Sport

Irina Begu – Maria Sakkari, în sferturile de finală de la WTA Madrid. Grecoaica se impune în decisiv cu 6-2

Irina Begu este eliminată de Maria Sakkari după un meci extrem de disputat în trei seturi. Românca n-a avut nicio șansă în decisiv.
03.05.2023 | 00:02
Irina Begu  Maria Sakkari in sferturile de finala de la WTA Madrid Grecoaica se impune in decisiv cu 62
Irina Begu - Maria Sakkari LIVE stream ora 21:00 în sferturile de finală de la WTA Mutua Open Madrid. Irina vrea o nouă victimă de top. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
02-05-2023
18:33

Irina Begu - Maria Sakkari 7-6, 4-6, 2-6

Vezi aici toate fazele video importante.

7-6, 4-6, 2-6: Final de meci și capăt de drum pentru Irina Begu la Madrid.

7-6, 4-6, 2-4: Sakkari își menține avansul.

7-6, 4-6, 1-3: Grecoaica forțează și se desprinde.

7-6, 4-6, 1-2: Sakkari preia conducerea în decisiv.

7-6, 4-6: Românca pierde setul secund și se ajunge în decisiv. 

7-6, 5-2: Grecoaica se desprinde și e aproape să câștige setul secund. 

7-6, 3-2: Maria Sakkari își menține avansul în setul al doilea.

7-6, 1-1: Irina Begu servește.

7-6! Irina Begu face un pas important către semifinale după ce încheie tie-break-ul cu un as

5-5: Sakkari reușește o revenire extraordinară și are serviciul.

5-3: Jucătoarea noastră se desprinde după un game extrem de lung și foarte disputat

3-3: Irina Begu egalează și continuă jocul bun.

3-2: Grecoaica conduce meciul.   

0-0: Sakkari servește prima.

Meciul Irina Begu – Maria Sakkari are loc marţi, 2 mai, cu începere de la ora 21:00, în cadrul sferturilor de finală ale Openului Mutua Madrid, competiţie de mare amploare la masculin şi feminin, dotată cu 1000 de puncte şi premii de 7, 7 milioane dolari atât la masculin cât şi la feminin.

Unde se joacă meciul Irina Begu – Maria Sakkari

Întâlnirea Irina Begu – Maria Sakkari se dispută marţi, 2 mai, de la ora 21:00, pe terenul central din Parcul Manzanares din capitala Spaniei, terenul Manuel Santana, 12.400 locuri. Sunt trei terenuri, al doilea de 2,200 locuri este Arantxa Sanchez Vicario iar ultimul. de 1200 locuri, este numit doar terenul 3. Întregul complex poartă numele de Caja Magica, Cutia magică şi are prevăzute inclusiv acoperişuri retractabile.

ADVERTISEMENT

La Madrid, Irina se simte foarte bine, după cum  a declarat după fiecare meci şi pentru faptul că Spania şi zona Madrid sunt zone din Europa unde sunt stabiliţi sau doar muncesc mulţi români. Irina a avut parte la fiecare meci de prezenţa unui număr mare de suporteri, cum alte jucătoare străine nu au avut.

Cine transmite la TV partida Irina Begu – Maria Sakkari

Partida Irina Begu – Maria Sakkari se joacă marţi, 2 mai, de la ora 21:00, pe terenul principal Manuel Santana din complexul Caja Magica din Parcul Manzaneres din Madrid, în sferturile de finală ale puternicului Open de 1000 puncte pe zgură, Mutua Open Madrid şi va fi televizată în direct pe postul Digi Sport 2, în exclusivitate. O mai puteţi urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Madrid, ca în mai toată Spania, şi marţi, 2 mai, a continuat vremea frumoasă, dar deosebit de uscată şi acest lucru se poate dovedi extrem de neplăcut pentru sportivi. Deoarece maxima zilei a fost de 29 de grade dar gradul de umiditate din aer mult sub standarul optim de 45-55 la sută, abia atingând 17 iar cel mai mult 25. Acest lucru poate afecta serios respiraţia pentru sportivi sau poate duce la uscarea ochilor şi a căilor nazale.

Cine este Maria Sakkari, adversara Irinei Begu în sferturile de finală la WTA Madrid

Maria Sakkari, jucătoare de sorgintă greacă, este numărul 9 în clasamentul WTA, nu a reuşit la marile turnee, Grand Slam sau Masters de 1000 puncte, să ajungă mai sus de semifinale, cu excepţia Indian Wells.  Acolo a izbutit să treacă de Paola Badosa, pe care a învins-o şi acum în optimi la Madrid, dar a pierdut finala la liderul mondial, poloneza Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT

La turnee de Grand Slam cele mai bune peformanţe le-a avut la Roland Garros şi US Open, ambele în anul 2021, când a pătruns în careul de aşi, dar de fiecare dată s-a oprit în penultimul act. În 2021 a avut cea mai bună clasare mondială, locul 3. A câştigat până acum 7,6 milioane dolari în carieră, la cei 27 de ani la care a ajuns.

Cote la pariuri la jocul Irina Begu – Maria Sakkari

Pentru casele de pariuri jucătoarea din Grecia este favorită la calificarea în semifinale, mai ales că în acest an a jucat de şase ori sferturi de finală şi de fiecare dată a mers mai departe, în semifinale, unde s-a oprit. Cota Mariei este de 1,65 iar a Irinei pentru a răsturna pronosticurile este de 2,25. Un set luat de Sakkari are cotă 1,30 iar un set luat de Begu are cotă de 1,60.

ADVERTISEMENT

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până acum de trei ori. Scorul la general este de 2-1 pentru grecoaică, după ce Irina Begu a obţinut prima victorie, în 2016, la Miami, pe hard, în două seturi, după care a cedat de două ori cu 2-1 tot pe hard, în sferturi la Seoul în 2018 şi în semifinale la Sankt Petersburg în 2022.

ADVERTISEMENT