Fotbal intern

Ioan Mărginean, noul manager general al lui Dinamo? „Deocamdată sunt voluntar!”

07.10.2020 | 19:54
Ioan Marginean noul manager general al lui Dinamo Deocamdata sunt voluntar
ADVERTISEMENT

Noul manager general de la Dinamo a fost numit de către Pablo Cortacero. Acesta este Ioan Mărginean și ar trebui să gestioneze situația administrativă de la club, alături de noua conducere.

De când Dinamo a fost cumpărată de către Pablo Cortacero, au avut loc o serie de numiri la vârful clubului.

ADVERTISEMENT

După ce l-a adus pe Alex Couto Lago, în locul lui Bogdan Bălănescu, patronul spaniol a continuat seria de numiri în conducerea clubului, de data aceasta pentru postul de manager general.

Este Ioan Mărginean noul manager de la Dinamo? „Rămân un voluntar!”

Ioan Mărginean este noul manager general de la Dinamo. Fostul conducător de la Gaz Metan Mediaș a fost anunțat ca manager general la clubul din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Mărginean a fost apropiat de club în ultima perioadă, acesta anunțând faptul că Dinamo se va vinde, cu câteva săptămâni înainte de finalizarea tranzacției între spanioli și fostul patron, Ionuț Negoiță. Încă de atunci, se spunea că Ioan Mărginean va ocupa o funcție de conducere în club.

La scurt timp după ce a fost anunțat oficial, Mărginean a negat informația în cadrul unei declarații.

ADVERTISEMENT

„Nu am ascuns că sunt dinamovist, dar să mă credeți că nu am semnat niciun contract și în continuare rămân un voluntar. Cu mâna pe inima vă jur, oamenii ăștia încă au probleme de organizare, au ieșit actele de la Registrul Comerțului. Practic au intrat în legalitate cu domnul Pablo Cortacero, președintele consiliului de administrație.Acum cred că și fluxul banilor va fi mai ușor. Înainte, clubul trebuia să se împrumute, acum 100% e o societate comercială și o ia pe drumul propriu, corect legal, care trebuie făcut cu mărirea de capital”, a declarat Ioan Mărginean.

Fost jucător la Dinamo, Mărginean susține și proiectul DDB

Mărginean a fost jucător la Dinamo între 1980 și 1984, cu care a câștigat trei campionate și două Cupe ale României, dar a și ajuns în semifinala Cupei Campionilor Europeni din 1984, pierdută de dinamoviști cu 1-3 la general în fața lui Liverpool. În plan european, aceasta reprezintă cea mai mare performanță fotbalistică a clubului de la înființare și până în prezent.

ADVERTISEMENT

Ioan Mărginean a susținut de la început proiectul socios „Doar Dinamo București”, chiar dacă era la momentul respectiv conducător al clubului Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT