Sport

Rapid – Universitatea Craiova 1-2, în etapa 7 din play-off în SuperLiga. Giuleștiul își ia adio de la cupele europene. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova a învins Rapidul în Giulești, scor 2-1, în etapa a 7-a din play-off-ul SuperLigii, cu un gol înscris la ultima fază.
29.04.2024 | 22:28
Rapid  Universitatea Craiova 12 in etapa 7 din playoff in SuperLiga Giulestiul isi ia adio de la cupele europene Cum arata clasamentul
Alexandru Crețu controlează balonul sub privirile lui Jayson Papeau și Anzor Mekvabishvili, în meciul Rapid - Universitatea Craiova. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
29-04-2024
19:37

Universitatea Craiova, 3 puncte mari în Giulești

Universitatea Craiova câștigă 3 puncte mari în fața Rapidului, după un 2-1 teribil înregistrat în etapa a 7-a a play-off-ului din SuperLiga.

În prima repriză s-a jucat într-un ritm alert, însă ocaziile de poartă nu au fost numeroase. Oltenii au intrat la vestiare în avantaj după golul lui Ivan, dar orice se putea întâmpla în partea secundă.

Și așa a și fost. Rapidul a dominat mai mult jocul, dar ocaziile au apărut la ambele porți. Golul a venit însă la cea a oltenilor. Introdus pe parcurs de Lobonț, Burmaz a restabilit egalitatea. Și când toată lumea părea că s-a împăcat cu un egal nefolositor, a venit lovitura de cap a lui Crețu de la ultima fază care a trimis toate cele 3 puncte la Craiova.

în urma acestei victorii, oltenii au urcat pe locul 2 și au devenit favoriți în bătălia pentru cupele europene. De partea cealaltă, rapidiștii au rămas fără victorie în play-off și nu mai au șanse la Europa.

spo

29-04-2024
16:12

Rapid - Universitatea Craiova 1-2 (Burmaz 77 / Ivan 30, Al. Crețu 90+6)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Universitatea Craiova câștigă în fața Rapidului, scor 2-1, și urcă pe locul 2 în clasamentul din SuperLoga.

Min. 90+6 – GOOOL Universitatea Craiova!!! Crețul înscrie cu capul la ultima fază, după centrare venită de la Mitriță.

Min. 88 – Danciu se trezește singur cu portarul Ungureanu, dar se lasă pe spate și trage mult peste poartă.

Min. 77 – GOOOL Rapid!!! Borza face un-doi cu Krasniqi, îi pasează pe culoar lui Burmaz și acesta înscrie cu un șut tare la firul ierbii.

Min. 72 – Învălmășeală mare în careul oltenilor, Crețu scoate un balon de pe linia porții la reluarea lui Rrahmani, iar apoi Popescu reușește să rețină.

Min. 54 – Rapid trece pe lângă egalare. Baiaram pasează greșit înapoi, Rrahmani scapă singur în stânga, îi pasează în centru lui Papeau, dar preluarea acestuia este defectuoasă și îi permite lui Bancu să vină din spate și să respingă în corner. Căpitanul oltenilor s-a accidentat după ce s-a ciocnit cu portarul Laurențiu Popescu.

Min. 50 – Ivan reia cu capul centrarea lui Căpățînă, dar mingea s-a scurs agonizant pe lângă poartă.

Min. 46 – A început repriza a doua.

Min. 30: GOOOL Universitatea Craiova!!! Ivan îi ia fața lui Braun și înscrie cu capul din 6 metri, după centrarea lui Crețu.

Min. 26 – Onea șutează în forță de la 30 de metri, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 23 – Ungureanu a respins în lateral șutul lui Markovic, dar doar până la Houri care a tras pe joc și a lovit bara după o ușoară deviere a lui Kait.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Rapid – Universitatea Craiova.

  • Rapid: Ungureanu – Onea, Săpunaru, Iacob, Braun – Oaidă, Kait – Krasniqi, Papeau, Bamgboye – Rrahmani. Rezerve: Drăghia – Bădescu, I. Cristea, D. Grigore, Borza, Cepoi, Emmers, Hasani, Cîrjan, El-Sawy, Petrila, Burmaz. Antrenor: Bogdan Lobonț.
  • Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpățînă, Raul Silva, Zajkov, Bancu – Mekvabishvili, Al. Crețu, Houri – Baiaram, Markovic, Ivan. Rezerve: Lazar – Soiri, Ndong, Mitriță, Mateiu, Blesa, Danciu, Bană, Cîmpanu. Antrenor: Constantin Gâlcă.
29-04-2024
15:50

Ungureanu, în poarta Rapidului

Lipsit de titularul Marian Aioani, Bogdan Lobonț a decis să mizeze în meciul Rapid – Universitatea Craiova pe tânărul portar Bogdan Ungureanu în detrimentul lui Virgil Drăghia.

