Sport

Italia, la un pas să-și asigure 5 locuri în ediția viitoare de Champions League. Varianta prin care Serie A ar putea ajunge la 6 formații

Fotbalul din Italia este foarte aproape de a reuși o performanță incredibilă. Și anume să aibă 5 locuri în stagiunea viitoare din Champions League.
18.04.2024 | 13:40
Italia la un pas sasi asigure 5 locuri in editia viitoare de Champions League Varianta prin care Serie A ar putea ajunge la 6 formatii
Fotbalul din Italia este foarte aproape de a reuși o performanță incredibilă. Și anume să aibă 5 locuri în stagiunea viitoare din Champions League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dar pentru a se ajunge la această variantă uluitoare trebuie îndeplinite câteva condiții. Este adevărat că nu este foarte greu ca aceste variante să se realizeze, iar Serie A ar putea fi recompensată.

Cum poate ajunge Italia să aibă 5 locuri în Champions League

În această seară se joacă meciurile retur din sferturile de finală ale Europa League și Conference League, dar pe lângă calificarea în sine aceste jocuri au miză mult mai mare. Și asta pentru că Italia își poate asigura 5 locuri în stagiunea viitoare din Champions League.

ADVERTISEMENT

Conform Gazzetta dello Sport, Italia se află în fruntea clasamentului coeficienților UEFA pentru cupele europene și trebuie să încheie pe una din primele două poziții pentru a-și asigura un loc suplimentar în Champions League.

Această variantă este perfect realizabilă în acest moment, după ce Anglia le-a pierdut pe Manchester City și Arsenal, dar poate deveni certitudine după jocurile din Europa League și Conference League. Mai exact, este nevoie ca Atalanta Bergamo și AC Fiorentina să se califice în semifinale.

ADVERTISEMENT

În Europa League, Atalanta are de jucat returul pe teren propriu cu Liverpool, după ce s-a impus neașteptat pe Anfield Road cu 3-0, iar Fiorentina primește vizita Viktoriei Plzen în Conference League, după 0-0 în Cehia.

Cum poate ajunge Italia la 6 echipe în Champions League

Cu 3 puncte aduse de Fiorentina (2 pentru victorie și unul pentru calificare), plus alte 3 puncte venite de la duelul dintre AS Roma și AC Milan, italienii își permit chiar ca Atalanta să piardă cu Liverpool dacă trupa lui Gian Piero Gasperini aduce punctul calificării. Asta ar însemna că Italia nu ar mai putea pierde unul din primele două locuri în clasamentul coeficienților.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, Italia va trebui să aștepte semifinalele europene. Anglia ar avea în continuare puncte la dispoziție să o depășească, la fel și Germania, care și-a asigurat deja două semifinaliste Champions League: Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Cel mai mare interes dintre formațiile italiene pentru acest al cincilea loc de Champions League îl au Atalanta și AS Roma, care în acest moment sunt în afara primelor patru poziții din clasamentul din Serie A.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Italia ar putea avea 6 echipe în sezonul viitor de Champions League. Pentru asta, ar trebui ca AS Roma să termine pe 5 în Serie A și Atalanta să câștige Europa League, sau invers: bergamascii să fie pe 5 în campionat și romanii să triumfe în Europa.

ADVERTISEMENT