Sport

Mircea Lucescu, impresionat de ascensiunea lui Radu Drăgușin: „A demonstrat că totul se poate!”

Mircea Lucescu a oferit prima reacție despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Fundașul se află la Londra pentru a semna contractul cu formația din Premier League.
10.01.2024 | 19:42
Mircea Lucescu impresionat de ascensiunea lui Radu Dragusin A demonstrat ca totul se poate
Mircea Lucescu a oferit prima reacție despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Fundașul se află la Londra pentru a semna contractul cu formația din Premier League. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin este aproape de transferul la Tottenham. Fundașul echipei naționale se află la Londra pentru a semna contractul cu formația din Premier League. În privința mutării fostului jucător de la Genoa a vorbit și Mircea Lucescu. Marele tehnician este de părere “tricolorul” trebuie să se lupte pentru postul de titluar.

Mircea Lucescu, reacție despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham

Mircea Lucescu a oferit o primă reacție despre transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham. Tehnicianul român este de părere că fundașul central are toate șansele să evolueze bine pentru londonezi. Totodată, Lucescu susține că Drăgușin trebuie să facă tot posibilul pentru a ocupa poziția de titular la Spurs.

ADVERTISEMENT

“Pleacă pe urmele lui Gică Popescu și Vlad Chiricheș. Dacă îți amintești ce am spus după calificarea naționalei la Euro, am spus că această performanță oferă o creștere a valorii și a percepției celor din fotbalul mare despre noi. S-a întâmplat deja cu Drăgușin.

A contat evoluția sa la Genoa, dar mai important a fost ce a realizat cu naționala. Iată că România poate să dea un jucător de asemenea nivel! Înseamnă foarte mult, acum depinde de el să se impună. E dificil să ajungi la Tottenham, însă e și mai greu să te menții.

ADVERTISEMENT

Drăgușin trebuie să lupte să rămână titular acolo. Are șanse să joace. A căpătat experiență în Italia și la națională. Viitorul e de partea lui. Fizicul e de partea lui. Starea de spirit e de partea lui

Crește nu doar ca joc, crește ca personalitate. Și, mai important, radiază în jurul lui starea sa de spirit foarte bună. Radu Drăgușin demonstrează că totul se poate”, a spus Mircea Lucescu, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin, al patrulea român la Tottenham!

Radu Drăgușin, fundașul naționalei de fotbal a României, a fost la maximă căutare în această iarnă. Tottenham, Bayern sau Napoli au fost cele mai vocale în a-l transfera pe jucătorul de 21 de ani. În cele din urmă, Tottenham a avut câștig de cauză.

Genoa va primi în schimbul lui Radu Drăgușin suma 25 de milioane de euro, plus alte 5 milioane de euro bonus. Dar și împrumutul până în vară, cu opțiunea unui transfer definitiv în valoare de 10 milioane de euro, al lui Djed Spence. Drăgușin va încasa la Tottenham un salariu anual de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin devine al patrulea fotbalist român care joacă pentru Tottenham de-a lungul timpului după Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. Totodată, Ronny Rosenthal, atacantul israelian cu origini românești, a jucat pentru Tottenham în perioada 1994–1997.

  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Radu Drăgușin, potrivit celor de la Transfermarkt
  • 2029 este anul în care contractul lui Radu Drăgușin cu Tottenham ar urma să expire
ADVERTISEMENT