News

Bărbat din Vrancea, șantajat cu imagini intime trimise unei femei cunoscute pe Facebook. Câți bani i s-au cerut

Un bărbat din Vrancea a fost pe punctul de a fi escrocat de o femeie cunoscută pe Facebook. I s-au cerut 5.000 de euro pentru imaginile cu el în ipostaze intime
10.01.2024 | 23:14
Barbat din Vrancea santajat cu imagini intime trimise unei femei cunoscute pe Facebook Cati bani i sau cerut
Bărbatul din Vrancea a făcut plângere la poliție Sursa foto: Shutterstock
ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost contactat prin intermediul aplicației Messenger a Facebook de către o femeie necunoscută. După câteva discuții în scris, în limba engeză, femeia i-a cerut să se vadă prin intermediul unui apel video.

Bărbat din Vrancea, șantajat cu imagini intime trimise unei femei cunoscute pe Facebook

În timpul apelului video femeia l-a încurajat să renunțe la haine și să-și expună organele genitale. La scurtă vreme au început amenințările. I s-au cerut 5.000 de euro pentru ca imaginile compromițătoare să nu ajungă pe mai multe platforme online.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu a cedat amenințărilor și a răspuns că se va adresa poliției. După ce a amenințat că se va adresa oamenilor legii, bărbatul a fost blocat de acel cont de Facebook.

Bărbatul s-a adresat totuși poliției. A făcut o plângere în care a dat toate detaliile. Între timp însă contul de pe care fusese contactat a dispărut de pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a precizat că nu mai insistă să fie identificată autoarea şi a solicitat sistarea cercetărilor în cauză, astfel că soluția procurorilor a fost de renunțare la urmărirea penală, ordonanța emisă în acest sens fiind confirmată și de instanță.

Un sătmărean a rămas fără 15.000 de euro

Vrânceanul a fost mai norocos decât un bărbat din Satu Mare care a plătit 15.000 ca să scape de amenințarea transmiterii unor poze compromițătoare către cei dragi și prieteni.

ADVERTISEMENT

”La data de 9 august (2023 n.r.), polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Serviciul de Investigații Criminale, în urma administrării materialului probator, au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de o persoană, bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni.

În urma verificărilor efectuate, precum și a măsurilor investigative întreprinse, polițiștii au constatat faptul că, în perioada 2022-2023, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Moftinu Mare, și-ar fi creat pe o rețea de socializare mai multe conturi sub o identitate falsă, folosind nume și poze care ar putea fi atribuite doar unei persoane de sex feminin.

ADVERTISEMENT

Ulterior, profitând de identitatea creată, persoana în cauză ar fi solicitat și primit, de la un bărbat de 39 de ani, din Botiz, suma de 15.000 de euro, pentru a nu publica imagini care l-ar fi surprins pe acesta în ipostaze explicite sexual.

Chiar și în aceste condiții, persoana bănuită ar fi transmis imaginile respective cunoscuților victimei.

Față de bărbatul de 33 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare”, au informat atunci polițiștii.

ADVERTISEMENT