Sport

Istvan Kovacs, aproape să arbitreze Inter – Manchester City, finala Champions League! Ce decizie a luat UEFA în privința lui Marciniak. Update

Istvan Kovacs a fost la un pas să primească un cadou neașteptat după decizile controversate din CFR Cluj - FCU Craiova 1-0. Putea arbitra Inter - City, finala Champions League.
02.06.2023 | 13:45
Istvan Kovacs aproape sa arbitreze Inter  Manchester City finala Champions League Ce decizie a luat UEFA in privinta lui Marciniak Update
Istvan Kovacs a luat mai multe decizii care au stârnit furia oltenilor în CFR Cluj - FCU Craiova 1948. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
02-06-2023
10:48

Szymon Marciniak, clarificări pentru UEFA. Ce decizie s-a luat

Szymon Marciniak a trimis o scrisoare deschisă către UEFA în care a ținut să clarifice poziția sa în scandalul provocat în ultimele zile. Arbitrul polonez a precizat că participarea sa la evenimentul organizat de Repubblika, partid considerat de extrema dreaptă. 

UEFA a ținut cont de explicațiile lui Szymon Marciniak și scuzele acestuia legate de situația creată prin confuzia sa. Astfel, forul continental a decis ca arbitrul polonez să rămână la centru în finala Champions League, Inter Milano – Manchester City. În acest condiții, Istvan Kovacs va rămâne rezervă la marea finală.

Istvan Kovacs a provocat furia oltenilor cu deciziile din CFR Cluj – FCU Craiova 1948, în special la eliminarea lui Juan Bauza din repriza secundă. A primit acuze dure de la Adrian Mititelu și jucătorii lui Nicolo Napoli. CCA ar putea lua măsuri împotriva arbitrului din carei, dar UEFA ar fi gata să îl răsplătească.

Polonezul Szymon Marciak ar putea fi suspendat vineri de UEFA din cauza participării la manifestația unui partid de extremă dreapta

Site-ul polonez Onet.pl și ziarul italian La Repubblica, ambele citate de Gsp, anunță că Szymon Marciniak, arbitrul nominalizat să conducă finala Champions League dintre Inter Milano și Manchester City, ar putea fi suspendat de UEFA. Totul din cauza unor imagini în care apare alături de liderii unui partid politic.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Szymon Marciniak a participat pe 29 mai la manifestația Everest, organziată de Slawomir Mentzen, liderul partidului Konfederacia, considerat de extremă dreapta. De-a lungul ultimii ani, membrii partidului Konfederacia au fost implicați în scnadaluri de xenofobie, homofobie și rasism.

UEFA a fost informată de acțiunile lui Marciniak și a deschis o anchetă care ar putea duce la suspendarea arbitrului polonez. O măsură care ar putea fi luată chiar astăzi, cu doar 8 zile înainte de finala UEFA Champions League programată la Istanbul, între Inter Milano și Manchester City.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, gata să profite de o eventuală suspendare a lui Marciak. Românul ar putea fi la centru la Inter Milano – Manchester City, finala Champions League

În cazul în care Szymon Marciniak va fi în cele din urmă suspendat, Istvan Kovacs are cele mai mari șanse să fie delegat la centru în finala UEFA Champions League 2023. Arbitrul român este în acest moment stabilit ca rezervă pentru Marciniak la partida de la Istanbul, de pe 10 mai.

În cazul în care Istvan primește marea finală, Rămâne de văzut dacă Vasile Marinescu își va face și el loc în brigadă. În acest moment este considerat rezervă pentru arbitrii asistenți. Paweł Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz sunt cei doi asistenți stabiliți la brigada lui Marciniak. Iar Tomasz Kwiatowski și Bartosz Frankowski în cabina VAR.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs este rezerva de lux a UEFA în ultimul an. Românul a ajuns în Qatar, pentru turneul final, dar nu a prins nici măcar un meci ca arbitru la centru. În schimb, a fost rezervă în nu mai puțin de opt partide din cadrul Campionatului Mondial din 2022. De notat că Marciak a fost la centru în finala dintre Franța și Argentina.

Istvan Kovacs, rezervă la 8 meciuri de la Campionatul Mondial, dar și la City – Real Madrid 4-0. A prins și meciuri tari la centru în UCL

Pe 17 mai, Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă la Manchester City – Real Madrid 4-0, meciul care a asigurat calificarea în finală pentru echipa lui Pep Guardiola. Pe 25 mai anul trecut, Istvan Kovacs, a fost la centru în finala UEFA Conference League, AS Roma – Feyenoord 1-0.

De asemenea, Istvan Kovacs a primit meciuri importante și în acest sezon de Champions League. A fost la centru în optimile de finală la partida Liverpool – Real Madrid 2-5. De asemenea, a prins meci și în sferturile de finală UCL, pe 12 mai, la AC Milan – Napoli scor 1-0.

ADVERTISEMENT
Cine sunt victimele tragediei cu 21 de morți din Mestre. Șoferul autocarului era...
Cine sunt victimele tragediei cu 21 de morți din Mestre. Șoferul autocarului era italian, avea 40 de ani și i s-ar fi făcut rău la volan
E acuzat că a primit mită de 55 de ori în 22 de...
E acuzat că a primit mită de 55 de ori în 22 de zile. Ce a spus medicul când a fost audiat
Ce se întâmplă cu ”bijuteria” de 90 de milioane de euro care trebuia...
Ce se întâmplă cu ”bijuteria” de 90 de milioane de euro care trebuia să apară în România
Cum a ajuns soţia milionară a lui Donca să se împrumute la prieteni...
Cum a ajuns soţia milionară a lui Donca să se împrumute la prieteni pentru a-şi creşte copiii după ce afaceristul a fost arestat!
Când şi cum e bine să bei cafeaua. Mulți români fac o greșeală...
Când şi cum e bine să bei cafeaua. Mulți români fac o greșeală uriașă în fiecare dimineață
Ce înseamnă, de fapt, SPCEP sau SPCLEP în buletin. Toți românii au asta...
Ce înseamnă, de fapt, SPCEP sau SPCLEP în buletin. Toți românii au asta în document, dar nimeni nu știe semnificația
Veste CUMPLITĂ pentru Elena UDREA după gratii! Ȋși poate lua adio
Veste CUMPLITĂ pentru Elena UDREA după gratii! Ȋși poate lua adio
Fenomenul periculos care are loc în București și în marile orașe din țară
Fenomenul periculos care are loc în București și în marile orașe din țară
'Mama mea îmi spune și acum: 'Ți-ar fi făcut cei mai frumoși copii'....
'Mama mea îmi spune și acum: 'Ți-ar fi făcut cei mai frumoși copii'. Cu cine regretă Cătălin Botezatu că nu s-a căsătorit
Momente grele pentru Scărlătescu. Ce a pățit juratul de la Chefi la Cuțite
Momente grele pentru Scărlătescu. Ce a pățit juratul de la Chefi la Cuțite
Ultima ora. E vestea momentului despre Rona Hartener. Nimeni nu se astepta la...
Ultima ora. E vestea momentului despre Rona Hartener. Nimeni nu se astepta la asa ceva
Din ce face bani soțul Vlăduței Lupău. Câștigurile sale nu se compară deloc...
Din ce face bani soțul Vlăduței Lupău. Câștigurile sale nu se compară deloc cu averea strânsă de artistă
Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit 969 de ani? Chiar...
Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit 969 de ani? Chiar a trăit atât de mult?