Sport

Câți bani a câștigat Irina Begu pentru calificarea în sferturile de finală la Madrid Open. S-a stabilit ora de start a meciului cu Maria Sakkari. Update

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală de la Madrid Open. Câți bani a câștigat pentru performanța de la Caja Magica și numele adversarei din meciul pentru semifinale.
01.05.2023 | 20:08
Cati bani a castigat Irina Begu pentru calificarea in sferturile de finala la Madrid Open Sa stabilit ora de start a meciului cu Maria Sakkari Update
Câți bani a câștigat Irina Begu pentru calificarea în sferturi la Madrid Open. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
01-05-2023
17:14

Begu - Sakkari se joacă marți, de la ora 21:00

Organizatorii au stabilit programul zilei pentru marți, 2 mai, la Madrid Open 2023, iar Irina Begu o va înfrunta pe Maria Sakkari din Grecia.

Partida dintre cele două va avea loc în sesiunea de seară pe arena Manolo Santana, nu înainte de ora 21:00.

Tot marți, pe terenul 3, va avea loc un duel românesc în proba de dublu. Perechea Monica Niculescu/Makoto Ninomiya (România/Japonia) va întâlni în sferturile de finală cuplul Gabriela Ruse/Marta Kostyuk (România/Ucraina), cu începere de la ora 12:00.

01-05-2023
15:54

Begu o va întâlni pe Maria Sakkari în sferturi de finală

Jucătoarea elenă Maria Sakkari, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, s-a calificat în sferturi la turneul WTA de categorie 1000 de la Madrid, unde o va întâlni pe Irina Begu, poziția 35 în ierarhia mondială şi favorită 31.

Sakkari a trecut în optimi de spaniola Paula Badosa, locul 42 WTA şi cap de serie numărul 26, scor 6-4, 6-4, după o oră şi 28 de minute. Begu şi Sakkari s-au mai întâlnit de trei ori în circuit, jucătoarea din Grecia impunându-se de două ori, iar românca o dată.

Românca s-a impus în două seturi în primul tur la Miami, în 2016, în timp ce Sakkari a câștigat în sferturi la Seul, în 2018, și în semifinale la Sankt Peterburg, în 2022, de fiecare dată în set decisiv.

Irina Begu (35 WTA) s-a calificat în sferturile turneului de la Madrid, după victoria entuziasmantă cu Liudmila Samsonova (18 WTA) în optimi, scor 6-4, 6-4, după o oră și 48 de minute de joc. Sportiva din România și-a asigurat un cec consistent pentru calificarea în sferturi.

Câți bani a câștigat Irina Begu pentru calificarea în sferturi la Madrid Open

A fost prima partidă pe care Irina Begu a disputat-o împotriva Liudmilei Samsonova. Rusoaica, favorită 14 la câștigarea trofeului de la Caja Magica, a început în forță și a condus cu 3-0 în primul set, însă românca a revenit senzațional.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în sferturile de finală de la Madrid Open, Irina Begu va fi recompensată cu un cec în valoare de 161.525 de euro și 215 puncte WTA. Grație performanței de pe zgura din Spania, Irina Begu a devenit prima rachetă a României, după ce a depășit-o pe Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj.

În primele două tururi, Irina Begu a câștigat la fel ca în optimi împotriva în fața unor jucătoare extrem de bine cotate. În al doilea tur, românca a eliminat-o pe Karolina Muchova (52 WTA), scor 6-4, 7-5, în timp ce în turul al treilea, a trimis-o „acasă” pe Shelby Rogers (38 WTA), scor 7-5, 6-2.

ADVERTISEMENT

Cu cine va juca Irina Begu în sferturi la Madrid Open

Irina Begu va avea o misiune extrem de dificilă pentru calificarea în careul de ași al competiției. Adversară în sferturi îi va fi învingătoarea meciului dintre Paula Badosa (42 WTA) și Maria Sakkari (9 WTA). Meciul este programat al treilea pe Manolo Santana, prima arenă ca dimensiuni de la Madrid Open.

Irina Begu a urcat deja 8 locuri în clasamentul LIVE, grație performanței care poate fi îmbunătățită de la Madrid Open. Astfel, la viitoarea actualizare a ierarhiei, românca va urca cel puțin până pe locul 27 în lume. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 22.

ADVERTISEMENT

Sportiva din România nu este la prima calificare în sferturi la fostul turneu deținut de Ion Țiriac. Irina Begu a mai atins această performanță în 2015 și 2016. Însă dacă va câștiga în sferturi va fi prima prezență în semifinalele turneului pe zgură roșie.

Irina Begu, fascinată de Madrid Open

(n.r. Ce îți place cel mai mult la Madrid) Iubesc acest oraș, are niște oameni uimitori, iar mâncarea este foarte bună. Evident, să joc la o asemenea atitudine mă ajută foarte mult la jocul pe care îl fac.

ADVERTISEMENT

Mereu joc bine aici și sunt foarte fericită că și anul acesta joc bine”, declara Irina Begu după victoria din turul al treilea cu Rogers. Irina Begu va împlini 33 de ani pe 26 august. Dacă va accede în semifinalele competiției, sportiva din România va câștiga 308.790 de euro și 390 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT