani ar fi început în urmă cu aproape patru ani, dar s-a agravat în vara anului 2023, din cauza înmulțirii fără control a rozătoarelor. În ciuda faptului că oamenii apelează frecvent la servicii de deratizare, acestea continuă să-și facă apariția.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că a devenit un lucru obișnuit ca în fiecare dimineață să adune șobolani morți din grădină sau de pe peluză.

În ciuda faptului că tot mai mulți locuitori se plâng de invazia de șobolani, autoritățile continuă să trateze cazul ca pe ”incidente izolate”.

ADVERTISEMENT

„În zonele cu probleme persistente cu șobolanii, consiliul va lua măsuri, inclusiv curățarea deșeurilor aruncate și colaborarea cu United Utilities pentru a momi canalizarea. Deși acest lucru pare să fie rezultatul unui incident izolat, vom monitoriza situația din zonă”, au transmis reprezentanții Consiliului Bolton.

Aceștia au mai arătat că autoritățile locale pot interveni doar în sectoarele publice, nu și pe proprietățile oamenilor. În aceste cazuri, proprietarii sunt taxați pentru servicii de combatere a dăunătorilor la prețul practicat pe piață.

ADVERTISEMENT