Fotbal intern

Ioan Ovidiu Sabău a refuzat-o pe Dinamo: ”Sunt prea multe probleme acolo, e o ruptură între conducere și suporteri”

24.10.2019 | 13:48
Ioan Ovidiu Sabău a refuzat-o pe Dinamo: ”Sunt prea multe probleme acolo, e o ruptură între conducere și suporteri”
Ioan Ovidiu Sabău a refuzat-o pe Dinamo (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău a demisionat din funcția de manager general al Universității Cluj la finalul sezonului trecut când “șepcile roșii” au ratat promovarea şi a refuzat-o în această vară pe Dinamo. Fostul internațional spune că, la puțin timp după ce a plecat de la formaţia clujeană, a refuzat propunerea lui Florin Prunea de a prelua banca tehnică a “câinilor roşii”.

Ioan Ovidiu Sabău nu a vrut să vină la Dinamo: “Trebuie reorganizare”

Ioan Ovidiu Sabău a fost una dintre opțiunile lui Florin Prunea de a-l înlocui pe Eugen Neagoe. “Moțul” a cântărit oferta și i-a transmis oficialului dinamovist că nu e momentul potrivit pentru o colaborare.

“Clubul Dinamo trebuie reorganizat. În primul rând trebuie reconstruit stadionul. E clar că nu mai poți juca pe acest stadion. Multe lucruri depind de felul cum văd conducătorii lui Dinamo viitorul. Eu am discutat cu Florin, m-a sunat să mă întrebe dacă nu vreau să preiau banca tehnică. Am refuzat, nu era momentul ca eu să intru să antrenez la Dinamo. Sunt prea multe probleme, o dezbinare între conducere și suporteri. În toate aceste lupte interne, un antrenor nu poate avea liniște. Nu te poți concentra doar pe ceea ce ai de făcut, ești tot timpul împărțit”, a spus Sabău la Radio EBS.

ADVERTISEMENT
Ioan Ovidiu Sabău a refuzat-o pe Dinamo (sursă foto: sportpictures.eu)
Ioan Ovidiu Sabău a refuzat-o pe Dinamo (sursă foto: sportpictures.eu)

Ce condiţie pune Ioan Ovidiu Sabău ca să revină în antrenorat

Cea mai mare performanță a lui Sabău, ca antrenor, a fost calificarea cu Poli Timișoara în play-off-ul Ligii Campionilor după ce a trecut de Șahtior. Clujeanul a lăsat să se înțeleagă că ar putea reveni în antrenorat și a vorbit la superlativ despre condițiile de care a avut parte la Bistrița, sub conducerea lui Jean Pădureanu (2005-2009).

“Am zis să las o portiță deschisă pentru a reveni pe bancă. Ce ar trebui să se întâmple? Simplu! Să te lase să faci ceea ce ești tu capabil să faci și să-ți creeze toate condițiile. Uite, Bistrița e exemplul pe care-l dau. Am luat fotbaliști de la diviziile B și C, care nu însemnau nimic, și cel puțin trei au ajuns la Națională: Tătărușanu, Mureșan, Sepsi. Pe Tătărușanu l-au refuzat Dinamo, Steaua. L-am dus într-o perioadă de pregătire în Antalya, cu Gloria. După primele 30 de minute dintr-un meci i-am și zis lui nea Jean Pădureanu să ducă repede banii să-l ia de la Juventus București, din liga a treia”, a povestit Sabău pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Ioan Ovidiu Sabău a lucrat cu Mircea Lucescu la Dinamo
Ioan Ovidiu Sabău a lucrat cu Mircea Lucescu la Dinamo

Dezamăgit de episodul U Cluj

Neluțu e dezamăgit de ultima sa experiență la Universitatea Cluj. Din postura de manager general a ratat promovarea cu U Cluj, după barajul cu Hermannstadt. Sabău susține că ulterior a fost scos țap ispășitor de conducătorii clubului.

“Așa au considerat anumite persoane din cadrul clubului, să informeze fals suporterii și autoritățile. Au lansat niște minciuni cum că eu aș fi fost singurul vinovat, pentru că eu aș fi făcut tot și eu aș fi fost răspunzător de tot ce s-a întâmplat pe partea sportivă la club. Lucrurile n-au stat așa, bineînțeles, toate deciziile erau luate împreună. N-am fost doar manager sportiv la ”U”, am adus foarte mulți sponsori la echipă. Am mers din ușă în ușă să aduc bani pentru Universitatea. Cei care trebuia să facă asta stăteau mai mult pe lângă echipă. La final, au aruncat toată vina pe mine. Erau oameni care n-au jucat niciodată fotbal, dar susțineau că se pricep mai bine decât mine. A fost greașeala mea pentru că am fost prea maleabil și dispus la negiocieri cu toată lumea. Trebuia să fiu mai decis și să plec când n-am fost ascultat”, a încheiat Sabău.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri