Sport

Istvan Kovacs, susținere de unde nu s-ar fi așteptat după Barcelona – PSG 1-4: „E foarte, foarte bun!“

Istvan Kovacs a primit un mesaj de susținere din partea unui fost arbitru controversat de Champions League, după ce a avut o prestație discutabilă în Barcelona – PSG, scor 1-4.
17.04.2024 | 11:10
Istvan Kovacs sustinere de unde nu sar fi asteptat dupa Barcelona  PSG 14 E foarte foarte bun
Istvan Kovacs, lăudat de un fost arbitru suspendat din Champions League / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Returul sferturilor de finală din Champions League le-a adus față în față pe Barcelona și PSG. Meciul a fost unul de foc din toate punctele de vedere, de la securitate, la fotbal, și până la arbitraj.

Istvan Kovacs, protejat de un arbitru suspendat pentru că a fumat la pauză

Istvan Kovacs a avut o misiune dificilă în meci, dar și după partida Barcelona – PSG 1-4. Prestația românului a fost una mixtă, unde majoritatea spaniolilor au privit-o cu ochi răi, dar nu toată lumea.

ADVERTISEMENT

Graziano Cesari, un fost arbitru celebru pentru un scandal la pauza unui meci de Champions League, i-a luat apărarea arbitrului. Aflat în platourile Mediaset Infinity, arbitrul prins că fuma la meciul Bayern – Valencia din 1999 a discutat despre Istvan Kovacs.

”Posesia mingii este a lui Barcola, direcția este spre poartă, din acea poziție se poate trage și înscrie, nu există niciun coechipier al lui Araujo care să recupereze.

ADVERTISEMENT

Arbitrul ajunge perpendicular și este foarte bine, piciorul stâng al lui Araujo atinge gamba jucătorului de la Paris Saint-Germain. Lovitură liberă și roșu: interpretare perfectă. [..]

Ne interesează Vitinha, Gundogan protestează și va fi avertizat. Lovitura de picior pe care o dă Gundogan este pe coapsa lui Vitinha, care are piciorul pe jos și nu comite un fault.“, a spus Graziano Cesari despre fazele controversate ale lui Kovacs.

ADVERTISEMENT

Contestat în România, dar în Europa este văzut foarte bun

Graziano Cesari s-a făcut zid în fața contestatarilor lui Istvan Kovacs, inclusiv Xavi, și i-a transmis un mesaj șefului arbitrilor UEFA. Italianul a spus că centralul are personalitate, iar această trăsătură de personalitate ar putea fi decisivă pentru carieră sa.

„Foarte, foarte bun (n.r. – arbitrajul lui Kovacs), dacă Rosetti (n.r. – Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, care face delegările) caută arbitri cu personalitate puternică, a găsit așa ceva în Kovacs”, a mai adăugat fostul arbitru italian.

ADVERTISEMENT

Sub privirile a peste 50.000 de fani, Barcelona a pierdut calificarea din mâna după o prestație slabă. Parizienii au venit montați pe Estadi Olimpic Lluis Companys din Barcelona și au reușit remontada, scor 6-4 la general.

ADVERTISEMENT