Sport

Ioan Andone, reacție tare despre Burcă: „Mă poate depăși și pe mine!” Exclusiv

Ovidiu Burcă a intrat în top 3 cei mai longevivi antrenori din istoria lui Dinamo. Ioan Andone e convins că îi poate doborî recordul.
15.09.2023 | 15:50
Ioan Andone reactie tare despre Burca Ma poate depasi si pe mine Exclusiv
Ovidiu Burcă și Ioan Andone au cele mai lungi mandate la Dinamo în secolul 21. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ioan Andone a vorbit pentru FANATIK după ce Ovidiu Burcă a devenit unul dintre antrenorii cu cele mai lungi mandate în Ștefan cel Mare și e foarte aproape să îl depășească și pe Mircea Rednic.

Ioan Andone, bucuros pentru Ovidiu Burcă: „Sper să reușească mai multe pe viitor”

Ovidiu Burcă a intrat pe lista scurtă a antrenorilor cu cea mai mare continuitate pe banca lui Dinamo în secolul 21. Cu 421 de zile de mandat, Burcă l-a depășit pe Flavius Stoican (415 zile) și este urmat în acest clasament de legendele Mircea Rednic și Ioan Andone.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone a comentat pentru FANATIK acest subiect: „Bravo lui Ovidiu și felicitări, pentru că a preluat echipa într-un moment dificil. Bravo lui pentru ceea ce a realizat până acum și sper să reușească mai multe pe viitor. 

Este o performanță ce s-a făcut până acuma. Mai trebuie să se treacă la pasul următor: ieșirea din insolvență, construirea unei academii foarte bune și o echipă care își propună cupele europene. Sunt multe de muncă!”. 

ADVERTISEMENT

Ioan Andone rămâne cel mai longeviv antrenor al lui Dinamo, cu 1010 zile petrecute în Ștefan cel Mare. „Fălcosul” a dezvăluit cum a rezistat atât de mult: „Am avut și o echipă bună atunci să știi și asta a contat mult. O echipă tehnică foarte bună și jucători valoroși.

Normal, când ai rezultate la cluburile mari, rămâi. Pe vremea aia se cerea campionatul an de an, participarea în grupele cupelor europene, era dificil”.

ADVERTISEMENT

Ioan Andone, despre Ovidiu Burcă și propriul record: „Sunt sigur”

Chiar dacă Burcă ar trebui să mai stea în aproape doi ani pentru a-l detrona din aceestă ierarhie pe Ioan Andone, legenda „câinilor” și-ar dori ca acest lucru să se întâmple: „Îi doresc și lui să ajungă așa. Să câștige titlul și să se califice în cupele europene. Eu sunt sigur că mă poate depăși! Am încredere că mă va depăși. Încet-încet se rezolvă lucrurile și acolo”.

„Ando” speră că Ovidiu Burcă va apuca să antreneze Dinamo și în Ștefan cel Mare: „Sper să se facă și stadionul, pentru că e foarte important să aibă o arenă proprie și e foarte greu să se plimbe de colo-colo. Eu sper să se reușească până la urmă demolarea și construcția unui nou stadion”.

ADVERTISEMENT

Burcă e foarte aproape să îl depășească și pe Mircea Rednic (428 de zile). La 15 septembrie, antrenorul mai are nevoie de doar 7 zile pentru a deveni al doilea cel mai longeviv tehnician al „câinilor” din secolul 21: „Nu cred că se supără Mircea!”, a mai spus Ioan Andone.

Cum vede derby-ul cu FC U Craiova 1948: „Au o echipă bună de tot! Contează punctele, nu frumusețea jocului”

Fostul antrenor al „alb-roșiiilor” a prefațat și partida cu FC U Craiova 1948: „E un meci dificil, foarte dificil! Ei trebuie să încerce să scoată puncte, pentru că acuma asta e important! Nu frumusețea jocului, ci să urce în clasament pentru viitor. Normal că mai au nevoie și de jucători. Asta tot timpul!

Trebuie să vii cu ceva nou, 1-2-3 jucători. El și-a cam format scheletul echipei. Acuma jucătorii cred că și după perioada asta de două săptămâni de pauză au ajuns la același nivel de pregătire. Au venit treptat, nu s-a știut dacă se pot face transferuri, multe lucruri. 

Acum cred că au ajuns la un nivel bun și sunt convins că a lucrat cu toți. Sper să acumuleze puncte și asta îmi doresc pentru el și cei din staff-ul lui. 

Mamă, mamă! E o problemă asta cu stadionul. E dificil să nu știi unde joci meciul următor. Asta e foarte dificil! Faptul că joacă pe Arena Națională cu FC U Craiova e un câștig. Sunt sigur că vor veni foarte mulți dinamoviști, mult mai mulți decât pe Arcul de Triumf. 

Când știi că ai publicul aproape, ai totul, poți să pui presiune pe adversar, dar Craiova are echipă bună. Au o echipă bună de tot!”.

  • 421 de zile are Ovidiu Burcă pe banca lui Dinamo
  • 428 de zile are Mircea Rednic ca antrenor al lui Dinamo
  • 1010 zile are Ioan Andone, cel mai longeviv mandat la Dinamo în secolul 21

  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,26 este cota pentru ”peste 1,5 goluri” la meciul Dinamo – FCU Craiova

ADVERTISEMENT