Echipa Rapidului pentru partida din etapa a 7-a a play-off-ului din SuperLiga arată astfel: Ungureanu – Onea, Săpunaru, Iacob, Braun – Oaidă, Kait – Krasniqi, Papeau, Bamgboye – Rrahmani. Rezerve: Drăghia – Bădescu, I. Cristea, D. Grigore, Borza, Cepoi, Emmers, Hasani, Cîrjan, El-Sawy, Petrila, Burmaz.

Deși au început play-off-ul promițând că va fi principala contracandidată la titlu a celor de la FCSB, giuleștenii au avut un parcurs dezastruos. Nici oltenii nu au reușit să le ofere fanilor foarte multe satisfacții, iar Rapid – Universitatea Craiova este un derby al ultimelor speranțe pentru un loc european.

Rapid – Universitatea Craiova, live video online, în etapa 7 din play-off în SuperLiga

Titlul este deja decis, cu FCSB transformată matematică în campioană după 2-1 cu Farul. Și CFR Cluj pare a-și fi intrat în formă, ardelenii ajungând pe locul secund după două victorii consecutive. Presiunea pe Rapid și Universitatea Craiova este mare, în contextul în care ambele echipe vor să prindă un loc european.

ADVERTISEMENT

Meciul din Giulești le găsește în stări de spirit similare. Ambele echipe au suferit înfrângeri în etapa trecută. Rapid a fost învinsă cu 3-1 la Ovidiu, în timp ce oltenii au pierdut la limită, pe teren propriu, contra CFR-ului.

Antrenorii Bogdan Lobonț și Constantin Gâlcă nu au reușit, cel puțin în aparență, să aducă revirimentul căutat de cele două formații. Orgoliile celor care sperau, până în urmă cu puțin peste o lună, să se lupte la titlu, sunt rănite. Astfel, meciul din seara zilei de 29 aprilie se anunță a fi încins și dramatic.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV meciul Rapid – Universitatea Craiova

Ultimul meci al etapei a 7-a din play-off va fi televizat pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Duelul poate fi urmărit și pe FANATIK.ro în format LIVE VIDEO.

Vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă înaintea partidei, în timpul meciului, precum și la final. Aici găsiți echipele de start, fazele esențiale și declarațiile celor implicați.

ADVERTISEMENT

Program și clasament play-off SuperLiga

Derby-ul de tradiție din Giulești încheie o etapă de play-off în care FCSB și CFR și-au câștigat destul de greu meciurile disputate pe teren propriu.

Sâmbătă, 27 aprilie

  • ora 20:30 FCSB – Farul 2-1 (Miculescu ’26, Băluță ’84 / Rivaldinho ’79)

Duminică, 28 aprilie

  • ora 21:00 CFR – Sepsi 2-1 (Muhar ‘6, ’90+6 / Alimi ’20)

Luni, 20 aprilie

  • ora 20:30 Rapid – Universitatea Craiova (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Clasament play-off SuperLiga

clasament play-off superliga

Cote pariuri în meciul Rapid – Universitatea Craiova

Casele de pariuri îi dau pe giuleșteni favoriți la victorie. Cota pe “1 solist“ este 2,27. Remiza este cotată cu 3,45, iar un succes al oaspeților are cota 3,10.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe trebuie să joace la victorie, astfel că pariorii pot miza și pe un joc spectaculos. “Peste 2,5 goluri“ are cota 1,91. “Sub 2,5 goluri“ este un eveniment cotat cu 1,93.

Rapid – Universitatea Craiova, live stream, 21:00, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

În turul play-off-ului, Universitatea a învins cu 2-1 pe teren propriu. Au marcat Baiaram și Mitriță pentru olteni, respectiv Bamgboye pentru Rapid. Meciul a reprezentat o lovitură puternică pentru rapidiști, care au fost întorși deși oltenii jucau în zece oameni, ca urmare a eliminării lui Houri.

În sezonul regulat, a fost 2-0 pentru Rapid, în Giulești, și 1-1 la Craiova. Ultima victorie a oltenilor pe terenul alb-vișiniilor a fost cea din mai 2023, când juveții s-au impus cu 3-2.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul...
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul lui Teia Sponte
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze