Sport

Ioan Ovidiu Sabău, șantajat cu un clip video în care apare fiica sa. Câți bani i s-au cerut și ce decizie a luat Tribunalul

Ioan Ovidiu Sabău a fost șantajat cu 25.000 de euro de către un bărbat. Individul deținea un videoclip cu fiica antrenorului de la U Cluj.
02.03.2024 | 14:47
Ioan Ovidiu Sabau santajat cu un clip video in care apare fiica sa Cati bani i sau cerut si ce decizie a luat Tribunalul
Ioan Ovidiu Sabău a fost șantajat de un bărbat din Cluj care i-a cerut 25.000 de euro. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău nu a fost concentrat doar pe fotbal în ultima perioadă. Antrenorul Universității Cluj a întâmpinat probleme personale, fiind șantajat cu 25.000 de euro de un bărbat, Niculai Vasile Stoian, care susține că ar fi avut un videoclip compromițător cu fiica lui Ioan Ovidiu Sabău.

Ioan Ovidiu Sabău, șantajat cu 25.000 de euro de un individ. Ce legătura are fiica sa și ce decizie a luat Tribunalul

În urmă cu aproximativ 5 ani, fiica lui Ioan Ovidiu Sabău a luat hotărârea de a renunța la religia pe care o are tatăl său. Fostul component al „Generației de Aur” face parte din Martorii lui Iehova.

ADVERTISEMENT

Fiica lui Ioan Ovidiu Sabău ar fi înregistrat un material video în care a vorbit despre părțile negative ale acestui cult. În cele din urmă, bărbatul din Cluj, cât și soția acestuia, ar fi ajuns în posesia clipului. Astfel a pornit șantajul la adresa antrenorului de fotbal.

Totul a început în februarie 2023, când individul l-a urmărit până acasă pe Ioan Ovidiu Sabău. Bărbatul din Cluj a continuat să fie insistent, l-a urmărit și chiar a vorbit cu Ioan Ovidiu Sabău, o zi mai târziu. Individul i-a cerut lui Sabău să cumpere un teren de 25.000 de euro și i-a transmis „Moțului” că, în schimb, nu va publica materialele video compromițătoare.

ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău l-a acționat în instanță pe bărbatul din Cluj și a avut câștig de cauză

Ioan Ovidiu Sabău nu a stat pe gânduri și l-a acționat pe bărbatul din Cluj în instanță. Tribunalul i-a dat dreptate antrenorului de la U Cluj, inculpatul fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

„Din cuprinsul declarației persoanei vătămate, rezultă modalitatea în care a fost abordat de către inculpat, data la care acesta a luat legătura cu el şi cele solicitate pentru a nu face publice anumite imagini video compromiţătoare.

ADVERTISEMENT

Caracterul compromiţător al imaginilor şi al videoclipurilor pe care le deţinea inculpatul şi la care a făcut referire persoana vătămată mai rezultă și din cuprinsul procesului-verbal de redare a convorbirii telefonice a persoanei vătămate cu martora…

Din cuprinsul procesului-verbal de redare rezultă că imaginile şi înregistrările audio la care făcea referire inculpatul sunt legate atât de religia persoanei vătămate, cât şi de relaţia dintre martoră şi verişorul acesteia.

ADVERTISEMENT

Instanța va contopi pedepsele de 1 an şi 6 luni închisoare şi 2 ani și 2 luni de închisoare, aplicate prin prezenta, respectiv 1 an închisoare, aplicată prin Sentința penală din 16.01.2023 a Judecătoriei Cluj-Napoca, definitivă la data de 25.05.2023 prin decizia a Curţii de Apel Cluj, urmând a aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 2 luni închisoare, la care se va adăuga 10 luni închisoare, reprezentând sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse (1/3 din 2 ani şi 6 luni închisoare), pedeapsa rezultantă fiind de 3 ani închisoare”, se arată în decizia instanței din Cluj.

Instanța a stabilit, de asemenea, că suma pe care Vasile Stoian ar fi cerut-o pe terenul cu care l-a șantajat pe Ioan Ovidiu Sabău era supra-evaluată. Inculpatul nu avea dreptul de a conduce, aspect care nu a fost trecut cu vederea de judecători în sentința instanței de judecată.

ADVERTISEMENT