News

ÎPS Teodosie, în grabă mare pe Autostrada Soarelui. Mașina în care se afla Arhiepiscopul, surprinsă cu 235 km/h

Mașina în care se afla ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prinsă pe Autostrada Soarelui cu 235 kilometri la oră. Șoferul a rămas fără permis de conducere pentru 120 de zile.
03.08.2022 | 21:29
IPS Teodosie in graba mare pe Autostrada Soarelui Masina in care se afla Arhiepiscopul surprinsa cu 235 kmh
ÎPS Teodosie se afla într-o mașină prinsă cu 235 km/h pe Autostradă. Foto: ISU
ADVERTISEMENT

Mașina a fost înregistrată cu această viteză incredibilă, în consecință șoferul mașinii a rămas fără permis pentru 120 de zile și a fost amendat cu 2.900 de lei.

Mașina lui ÎPS Teodosie, prinsă cu 235 km/h pe Autostradă

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a anunțat că șoferul, un bărbat în vârstă de 28 de ani, a fost depistat la kilometrul 139 când conducea un autoturism Mercedes cu 235 km/h.

ADVERTISEMENT

Pe scaunul din dreapta al mașinii se afla Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Acesta a făcut o declarație interesantă în ultimele zile, când a comentat intenția polonezilor de a pedepsi cu închisoarea glumele referitoare la adresa Bisericii, conform News.ro.

Cu toate că este considerat un conservator și, uneori, radical când vine vorba de pozițiile Bisericii Ortodoxe, Teodosie a surprins când s-a opus acestei măsuri. ÎPS Teodosie crede că Biserica nu trebuie batjocorită, însă doi ani de închisoare pentru o glumă e prea mult.

ADVERTISEMENT

”Sigur că trebuie cumva, cândva, reglementate aceste lucruri. Adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta. Și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși. Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși și necredincioși.

De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute. Biserica face asistență socială, nu face niciun rău.

ADVERTISEMENT

De ce să fie luată în râs?”, a declarat ÎPS Teodosie. Acesta a menționat, totodată, că s-ar opune unei astfel de măsuri în România, pentru că adevărații credincioși trebuie să întoarcă și ”celălalt obraz”.

În vârstă de 66 de ani, ÎPS Teodosie s-a făcut remarcat în special în perioada pandemiei când s-a opus cu vehemență închiderii bisericilor din cauza Covid-19. Apreciat de enoriași, Teodosie a avut și unele poziții proruse care au creat controverse în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

”Domnul Putin nu este atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. Şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”, a fost doar una dintre declarațiile controversate ale lui ÎPS Teodosie.

ADVERTISEMENT