Life

Italia schimbă foaia cu turiștii. Ce îi așteaptă pe cei care vor să viziteze două regiuni populare

Italia schimbă tactica când vine vorba de turiști. Ce decizie au luat autoritățile și ce trebuie să știe cei care vor să călătorească?
20.04.2023 | 08:07
Italia schimba foaia cu turistii Ce ii asteapta pe cei care vor sa viziteze doua regiuni populare
Reguli stricte pentru cei care ajung în acest oraș din Italia. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Italia este destinația preferată a multor români și nu numai. Dincolo de peisaj și de istoria sa, țara este una cu mult mai interesantă. S-ar părea însă că unii turiști nu vor mai avea voie în anumite regiuni. Cum este posibil acest lucru?

Reguli stricte pentru cei care ajung în acest oraș din Italia

Este bine știut faptul că Europa a devenit din ce în ce mai aglomerată când vine vorba de turiști. Iar Italia este o țară pe care multe persoane aleg să o vadă măcar odată. O regiune însă a luat decizia de a limita numărul de vizitatori. Motivul? Numărul mare de persoane le face viața dificilă localnicilor.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre regiunea autonomă Alto Adige, cunoscută sub numele de Bolzano- Tirolul de Sud. Aceasta se învecinează cu Austria și mulți vin aici pentru a se bucura de creste spectaculoase, diferite lacuri, dar și orașe interesante.

Numărul mare de oaspeți nu pare a fi însă unul pe placul celor care locuiesc în zonă. Tocmai din acest motiv, autoritățile au decis să limiteze numărul vizitatorilor care înnoptează. Totodată, s-a mai impus și o interdicție care vizează deschidere unor unități noi de cazare.

ADVERTISEMENT

Cei responsabili pentru turismul din zonă spun că practic nu mai este loc pentru mai mulți turiști. Într-un interviu acordat pentru CNN, Arnold Schuler, cel care de altfel a propus și noua lege spune că ”regiunea a ajuns la limita” a ceea ce poate suporta.

Locuitorii din zonă nu își mai găseau spații de locuit

De asemenea, existau numeroase probleme cu traficul, rezidenții nu mai găseau spații de locuit, astfel că era nevoie de schimbare. Prin această interdicție se dorește să fie garantată calitatea vieții atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

ADVERTISEMENT

Din cauza aglomerației, unele locuri au devenit periculoase, a mai adăugat acesta. Tocmai din acest motiv, o astfel de decizie era necesară. Nu doar că este evitat un ambuteiaj, dar și locuitorii din zonă se simt și ei cu mult mai bine.

„Sectorul turismului este foarte important pentru noi, pentru locurile de muncă și pentru economie, dar ajunsesem la limită. Așa că am luat aceste măsuri pentru a garanta o mai bună gestionare a fluxului de persoane și pentru a garanta cazarea turiștilor”, a mai transmis el, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Orașul din Italia care le interzice turiștilor să staționeze în centru

Menționăm că legea care limitează numărul de turiști din această zonă din Italia a fost promulgată anul trecut în luna septembrie. Conform actului normativ, nimeni nu își poate deschide un nou loc de cazare.

De asemenea, este interzisă și suplimentarea numărului de camere, fără ca proprietarii să ceară permisiunea autorităților publice. Fiecare afacere ar urma să aibă un număr fix de camere, iar numărul turiștilor este limitat la nivelul anului 2019.

Și în alte zone din Italia se iau măsuri similare. Un exemplu este situația din Portofino. Aici, administrația orașului a decis să îi împiedice turiștii să staționeze în locurile din centrul stațiunii. Se dorește evitarea aglomerației, iar restricțiile sunt valabile în perioada 1 aprilie – 5 octombrie. Amintim că Italia este de altfel și destinația apreciată de multe vedete din România. 

ADVERTISEMENT