Sport

Cum vor primi bilete la EURO 2024 membrii Generației de Aur?! FRF nu poate pune la dispoziție invitații gratuite. Exclusiv

FANATIK a aflat modalitatea prin care membrii Generației de Aur vor primi bilete la EURO 2024. Foștii internaționali români nu pot lua invitații gratuite din partea FRF.
29.02.2024 | 18:19
Cum vor primi bilete la EURO 2024 membrii Generatiei de Aur FRF nu poate pune la dispozitie invitatii gratuite Exclusiv
Cum vor primi bilete la EURO 2024 membrii Generației de Aur. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gică Popescu, fostul mare jucător român, a atins un alt subiect important la evenimentul de lansare al magazinului oficial al Generației de Aur. Cu aproximativ 3 luni și jumătate înainte de EURO 2024, la care România ia parte, foștii mari fotbaliști români, care au scris istorie la Mondialul din 1994, nu au primit bilete.

Cum vor primi bilete la EURO 2024 membrii Generației de Aur?! FRF nu poate pune la dispoziție invitații gratuite

România a revenit la Campionatul European după o pauză de opt ani. Interesul pentru turneul final este unul uriaș pentru iubitorii fotbalului din România, odată cu performanța naționalei lui Edi Iordănescu de a se califica la competiția din Germania.

ADVERTISEMENT

O mare necunoscută pentru români a fost modul de distribuire al biletelor. UEFA este cea care se ocupă de întregul proces, ci nu FRF, astfel, marile personalități ale fotbalului din România nu au putut intra în posesia unor invitații gratuite. De-aici a pornit și nemulțumirea lui Gică Popescu.

“Nu avem bilete la EURO. Am făcut o solicitare să vedem dacă primim. E o problemă. Dacă nu avem bilete, stăm acasă, ne uităm la TV”, a spus Gică Popescu, la evenimentul de lansare al magazinului oficial al Generației de Aur.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat modul prin care foștii internaționali români vor primi bilete la EURO 2024

În discursul său, Gică Popescu a vorbit despre o solicitare făcută Federației Române de Fotbal. Din informațiile FANATIK, oficialii de la Casa Fotbalului au obținut o modalitate prin care numele „grele” din fotbalul românesc care vor să vină la meciurile României de la EURO 2024 o vor putea face.

Concret, UEFA, care se ocupă de procesul de distribuire al biletelor, i-a pus la dispoziție Federației Române de Fotbal mai multe coduri care vor putea fi folosite pe platforma UEFA de cumpărare a tichetelor.

ADVERTISEMENT

De pe un singur cod o persoană își poate procura cel mult 4 bilete pentru fiecare meci. Din informațiile FANATIK, Gică Popescu a acceptat să primească un astfel de cod. Astfel, foștii internaționali români nu vor beneficia de invitații gratuite, așa cum s-ar fi întâmplat dacă FRF ar fi gestionat vânzarea biletelor la meciurile României de la EURO 2024.

În schimb, personalitățile din fotbalul românesc vor putea merge în Germania pentru a asista pe viu la meciurile României dacă vor accepta codurile puse la dispoziție de UEFA și obținute de FRF. Un bilet la Categoria 1 costă 200 de euro, în timp ce la Categoria 2 prețul unui bilet este de 150 de euro.

ADVERTISEMENT
  • biletele la EURO 2024 sunt exclusiv digitale
  • 950-1.000 de euro este prețul unui bilet în finala EURO 2024

Programul României la EURO 2024

Suporterii români au avut alocate câte 10.000 de bilete pentru fiecare meci al României la EURO 2024, conform loteriei UEFA. Per total, au existat 120.000 de cereri pentru 30.000 de bilete. „Tricolorii” vor debuta la turneul final împotriva câștigătoarei play-off-ului B (Islanda, Israel, Bosnia și Ucraina).

Duelul va avea loc pe 17 iunie, ora 16:00 la Munchen. Ulterior, naționala lui Edi Iordănescu va da piept cu Belgia, sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00 pe Koln Stadium. Ultimul dans din grupe pentru România va fi cu Slovacia, pe 26 iunie, ora 19:00, pe Frankfurt Arena.

  • Luni, 17 iunie, ora 16:00: România – Play-off B* (Munchen Football Arena)
  • Sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (Koln Stadium)
  • Miercuri, 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Frankfurt Arena)
ADVERTISEMENT