Sport

Ioan Ovidiu Sabău, nemulțumit de arbitraj după U Cluj – Rapid 0-0: „Am avut un penalty clar”

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, consideră că echipa sa a fost dezavantajată clar de arbitraj și trebuia să primească un penalty.
27.01.2023 | 23:59
Ioan Ovidiu Sabau nemultumit de arbitraj dupa U Cluj  Rapid 00 Am avut un penalty clar
Echipa lui Neluțu Sabău e pe locul 13, cu 23 de puncte după 23 de etape. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj și Rapid s-au zbătut în mocirla de pe „Cluj Arena”, iar ardelenii consideră că în ciuda gazonului impracticabil, puteau câștiga partida.

Ioan Ovidiu Sabău consideră că U Cluj merita să câștige cu Rapid: „Am controlat în totalitate jocul”

Ioan Ovidiu Sabău a fost puțin dezamăgit la finalul meciului U Cluj – Rapid, pentru că echipa sa nu a reușit să câștige mai ales că situația în clasament nu este una foarte roz: „Cred că și azi am făcut un meci destul de bun, atitudine bună, am controlat în totalitate jocul, chiar pe un teren destul de greu pentru posesie. Jucătorii și-au dorit mult să câștige, au avut o atitudine bună”.

ADVERTISEMENT

Cu puțin noroc, Universitatea Cluj ar fi putut să fructifice șansele create: „Am avut unele situații în care ne-a lipsit ultima pasă, trebuia concentrare mai multă”.

În aceste condiții, Neluțu Sabău e optimist că U Cluj va juca și în sezonul viitor în SuperLiga: „Îmi felicit jucătorii pentru că au muncit foarte mult, asta contează, când dai totul poți progresa și mergem cu încredere mai departe că putem să ne salvăm de la retrogradare”.

ADVERTISEMENT

Neluțu Sabău, dezamăgit de arbitraj: „Nu știu de ce n-a dorit să consulte VAR-ul”

Antrenorul Universității Cluj a fost frustrat că echipa sa trebuia să primească o lovitură de la unsprezece metri: „Am înțeles că am avut și un penalty clar, nu știu de ce n-a dorit să consulte VAR-ul, dar, mă rog, e un alt subiect”.

Din păcate, conducerea clubului nu poate face nimic să îmbunătățească starea gazonului, care trebuie să fie schimbat în totalitate: „Acestea sunt condițiile și mergem înainte, vedem ce se va întâmpla la următoarele meciuri, pe care le vom pregăti cu aceeași seriozitate”.

ADVERTISEMENT

În etapa a 24-a, Universitatea Cluj va juca în deplasare cu FC U Craiova 1948, pe data de 3 februarie, de la ora 20:00.

Moment uluitor la Universitatea Cluj – Rapid. Ce a spus „victima” Florin Ilie și Plamen Iliev

Partida dintre Universitatea Cluj și Rapid a oferit și un moment mai puțin întâlnit pe stadioane. Arbitrul partidei l-a lovit involuntar pe Florin Ilie și i-a spart buza.

ADVERTISEMENT

Marian Barbu i-a cerut imediat scuze fundașului central al ardelenilor, după ce l-a lovit în gură și l-a umplut de sânge. Jucătorul a vorbit la finalul partidei: „Sunt nemulțumit, nu ne ajută egalul ăsta foarte mult. Terenul a fost impracticabil. Păcat, ne-am dorit foarte mult să câștigăm și cred că meritam să o facem. Terenul a fost destul de dificil, dar ne-am adaptat destul de repede la această suprafață. Nu am primit gol, ăsta e un lucru bun.

Trebuie să analizăm și să mergem mai departe. Cu 4 puncte în două meciuri, suntem pe o pantă ascendentă de când a venit Mister Sabău. Încercăm să ne adaptăm la ceea ce ne cere dânsul”, a spus Florin Ilie.

Plamen Iliev speră că autoritățile locale vor face ceva în privința gazonului de pe Cluj Arena: „Nu am luat gol, ceea ce era foarte important. Au fost și faze în care puteam înscrie. Până la urmă, s-a terminat egal, mergem înainte, vom avea un meci greu cu Craiova săptămâna viitoare. 

Nu avem ce face, voiam și noi să jucăm pe un teren mai bun, dar astea sunt condițiile. Sperăm ca în scurt timp să se întâmple ceva cu gazonul ăsta, e foarte dificil. Ne-am antrenat foarte bine în Antalya, să facem o construcție bună, dar pe acest teren e foarte greu”. 

ADVERTISEMENT