Sport

Ionuț Popa nu mai este… Hâtrul „Ion Creangă” al fotbalului mioritic ne-a lăsat amintire replici de un umor savuros… Video

25.06.2020 | 16:58
Ionut Popa nu mai este Hatrul Ion Creanga al fotbalului mioritic nea lasat amintire replici de un umor savuros Video
ADVERTISEMENT

Ionuț Popa a părăsit definitiv terenul de joc și a ne-a lăsat, fără nicio exagerare, mai săraci… Și fotbalistic, și spiritual…

Pentru că Ionuț Popa a fost nu numai un antrenor apreciat și foarte iubit, de la Arad până la Iași, dar și un om de spirit rar, cu o replică umoristică întotdeauna la el, chiar și când era supărat după vreun rezultat nefavorabil al echipei sale. Sau în special atunci…

ADVERTISEMENT

Vorbele sale de duh nu s-au păstrat decât într-o foarte mică măsură. Majoritatea „pe sticlă”, la flash-interviurile luate pe repede-înainte după meciuri, sunt puține montaje video ample, interviuri sau articole scrise cu „perlele” sale.

Replici savuroase, pline de umor ale regretatului Ionuț Popa, hâtrul „Ion Creangă” al fotbalului nu numai foarte hâtru, dar și foarte apreciat și foarte iubit

FANATIK a „săpat” în amintirile, video și scrise, cu acest „Ion Creangă” hâtru și dedicat fotbalului și vă oferă câteva mostre ale spiritului mioritic a celui care a fost omul și antrenorul Ionuț Popa… Dumnezei să-l odihnească!

ADVERTISEMENT

„Păi dacă l-am pus pe Iohannis președinte prin Facebook… eu de ce n-aș putea fi demis tot acolo?” (întrebat în mai 2016, la numirea ca antrenor la ACS Poli Timișoara, cum va reacționa dacă va ave rezultate slabe)

 „Am făcut o pregătire, pot spune, centralizată, pentru că am făcut-o în centrul oraşului, la Timişoara!” (pe când era antrenor la ACS Poli Timișoara 2016-2018)

 „Șeroni are deja deschisă calea spre Real Madrid, cursele sale sunt unice în România, în Europa, în lume… Curse de trei puncte… Câte să mai facă și el ca să-l ia Realul?! Că dacă nu se grăbesc, mi-l ia Botoșaniul!” (pe când era antrenor la ACS Poli Timișoara. Între timp Șeroni chiar a ajuns la FC Botoșani, începând din ianuarie 2020)

 „Sunt convins că voi fi declarat antrenorul anului pe județul Timiș, zona central-nord-nord-vestică”

 „Le dau liber jucătorilor, cum să nu le dau, că sunt oameni și ei… chiar dacă nu par… le dau pauză până mâine dimineață când ajungem la Timișoara, le dau pauză pe drum… le dau și o pizza… cu icre… și dup-aia le dau și patru antrenamente pe zi să le iasă icrele pe nas!” (nemulțumit după un meci în deplasare, la Ploiești, Juventus București – Poli ACS Timișoara 1-1, pe 6 noiembrie 2017)

 „În urmă cu șapte, opt ani chiar eram un bărbat frumos… așa ca un actor care avea pojar sau scarlatină”

 „Dacă-mi dau mustața jos fac prăpăd între fetele tinere… între 60 și 70 de ani… să vezi câte vor să mă ia antrenor personal!”

 „Prunea m-a bătut ieri la tenis cu piciorul… Prunea cu Onofraș contra cuplului de vis Popa – Neaga… 2-0… și asta m-a scos din sărite… și dacă azi nu câștigau jucătorii noștri (n. red. – de la CSM Poli Iași) toată noaptea jucam tenis cu piciorul cu ei!”

 „Nu mă mai duc la piață că nu-mi mai dă nimeni pătrunjel! Popa e de vină pentru tot… Popică, tu ești de vină! Îmi dau pătrunjel otăvit! Mi-e frică să mă mai duc și la biserică să nu mă afurisească preotul!”

 „Toți suntem cu P… Primar, Popa, Prunea… egali cu tot ceva cu P… că nu facem echipă la Iași… suntem toți egali cu ceva cu P… adică suntem proști, la ce vă gândeați?! Mă gândesc să mă mut în Zambia… că nu cu P…”

 „Pot să vină și Mourinho, și Guardiola… îi primesc ca secunzi oricând… dar mai mult nu vor putea face”

 „Arbitrul a fost un idiot… puneți «idiot» între ghilimele ca să nu se simtă jignit”

 „Prostia și domnia se plătesc, nu? De ce credeți că mă plătește patronul pe mine?… …Auoleu, de ce nu aveți curajul să-mi răspundeți niciunul, așa de grav e?!”

  • 67 de ani împlinise Ionuț Popa pe 17 aprilie
  • 8 echipe a antrenat Ionuț Popa: UTA, FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, CSM/Poli Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara