Fotbal international

Italianul Marco Materazzi a dezvăluit după 14 ani ce i-a spus lui Zinedine Zidane în finala CM

05.05.2020 | 10:18
Italianul Marco Materazzi a dezvaluit dupa 14 ani ce ia spus lui Zinedine Zidane in finala CM
Italianul Marco Materazzi a dezvăluit după 14 ani ce i-a spus în finala CM lui Zinedine Zidane. Foto: 90min.com
ADVERTISEMENT

Finala CM 2006 dintre Italia și Franța, adjudecată de prima echipă în urma loviturilor de departajare, a avut un moment extrem de important, eliminarea celui mai bun jucător al „cocoșilor”, Zinedine Zidane.

Marco Materazzi a povestit ce s-a întâmplat în acel minut 110

Incidentul s-a consumat pe parcursul celei de-a doua reprize de prelungiri, în minutul 110,  în apropierea careului italian. Atunci, după un atac francez spre poarta lui Buffon, Zinedine Zidane și Marco Materazzi au avut un duel direct, care părea a se fi încheiat amical, francezul punându-i prietenește mâna pe umăr italianului.

ADVERTISEMENT

În secvența următoare s-a petrecut ceva absolut surprinzător. Francezul s-a îndepărtat inițial de Materazzi, după care s-a întors spre italian și i-a aplicat acestuia o puternică lovitură de cap în piept.

Francezul a fost eliminat

Evident, gestul său nu a putut trece neobservat, iar asistentul l-a chemat pe arbitrul partidei și i-a relatat incidentul. Imediat, Zinedine Zidane a văzut cartonașul roșu și și-a încheiat aici cariera în cel mai neplăcut mod.

ADVERTISEMENT

Pe reluarea TV se vede clar că, înainte de aplicarea loviturii, Zidane și Materazzi au un dialog aparent amical, după care francezul are acea reacție scăpată de sub control.

Materazzi a rupt tăcerea

Iată că acum, după 14 ani de la acel moment, Marco Materazzi a acceptat să dezvăluie ceea ce i-a spus atunci lui Zidane de a reușit să îl scoată din minți.

ADVERTISEMENT

„Capul lui Zidane? Nu mă așteptam la acel moment. Am avut norocul să nu aștept acel episod, pentru că, dacă am fi fost pregătiți, am fi ajuns amândoi în vestiar.

A mizat că Zidane se va înfuria

Am avut un contact în zonă. El a marcat golul pentru Franța în prima repriză, iar antrenorul (Marcello Lippi) mi-a cerut să stau lângă el.  După primul contact mi-am cerut scuze, dar el a reacționat prost.

ADVERTISEMENT

La cel de-al treilea contact,  mi-a spus: «O să-ți dau tricoul mai târziu». I-am răspuns că prefer să mi-o dea pe sora lui decât tricoul”, a sunat dezvăluirea făcută de Materazzi, la 14 ani după producerea incidentului.

ADVERTISEMENT