Sport

Ionuț Nedelcearu, prima reacție despre interesul lui Dinamo: „Am vorbit deja cu agentul”. Exclusiv

Ionuț Nedelcearu și-a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK planurile de viitor, în speranța că va intra în vizorul lui Edi Iordănescu pentru Euro 2024.
18.12.2023 | 22:48
Ionut Nedelcearu prima reactie despre interesul lui Dinamo Am vorbit deja cu agentul Exclusiv
Ionuţ Nedelcearu vrea să se transfere la o echipă unde să joace constant pentru a prinde lotul de Euro 2024. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu, fostul stoper al echipei naționale, admite că traversează cea mai dificilă perioadă a carierei și anunță că prima condiție discutată cu impresarul său Pietro Chiodi a fost să găsească o altă echipă în Europa. Vrea să joace constant pentru a rămâne în vizorul lui Edi Iordănescu pentru CE 2024.

Ionuț Nedelcearu recunoaște: ”E foarte dificil mental”

Aflat în impas la Palermo, unde nu a bifat decât 17 minute în actualul sezon de Serie B, în victoria cu Venezia (3-1, 26 septembrie), Ionuț Nedelcearu se află în capul listei de achiziții la Dinamo. Șefii din Ștefan cel Mare își propun să realizeze un mercato-boom în această iarnă, iar internaționalul de 27 de ani e numele cel mai râvnit pentru a ajuta la salvarea de la retrogradare. „Am vorbit deja cu agentul”, spune Nedelcearu în exclusivitate pentru FANATIK, descriind planurile puse la cale pentru a-și readuce cariera pe linia de plutire.

ADVERTISEMENT

„Trec printr-o perioadă grea, o situație cu care nu m-am mai confruntat niciodată după ce am plecat din România. Vreau să joc, muncesc în continuare ca să fiu pregătit să intru în orice moment la nevoie, dar e foarte dificil din punct de vedere mental”, spune stoperul.

Apoi detaliază: „Am avut o discuție cu conducerea și la începutul sezonului, când au mai venit doi fundași centrali. Dar ce contează acum e doar că nu sunt folosit, iar asta m-a costat deja pierderea naționalei. Nu am mai fost la ultimele acțiuni și normal că există o frustrare fiindcă am ratat partea finală, decisivă, a campaniei. Dar n-am ce să fac, era firesc să nu mai fiu chemat dacă n-am mai evoluat la club”.

ADVERTISEMENT

În calificările pentru Euro 2024, Nedelcearu a prins numai 90 de minute în remiza miraculoasă cu Elveția din deplasare, 2-2. A mai fost de două ori rezervă la începutul preliminariilor, în deplasare cu Andorra (2-0) și cu Kosovo (0-0).

Ionuț Nedelcearu: „Dinamo va fi oricând o opțiune”

E Dinamo o variantă pe agenda jucătorului? „Nu pot spune nici da, nici nu. Palermo mai are de disputat două meciuri până la finalul anului și apoi vom vedea ce e de făcut. Sigur, Dinamo rămâne echipa mea de suflet, va fi oricând o opțiune, dar deocamdată nu e momentul deciziilor. Sincer, nu mă gândesc încă la nicio ofertă”.

ADVERTISEMENT

Vorbește însă despre strategia pusă la punct cu agentul său, Pietro Chiodi: „L-am rugat să-mi comunice doar propunerile concrete care vor exista, nu că doar s-a interesat cineva la telefon. Aș vrea să plec dacă găsim o soluție optimă și pentru mine, și pentru club, dar condiția pe care i-am zis-o și lui Pietro e că vreau să rămân în Europa. Nu mă interesează Arabia sau alte destinații mai deosebite”.

Ionuț Nedelcearu așteaptă un sfat de la selecționerul Edi Iordănescu

Are și explicația: „Scopul meu în următoarele luni e să joc, să adun meciuri în picioare, astfel încât să prind lotul pentru Euro. Sigur că nu-mi garantează nimeni că voi fi selecționat dacă reintru la club, dar vreau să fac tot ce depinde de mine spre a fi în grupul pentru Germania. Din acest motiv, e foarte important să găsim o echipă unde să joc, să capăt șanse reale de a mă reîntoarce la națională”.

ADVERTISEMENT

Se gândește chiar să ceară sprijinul lui Edi Iordănescu în această perioadă: „Poate îi voi solicita un sfat selecționerului atunci când voi avea de ales între două oferte. Să-mi sugereze unde crede că ar fi mai folositor pentru mine în perspectiva lui Euro”.

Impresionat de Radu Drăgușin: „Transferul lui ar ajuta și alți jucători români”

E impresionat în ultimele săptămâni de vâltoarea internațională iscată în jurul lui Radu Drăgușin, intrat pe radarul marilor cluburi din Spania și Anglia, de la Barcelona și Tottenham până la Manchester United și Newcastle. „Îi doresc tot binele din lume, să prindă un transfer memorabil. Ar merita din plin. Iar prin asta ar face, cu siguranță, și un mare serviciu jucătorilor români, în general, fiindcă lumea va reîncepe să se uite altfel la noi”, punctează Nedelcearu.

Subliniază că e cu ochii constant și pe partidele din SuperLiga: „Pare că va fi sezonul celor de la FCSB. Mi se par favoriți și, la cum joacă, va fi greu pentru orice adversar să-i mai oprească din drumul spre titlu”.

  • 25 de selecții în echipa națională a adunat Ionuț Nedelcearu, care a marcat de două ori pentru „tricolori”
  • 2025 e anul în care Nedelcearu își încheie contractul cu Palermo, care l-a recrutat în vara lui 2022 în calitate de jucător liber
ADVERTISEMENT