Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Scapă Dinamo de retrogradare?! Fostul căpitan este pesimist: “Avem nevoie de o mare minune!”

Giani Kiriță a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre șansele lui Dinamo București să se salveze de la retrogradare. Fostul căpitanul al „câinilor roșii” este pesimist.
27.01.2024 | 15:49
Scapa Dinamo de retrogradare Fostul capitan este pesimist Avem nevoie de o mare minune
Scapă Dinamo de retrogradare?! Fostul căpitan este pesimist: “Avem nevoie de o mare minune!”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo București se luptă să scape de la retrogradare în SuperLiga, însă „câinii roșii” nu dau semne că ar putea să evite încă un scenariu negru pentru istoria clubului. Giani Kiriță a declarat la FANATIK SUPERLIGA că trupa lui Zeljiko Kopic are nevoie de o minune pentru a se salva.

Scapă Dinamo de retrogradare?! Fostul căpitan este pesimist: “Avem nevoie de o mare minune!”

Lupta pentru salvarea de la retrogradare se încinge în SuperLiga după succesul surpriză al FC Botoșani cu CFR Cluj, scor 1-1. Suporterii „câinilor roșii” se tem că trupa din Ștefan cel Mare va ajunge din nou în Liga 2 Casa Pariurilor la sfârșitul sezonului.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Zeljiko Kopic este la 7 puncte distanță de Poli Iași în clasament, ultimul loc de baraj în SuperLiga. Tehnicianul croat are nevoie de un traseu fără pași greși în play-out pentru a nu pica în liga secundă du Dinamo București.

Giani Kiriță a analizat șansele „câinilor” de a se salva de la retrogradare înaintea derby-ului cu Rapid București. Acesta este de părere că Dinamo are nevoie de o minune pentru a fi și în următorul sezon în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„(n.r. scăpați de retrogradare?) Doar printr-o minune, eu o văd doar printr-o minune. Nu știu ce poate să se întâmple, ați văzut și Botoșani bate CFR, incredibil. Niciodată în viață nu credeam așa ceva. Cu roșu pentru Rapid, un penalty sau să se lovească mingea de Abdallah, un 1-0 pentru noi și după stăm altfel de vorbă.

Altfel la modul că avem puțin moral, nu trebuie să te culci pe o ureche. Măcar să fie 1-0 și să dai pufa cu ea, măcar să fie 1-0. Au o echipă destul de solidă și poate să joace și fără suporteri”, a spus Giani Kiriță la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30 pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să schimbe Kopic la Dinamo: „Imediat, câștigi un jucător”

„A venit cu o mentalitate bună, doar că îmi place ce face cu sistemul ăsta cu 3 fundași, trebuie să îl schimbe imediat. Câștigi un jucător, bagi un vârf, te duci pe atac. Joacă în 4, e mult mai simplu. (n.r. cu cine ai juca lângă Velkovski) Acum depinde, l-aș pune pe Homawoo. Să își revină puțin că e înalt, poate să dea de acolo, să țină linia de fund, să câștige duelurile la cap că am văzut că pasează bine.

Dacă simplifică jocul doar trebuie să dea pase simple, să nu mai dai cu stângul în dreptul. Trebuie lucrat. Ai o săptămână înainte să pregătești un meci, hai să ne înțelegem, ai timp. Numai asta aș face cu toți fundașii, agresivitate, poziționare, diagonale, pase simple, ieșire, alunecări. Numai asta aș face.

ADVERTISEMENT

Agresivitatea noi o dăm, fundașii centrali. Asta voiam să vă zic, vorbim de fundașii centrali. Dar în atac ai făcut și tu vreun transfer să îl vedem pe ală, a venit gata e unul care să dea goluri. Nu am văzut niciun transfer de genul”, a mai spus fostul căpitan.

Giani Kirita, DISCURS DUR despre Kopic inainte de Dinamo - Rapid: “DE CE TE INCAPATANEZI?”

ADVERTISEMENT
Tags: