Life

Ion Țiriac jr. reclamă o țeapă de 5 milioane de euro. Recompensă fabuloasă pentru arestarea escrocilor: “Oferim un apartament”

Ion Alexandru Țiriac, fiul miliardarului Ion Țiriac, a oferit o recompensă fabuloasă pentru a afla cine este bărbatul care se folosește de numele familiei sale într-o afacere reclamată ca ”țeapă”.
18.08.2022 | 12:45
Ion Tiriac jr reclama o teapa de 5 milioane de euro Recompensa fabuloasa pentru arestarea escrocilor Oferim un apartament
Ion Alexandru Țiriac a reclamat că o firmă se folosește de numele familiei sale într-o escrocherie serioasă și oferă recompensă un apartament pentru a afla cine se ascunde în spate afacerii / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat, în exclusivitate, cine este omul reclamat de Ion Alexandru Țiriac și pentru care oferă recompensă un apartament. Conform acuzațiilor aduse de cel cunoscut în showbiz drept Ion Ion Țiriac, o companie din România se folosește de numele miliardarului pentru a face afaceri cu monede crypto, ba chiar susține că miliardarul este implicat în business printr-o reclamă mincinoasă.

Familia Țiriac, amestecată într-un scandal de 5 milioane de euro

Ion Alexandru Țiriac a anunțat pe contul său de socializare că numele familiei sale a fost amestecat într-o afacere oneroasă, chemând în ajutor DNA și urmăritorii săi pentru a afla cine se ascunde în spatele a ceea ce reclamă el a fi o ”țeapă” de proporții.

ADVERTISEMENT

”Vin în atenția oamenilor de bună credință care au crezut în niște zvonuri, cum că familia Țiriac a investit în această platformă. Niciodată nu s-a pus problema de o asemenea investiție! Nu știm și nu am auzit de acești oameni care se folosesc de numele și imaginea noastră. Se pare că au clonat și site-ul Capital pentru a va câștigă credibilitatea…

Ne dorim că acești infractori să returneze banii oamenilor, iar că să îi putem prinde avem nevoie de voi. Oferim un apartament aceluia care ajută la arestarea lor! De asemenea, rugăm DNA-ul și celelalte structuri ale statului să se sesizeze și să vină în ajutorul oamenilor păgubiți! Va mulțumim!”, a notat Ion Alexandru Țiriac pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Mai mult, tot Țiriac Jr. a și explicat afacerea din spate. ”Vă iau banii, pur și simplu scam de peste 5 milioane de euro până acum”, a mai precizat Ion Alexandru Țiriac.

FANATIK a reușit să afle cine se ascunde, în acte, în spatele afacerii pe care familia Țiriac o reclamă publicând și un Cod Unic de Identificare fiscală și, mai mult, a descoperit, pe lângă patronul business-ului, tot ce se petrece în spatele proprietarului cu pricina.

ADVERTISEMENT

Cine este omul care s-ar fi folosit de numele familiei Țiriac pentru a face bani

FANATIK a descoperit că în spatele schemei reclamate de Ion Alexandru Țiriac – care indică Codul Unic de Identificare al firmei –  și pentru care oferă un apartament se ascunde un bărbat care, în principiu, știe să facă afaceri relativ rentabile chiar dacă își arată arareori fața.

Astfel, am aflat că numele celui care stă în spatele firmei reclamate de Țiriac ar fi Mihai Valeriu Popescu. În acte, el e proprietar al unor firme care se ocupă de, conform clasificărilor CAEN consultate de FANATIK, proiectarea structurii și conținutului și/sau scrierea codului de calculator necesar pentru a crea si implementa, sisteme software, aplicații software, baze de date și pagini web.

ADVERTISEMENT

Firma pe care o deține Mihai Popescu Valeriu, prin vocea patronului și administratorului, susține însă că nu există nicio legătură între cele reclamate de Ion Alexandru Țiriac și companie, sugerând că este o victimă, la rândul său. ”Nu îmi sună nimic cunoscut din ceea ce îmi spuneți”, a declarat patronul companiei.

Mai mult, în momentul în care a văzut postarea făcută de Ion Alexandru Țiriac, el a revenit, susținând că, deși CUI-ul firmei coincide, adresa este asemănătoare, postarea de pe site-ul reclamat de fiul miliardarului nu le-ar aparține.

Ion Alexandru Țiriac: ”Doar autoritățile pot face ancheta”

”Pe site, oricine poate scrie ce vrea. Nu ne aparține pagina, nu știm despre ce e vorba”, a mai precizat Mihai Valeriu Popescu, proprietarul și administratorul firmei reclamate de Ion Alexandru Țiriac.

Contactat de FANATIK, Ion Alexandru Țiriac a evitat un răspuns tranșant cu privire la situația reclamată. ”La autorități, vă rog, eu nu sunt organ autorizat să fac ceva”, a spus Ion Alexandru Țiriac.

Mai mult, chiar dacă a dat datele firmei, Ion Alexandru Țiriac recunoaște că nu este prea sigur cu privire la cele împărtășite public cu privire la cei din spatele schemei care ar fi obținut deja 5 milioane de euro de la naivi. ”Nu sunt (sigur, n. red.), au făcut 4-5 firme diferite, cu adrese fictive, numere false, țări diferite etc… Doar autoritățile pot face ancheta”, a mai precizat el.

Firma reclamată, profituri și afaceri serioase

Conform datelor consultate de FANATIK, proprietarul firmei reclamate de Ion Alexandru Țiriac și care neagă că ar fi în spatele afacerii oneroase, deține, printre altele, compania Crypto Cube și este implicat în mai multe contracte obținute prin intermediul SEAP cu Universitatea Politehnică București.

Cifrele financiare ale firmei care are un singur angajat nu sunt deloc rele. Astfel, cifra de afaceri raportată pentru ultimul an fiscal este de peste 473.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro, în timp ce profitul obținut a fost de peste 207.000 de lei – peste 40.000 de euro, cu o treime mai puțin decât în anul fiscal anterior.

ADVERTISEMENT
Tags: