Sport

Ion Țiriac, veste uriașă pentru fanii lui Dinamo: “M-aș băga alături de Mircea Lucescu”

Ion Țiriac vrea să investească în fotbalul românesc, dar are o singură condiție. Miliardarul vrea ca alături de el să se implice și o legendă de la Dinamo.
27.01.2024 | 17:54
Ion Tiriac veste uriasa pentru fanii lui Dinamo Mas baga alaturi de Mircea Lucescu
Ion Țiriac vrea să investească în fotbalul românesc, dar are o singură condiție. Miliardarul vrea ca alături de el să se implice și o legendă de la Dinamo. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

A apărut o veste excelentă pentru fotbalul românesc. Se pare că Ion Țiriac vrea să investească în sportul rege, dar are o singură condiție. Miliardarul vrea ca o mare legendă a lui Dinamo să se implice în proiect.

Veste excelentă pentru fotbalul românesc. Ion Țiriac vrea să investească, dar cu o singură condiție

Fostul mare tenismen a oferit o declarație prin care a adus o veste excelentă pentru fotbalul românesc. Ion Țiriac vrea să investească în cel mai iubit sport din România, iar condiția este ca Mircea Lucescu să se implice în proiect.

ADVERTISEMENT

“Ieri am avut un launch cu un prieten, vreo două ore, care ştie mai mult fotbal. L-am întrebat ‘De ce?’. Şi el mi-a spus cam despre ce e vorba. Dacă mâine dimineaţă, Mircea Lucescu, la vârsta pe care o are, ar spune să facem o echipă care să se numească Dinamo Braşov, sau altfel, pentru că Dinamo Bucureşti este deja, dar un Dinamo…la aia m-aş băga alături de nenea Mircea Lucescu.

Cu toate că sunt lucuri pe care nu le înţeleg în fotbal. Nu înţeleg cum ai un regulament în care 13 din 23 de jucători pot fi străini. Păi românii mei unde mai joacă? Aş face reguli drastice să-i ajute pe tinerii aceştia de aici să sară treapta de la Divizia I, până la una regulară.

ADVERTISEMENT

În Europa sunt cinci sporturi. E fotbal pe primul loc, fotbal pe doi, fotbal pe trei, fotbal pe patru şi după vine tenisul. Noi în fotbal suntem astăzi cum suntem, foarte în urmă…Să vedem cum facem mai bine”, a declarat Ion Țiriac.

Investiție istorică în România. Ion Țiriac vine cu banii

Cel mai bogat om din România pregătește o investiție istorică. Ion Țiriac vrea să construiască mai multe săli de sport pentru diferite discipline. Scopul este acela pentru a crea condiții foarte bune tuturor copiiilor care vor să urmeze o carieră de sportiv profesionist, totodată aceștia să ducă și numele României mai departe.

ADVERTISEMENT

“Mă descurc eu cumva. Sala…suntem undeva pe aproape să o batem în cuie. Se poate face o sală. Trebuie făcut de jur împrejur tot ce trebuie pentru o sală de 12.000 de locuri, pentru sport.

15.000 de locuri pentru altceva, muzică, festivităţi. Se poate! Ştiu, în măsură de 90%, cât costă. Nu întrebaţi, o să cădeţi pe jos. Se poate face, fundaţia îmi dă banii. Guvernul nu participă.

ADVERTISEMENT

Bazinul, aici la 20 de metri, al lui Potec, pare că începe la 1 aprilie, se termină anul acesta. Sala Nadiei, să vedem cât ne ţin forţele, ca să facem. Am pornit cu tăvălugul pe această treabă care se numeşte Otopeni, se va numi „Ţiriac City”.

Îi fac sala Nadiei, am promis, o fac. Bazin olimpic, acoperit, pentru Potec, doar pentru copii, nu mă interesează juniori. Îi pregătesc pe cei de 12, 13 ani, ca să se ducă în sport. Îi luăm la trei ani…Cu o floare nu se face primăvară, dar măcar răsare o floare”, a mai Ion Ţiriac.

ADVERTISEMENT