Fotbal international

Ipoteză șoc anunțată în Germania! Pep Guardiola, favorit să preia Bayern Munchen

13.11.2019 | 13:03
Ipoteza soc anuntata in Germania Pep Guardiola favorit sa preia Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a rămas fără antrenor după ce Niko Kovac a fost dat afară, iar o ipoteză surprinzătoare a fost anunțată de publicațiile din Germania. Pep Guardiola ar fi pe lista oficialilor clubului din Bavaria, alături de Thomas Tuchel, de la PSG, și Erik ten Hag, tehnicianul lui Ajax.

Pep Guardiola, pe lista lui Bayern

Josep Guardiola a fost antrenor la Bayern între 2013 și 2016, iar, după demiterea lui Niko Kovac, oficialii clubului din Munchen iau în considerare readucerea tehnicianului spaniol. Contractul lui Guardiola cu Manchester City expiră în vara lui 2021, însă șefii lui Bayern speră să-l poată convinge pe antrenorul ce a luat trei titluri cu Bayern să revină în Bavaria.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Guardiola, conducerea lui Bayern ia în considerare pentru postul de antrenor variante precm Thomas Tuchel, tehnicianul lui PSG din 2018 și Erik ten Hag, antrenorul ce a dus Ajax în semifinalele Ligii Campionilor în sezonul trecut. Totuși, conform Dailymail, Pep Guardiola este principala variantă de înlocuitor pentru Niko Kovac.

1-5 cu Frankfurt, fatal pentru Kovac

Niko Kovac a fost numit antrenor la Bayern Munchen în vara lui 2018, însă după 65 de meciuri a fost demis. Fatal pentru antrenorul croat a fost rezultatul din urmă cu trei etape, când bavarezii au fost învinși cu 1-5 de Eintracht Frankurt.

ADVERTISEMENT

În ultimele două meciuri, victoriile obținute de bavarezi cu Olympiacos, 2-0 în grupele Ligii Campionilor, și 4-0 cu Borussia Dortmund, în clasicul fotbalului german, pe banca tehnică a lui Bayern a stat Hans-Dieter Flick, fostul secund a lui Kovac.

După victoria obținută cu Borussia Dortmund, Bayern Munchen este pe locul trei în Bundesliga, cu 21 de puncte după 11 runde, la cinci lungi în spatele liderului Monchengladbach. După pauza pentru meciurile echipelor naționale, Bayern întâlnește Fortuna Dusseldorf, pe 23 noiembrie, iar trei zile mai târziu este programat meciul din Serbia, cu Steaua Roșie Belgrad, din runda a cincea a grupelor Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT