Sport

Îşi continuă Italia parcursul perfect şi în optimi? Programul zilei la Euro 2020

Ţara Galilor - Danemarca şi Italia - Austria sunt primele două partide din optimile Euro 2020.
25.06.2021 | 23:45
Isi continua Italia parcursul perfect si in optimi Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 26 iunie, încep optimile de finală de la Campionatul European de Fotbal. Italia, Ţara Galilor, Danemarca şi Austria joacă pentru un loc în sferturi, iar cele două meciuri pot fi urmărite pe canalul Pro TV.

Ţara Galilor – Danemarca, sâmbătă, de la ora 19:00

Primul meci al zilei, de la ora 19:00, este cel dintre Ţara Galilor şi Danemarca, formaţii care au încheiat faza grupelor pe locurile secunde din grupele A şi B. Arena Johan Cruijff din Amsterdam va fi gazda acestei întâlniri, iar la centru se va afla germanul Daniel Siebert.

ADVERTISEMENT

Câte o singură victorie în grupe

Ţara Galilor a terminat a doua în grupa A. În primul meci, a remizat 1-1 cu Elveţia, după care a învins Turcia cu 2-0. Cu 4 puncte după două partide, galezii erau foarte aproape de calificarea în faza eliminatorie. În ultima rundă, au pierdut 0-1 cu Italia, şi-au asigurat locul secund, la golaveraj în faţa Elveţiei, şi biletul pentru optimi.

Danemarca a tremurat pentru calificare. Primul meci, 0-1 cu Finlanda, a stat sub semnul stopului cardiac suferit de Eriksen. Danezii, cu gândul mai mult la colegul lor decât la partida propriu-zisă, reluată după aproape două ore de întrerupere, s-au văzut conduşi şi au ratat şi un penalty. În al doilea joc, au arătat mai bine, dar Belgia s-a dovedit o nucă prea tare, câştigând cu 2-1. Totul s-a decis în ultima rundă. Danemarca a bătut 4-1 pe Rusia, Belgia a învins tot, iar danezii au terminat pe 2, cu 3 puncte, cei mai buni într-un clasament în 3 cu Finlanda şi Rusia.

ADVERTISEMENT

Danemarca a câştigat precedentele două partide directe

Galezii, la precedentul Euro, în 2016, au atins semifinalele. Sunt o trupă imprevizibilă, cu mult talent în faţă, unde Ramsey, Bale şi Daniel James pot produce oricând pericol la poarta adversă. Ramsey şi Bale au demonstrat că sunt capabili să colaboreze extraordinar, la capătul paselor geniale ale lui Bale aflându-se de multe ori mijlocaşul lui Juventus.

Danemarca şi-a pierdut cel mai important om, pe Christian Eriksen, dar ceilalţi băieţi din lotul lui Hjulmand au început să joace din ce în ce mai bine, poate şi pentru colegul lor prăbuşit pe teren în primul meci.

ADVERTISEMENT

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în 2018, în Liga Naţiunilor, iar atunci danezii au câştigat ambele partide: 2-0 acasă şi 2-1 în deplasare. În schimb, Danemarca nu va mai beneficia de sprijinul publicului propriu, după ce în grupă a jucat la Copenhaga. Acum va evolua la Amsterdam, prima „deplasare“. Galezii au jucat deja la Baku şi Roma şi sunt obişnuiţi să fie pe drumuri.

Cotele Superbet pentru acest meci sunt: 5,35 pentru victoria Ţării Galilor, 3,25 pentru egal şi 1,87 pentru succesul Danemarcei.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile în Ţara Galilor – Danemarca

Ţara Galilor (4-2-3-1): Ward – Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies – Morrell, Allen – Bale, Ramsey, James – Moore. Antrenor: Robert Page.

Danemarca (3-4-3): Schmeichel – Vestergaard, Kjær, Christensen – Mæhle, Højbjerg, Delaney, Wass – Poulsen, Damsgaard, Braithwaite. Antrenor: Kasper Hjulmand.

La galezi, lipseşte Ampadu, suspendat după „roşul“ încasat în partida cu Italia, în timp ce Eriksen e indisponibil pentru danezi pentru tot turneul, după accidentul din primul meci.

Galezii Allen, Davies, Gunter, Mepham, Moore vor rata sferturile dacă sunt avertizaţi. La fel, Damsgaard, Delaney, Jensen, Wass sunt în pericol de suspendare pentru Danemarca.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ţara Galilor – Danemarca: 2,30 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!


Italia – Austria, sâmbătă, de la ora 22:00

Italia – Austria se joacă de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra. Meciul va fi arbitrat de o brigadă engleză, în frunte cu Anthony Taylor.

Italia, parcurs perfect. Austria a câştigat meciul decisiv cu Ucraina

Italia a dominat clar grupa A. În meciul de deschidere al Euro 2020, squadra azzurra a trecut cu 3-0 de Turcia. A urmat Elveţia, tot 3-0, şi un 1-0 cu Ţara Galilor. Trei victorii, şapte goluri marcate, niciunul primit. Italia se anunţă una dintre candidatele la trofeu.

Austria a avut ceva emoţii cu Macedonia de Nord, care a egalat la 1, după o serie de greşeli în defensiva condusă de Alaba. Şi-a revenit rapid şi s-a impus cu 3-1. Apoi a pierdut fără drept de apel cu Ţările de Jos, 0-2. Calificarea s-a jucat în ultima etapă, într-un meci de care pe care cu Ucraina, formaţie care avea acelaşi punctaj, dar golaveraj superior. Austria a învins cu 1-0 şi şi-a luat biletele pentru optimi, în timp ce ucrainenii au fost nevoiţi să aştepte finalul grupelor pentru a reuşi calificarea, de pe ultimul loc al clasamentului echipelor ce au terminat pe locul 3 în grupe.

Italia este favorită în faţa Austriei

Italia este, fără doar şi poate, favorită în această partidă. Parcursul perfect din grupă, forma arătată în ultimul timp (are 30 de partide consecutive fără înfrângere şi 10 victorii la rând) şi valoarea lotului sunt principalele argumente în favoarea squadrei azzurra.

Mai mult, Austria n-a mai învins Italia din 1960, iar de atunci au fost 13 partide, 10 succese italiene şi 3 remize. Pentru austrieci, fazele eliminatorii la Euro reprezintă o premieră, aşa că le lipseşte experienţa meciurilor de acest fel.

Cotele Superbet pentru acest meci sunt: 1,50 pentru victoria Italiei, 4,20 pentru remiză şi 8,00 pentru un succes al Austriei.

Echipele probabile în Italia – Austria

Italia (4-3-3): Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne. Antrenor: Roberto Mancini.

Austria (4-3-2-1): Bachmann – Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba – Laimer, Grillitsch, X. Schlager – Sabitzer, Baumgartner – Arnautović. Antrenor: Franco Foda.

Italia are doi jucători sub semnul întrebării, Florenzi şi Chiellini, accidentaţi în primele două jocuri şi nu sunt încă la 100%. În schimb, austriacul Lazaro va rata cu siguranţă acest meci, accidentarea lui musculară fiind una de lungă durată.

Patru jucători sunt în pericol de suspendare, în cazul unui nou avertisment. La italieni, Pessina e singurul care a luat galben până acum, în timp ce, la austrieci, sunt trei: Alaba, Bachmann şi Lainer.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Austria: 3,17 este cota pentru „peste 2,5 goluri Italia”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT