Sport

Istvan Kovacs, delegare de gală în semifinalele UEFA Nations League! Meciul de cinci stele pe care îl va conduce

Istvan Kovacs a primit o delegare de gală din partea UEFA. „Centralul” român va arbitra una dintre semifinalele Nations League.
12.06.2023 | 18:37
Istvan Kovacs delegare de gala in semifinalele UEFA Nations League Meciul de cinci stele pe care il va conduce
Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la semifinala Nations League. Foto: FRF.ro.
ADVERTISEMENT

La mijlocul săptămânii vor avea loc două partide extrem de interesante din semifinalele UEFA Nations League. Istvan Kovacs, care a fost arbitru de rezervă la finala Champions League, va conduce duelul dintre Olanda și Croația.

Istvan Kovacs, delegare de gală la una dintre semifinalele UEFA Nations League

Istvan Kovacs, cel mai bine cotat arbitru român, a primit o nouă delegare de gală din partea UEFA. „Centralul” din Carei va arbitra duelul din semifinalele UEFA Nations League care le pune față în față pe Olanda și Croația.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs va fi ajutat de la linii de arbitrii-asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Românii vor fi ajutați din camera VAR de Bastian Dankert și Sören Storks din Germania. Al patrulea oficial al partidei va fi turcul Halil Umut Meler.

Observator va fi Gianluca Rocchi din Italia, în timp ce delegat de joc din partea UEFA a fost desemnat britanicul Mark Blackbourne, potrivit FRF. Meciul dintre Olanda și Croația va avea loc miercuri, 14 iunie, de la ora 21:45, la Rotterdam, pe stadionul Feijenoord De Kuip.

ADVERTISEMENT

Spania – Italia, a doua semifinală UEFA Nations League

Semifinalele UEFA Nations League programează un alt duel extrem de interesant joi, 15 iunie, de la ora 21:45 se vor afla față în față reprezentativele Spaniei și Italiei. Partida va avea loc pe FC Twente Stadion, din Enschede.

Naționala Spaniei a reușit să treacă în grupe de Portugalia, Elveția și Cehia, în timp ce Italia a ieșit câștigătoare dintr-o serie cu Ungaria, Germania și Italia. „Squadra Azzurra” a fost marea absentă de la Campionatul Mondial din Qatar, desfășurat la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Cele două câștigătoare ale meciurilor se vor întâlni în marea finală pe 18 iunie. În aceeași zi este programată finala mică. Toate cele patru partide se vor desfășura pe teritoriul Olandei. Finala mare va avea loc pe De Kuip din Rotterdam, arenă cu o capacitate de 51.117 spectatori.

Istvan Kovacs, moment tensionat în finala Champions League

Istvan Kovacs și Vasile Marinescu au fost rezerve la finala Champions League, câștigată de Manchester City cu 1-0 în fața lui Inter. Polonezul Szymon Marciniak a condus de pe gazon cel mai așteptat duel al sezonului în fotbalul european.

ADVERTISEMENT

„Centralul” român a avut un schimb de replici aprinse cu Simone Inzaghi, antrenorul lui Inter, în repriza secundă. Antrenorul italian s-a plâns de faptul că echipa sa nu primește fault, depășind spațiul tehnic destinat băncii.

În acel moment, Istvan Kovacs a luat atitudine și l-a atenționat pe Simone Inzaghi. Ulterior, italianul a început să țipe și să gesticuleze extrem de nervos.

ADVERTISEMENT