Sport

Irina Begu, victorie cu Rebecca Marino, la Wimbledon! Româncele, parcurs perfect

Irina Begu a învins-o pe Rebecca Marino în trei seturi, în turul 2 la Wimbledon 2023, într-o partidă desfășurată pe durata a două zile.
06.07.2023 | 16:01
Irina Begu victorie cu Rebecca Marino la Wimbledon Romancele parcurs perfect
Irina Begu - Rebecca Marino , în turul 1 de la Wimbledon 2023. Foto: Wimbledon.org
ADVERTISEMENT
05-07-2023
19:23

Irina Begu - Rebecca Mariano 6-2, 3-6, 6-2

Vezi video cele mai importante faze AICI!

6-2, 3-6, 6-2: Irina Begu se impune în trei seturi în fața jucătoarei Rebbeca Marino și se califică în turul 3, acolo unde o va întâlni pe rusoaica Anna Blinkova, locul 40 WTA.

Incident grav în tribune, la scorul de 4-2 în decisiv pentru Irina Begu. Unui spectator i s-a făcut rău şi i s-a acordat primul ajutor. Meciul a fost întrerupt pentru moment. 

Unui fan i s-a făcut rău în tribune la meciul Irinei Begu. Sursa: captură Eurosport
Unui fan i s-a făcut rău în tribune la meciul Irinei Begu. Sursa: captură Eurosport

6-2, 3-6, 2-2: Început echilibrat în setul decisiv. Fiecare dintre jucătoare a făcut câte un break. 

Start în setul decisiv

6-2, 3-6: Irina Begu a pierdut setul secund cu Rebecca Marino. Vom avea decisiv. 

Meciul dintre Irina Begu și Rebecca Marino, din primul tur de la Wimbledon 2023, întrerupt miercuri din cauza întunericului, se reia acum de la scorul de 6-2, 2-4.


6-2, 2-4 – Meciul a fost întrerupt din cauza întunericului.

6-2, 1-1 – Echilibrul în debutul setului al doilea.

6-2 – Irina Begu câștigă primul set și face un prim pas important spre calificarea în turul al doilea la Londra.

5-2 – Jucătoarea noastră e aproape să câștige setul de debut al meciului cu canadianca Rebecca Mariano. 

4-1 – Irina Begu are un început de meci perfect și e aproape să câștige primul set în fața jucătoarei din Malta!

A început meciul dintre Begu și Mariano!

Singura jucătoare din România care a fost desemnată la Wimbledon 2023 drept cap de serie, Irina Begu, nu poate spune că a avut parte de o tragere la sorți lejeră pentru primul tur al turneului de Grand Slam din capitala Angliei. Asta pentru că o va avea în față pe candianca Rebecca Marino. o jucătoare la fel de experimentată ca și ea și care are lovituri extrem de puternice și un serviciu destul de bun.

Când se joacă meciul Irina Begu – Rebecca Marino din turul 1 de la Wimbledon 2023

Întâlnirea Irina Begu – Rebecca Marino se dispută miercuri, 5 iulie, de la ora 18:30, aproximativ,  pe terenul 7 din cadrul complexului de tenis pe gazon de la All England Club, sediul de destui ani al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Cu siguranță nu vor lipsi connaționali ai Irinei, dar și candiaanca ar putea avea parte de susținere pentru că sunt mulți concetățeni de-ai ei stabiliți pe teritoriul Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Irina Begu – Rebecca Marino este al patrulea meci de pe terenul 7, după partidele Stricker – Popyrin la masculin, Brengle – Errani la feminin, Manarino – Shevchenko la masculin iar după partida Irinei se va mai disputa alt meci la masculin, Marterer – Mmoh. Jocul Irina Begu – Rebecca Marino fusese inițial programat pentru marți, 4 iulie, dar nu s-a mai putut juca din cauza ploii.

Cine este Rebecca Marino, adversara Irinei Begu în primul tur al turneului de la Wimbledon

Rebecca Catherine Marino este o jucătoare canadiancă. Pe 11 iulie 2011 a atins cea mai bună clasare într-un clasament WTA, locul 38. Actualmente ocupă locul 83 în ierarhia mondială. Între 2013 și 2018 a decis să ia o pauză din activitatea de jucătoare de tenis pentru a se înscrie la Universitatea British Columbia de lângă Vancouver, unde a studiat literatură engleză. În perioada respectivă a practicat canotajul în echipa Universității.

ADVERTISEMENT

În 2018 ITF i-a acordat permisiunea de a reveni în circuitele de tenis, dar fără a reuși până în prezent să câștige vreun turneu WTA. Are în schimb 15 succese în turneele mici ITF. Pasiunea pentru canotaj provine din familie, unchiul ei, George Hungerford, câștigând medalia de aur pentru Canada la JO de vară din 1964 de la Tokyo. Mama ei a vut ca Rebecca să facă badminton, dar la vârsta de zece ani antrenorul ei a sfătuit-o să se îndrepte către tenis.

Câţi bani primeşte Irina Begu dacă se califică în turul 2 de la Wimbledon 2023

Teoretic, Irina Begu ar trebui, în mod normal, sâ treacâ de Rebecca Marino și să se califice în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon 2023. Chiar dacă nu va avea o partidă facilă poziția în clasament a Irinei o obligă să își impună jocul în fața aadversarei sale cu care nu s-a mai întâlnit niciodată până acum.

ADVERTISEMENT

Dacâ așa vor sta lucrurile și Begu va merge mai departe o va face extrem de mulțumită și financiar, pentru că urcarea în turul 2 la această ediție la Wimbledon ar însemna câștigarea sumei de 85.000 de lire sterline. Rebecca Marino a câștigat în cariera ei în jur de 1,5 milioane de dolari în timp ce Irina Begu a adunat peste 7,6 milioane de dolari, având totodată și nouă turnee câștigate.

Cu cine joacă Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, celelalte românce de pe tabloul principal de la Wimbledon 2023

Patru românce au primit dreptul de a intra pe tabloul principal al turneului de Grand Slam din acest an de la W8imbledon. Una, Ana Bogdan, a și jucat luni, 3 iulie, în compania locului 15 mondial, rusoaicei Liudmila Samsonova și a produs o frumoasă surpriză, câștigând cu 2-0.

ADVERTISEMENT

În afara acesteia și a Irinei marți, 4 iulie, pe teren vor intra și Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe jucătoarea germanâ Tatjana Maria în primul tur, o sportivă care a șocat ediția precedentă ajungând în smifinale după ce a trecut în primele tururi inclusiv de Sorana Cîrstea, care are acum marea oportunitte de se revanșa. În fine, cu clasament protejat, Jaqueline Cristian va evolua în compania italiencei Lucia Bronzetti, pe care a învins-o până în singurul meci direct.

ADVERTISEMENT