Sport

Iuliu Mureșan își anunță plecarea de la Dinamo: „Nu știu dacă mă mai prinde sfârșitul sezonului”

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a anunțat că nu va mai continua la Dinamo după ce clubul își va lua licența pentru sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1.
10.03.2022 | 18:01
Iuliu Muresan isi anunta plecarea de la Dinamo Nu stiu daca ma mai prinde sfarsitul sezonului
ADVERTISEMENT

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, continuă în Ștefan cel Mare doar pentru a finaliza procesul de licențiere pentru sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1, iar FANATIK a anunțat în exclusivitate că oficialul dinamovist a vrut să demisioneze în două rânduri.

Iuliu Mureșan explică plecarea lui Stoican și venirea lui Dusan Uhrin Jr.: „A fost decizia lui să plece de la Dinamo”

Președintele lui Dinamo a întrerupt tăcerea și a dezvăluit cine a luat decizia pentru plecarea lui Flavius Stoican și „înscăunarea” lui Dusan Uhrin Jr.

ADVERTISEMENT

“A fost decizia lui Flavius Stoican să plece de la Dinamo. Nu a fost forţat să plece. Poate că sunt anumite postări pe reţelele de socializare ale suporterilor, dar aşa, nu l-a postat nimeni dintre suporteri pe Stoican să îi ceară să plece. Nici pe mine. Presiunea este cea a lipsei de rezultate. Este primul lucru care contează.

Am făcut foarte puţine puncte în atâtea meciuri. Bonetti a stat 8 etape şi a făcut 6 puncte, Rednic a stat 11 etape şi a făcut tot 6 puncte, Stoican a stat 9 puncte şi a făcut 5 puncte. Foarte puţin.  Lucrurile nu au mers bine.

ADVERTISEMENT

Numitorul comun la toate acestea sunt jucătorii şi cu mine. Şi suporterii, dar despre ei nu pot să spun decât lucruri bune. Susţin echipa din tribune şi financiar, un lucru unicat. Probabil a fost o presiune pe Stoican”, a declarat Iuliu Mureșan pentru Digi Sport.

Iuliu Mureșan regretă plecarea lui Flavius Stoican: „Părerea fanilor a contat”

Chiar dacă a recunoscut că au fost presiuni din partea suporterilor pentru ca Stoican să își dea demisia, Iuliu Mureșan a dezvăluit că și-ar fi dorit ca Flavius să continue pe banca lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Eu nu urmăresc rețelele de socializare și acolo a fost o presiune. Mie îmi pare rău că a plecat. Părerea fanilor a contat în venirea lui Dusan Uhrin, mai ales că ultima oară a salvat echipa de la retrogradare

Sincer eu aș fi vrut să rămână. El m-a sunat și mi-a zis că e mai bine să plece, după ce s-a gândit și s-a consultat cu familia, iar apoi am fost și eu de acord cu numirea lui Dusan Uhrin Jr. Numai eu pot semna contracte. Nu au fost până acum propunerile mele”. 

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Iuliu Mureșan a vrut să plece de la Dinamo în două rânduri, fiind întors de fiecare dată de Răzvan Zăvăleanu, iar administratorul special amenință din nou cu plecarea.

„Mă simt vinovat pentru ce se întâmplă. Eu am vrut să plec și recent, dar mă împiedică un lucru administrativ deocamdată. E foarte greu să fiu schimbat, dar pot pleca prin demisie. Fiind clasificarea și licențierea sunt obligat să stau să asigur aceste lucruri”.

Iuliu Mureșan nu vrea să se mai implice din punct de vedere sportiv: „Se ocupă mai mult Florin Răducioiu și antrenorii”

Iuliu Mureșan nu dorește să se mai implice în plan sportiv și continuă la Dinamo doar pentru a finaliza procesul de licențiere al clubului pentru sezonul viitor, după care va lua o decizie în privința viitorului său.

„Din punctul de vedere sportiv, se ocupă mai mult Florin Răducioiu și antrenorii. Nu știu dacă mă prinde sfârșitul sezonului. Trebuie să asigur lincențierea, e o condiție obligatorie. Am luat 85 de puncte și trebuia să luăm minim 65. Suntem printre puținele cluburi cu plățile la zi și Dinamo nu are probleme financiare.

Eu am vrut să plec și înaintea lui Flavius Stoican și am zis că nu e moral să fac asta. După ce depunem dosarul de licențiere, voi vedea ce fac și s-ar putea să plec. Vom lua sigur licența. 

A contat foarte mult că Uhrin a mai fost la Dinamo și a mai reușit performanțe anul trecut când a obținut cinci victorii consecutive. Pentru mine a contat și dorința suporterilor care sunt și acționari și au plecat peste 2,5 milioane de euro. Ar fi imoral și nedrept să nu ții cont, chiar dacă ei nu se implică la nivel de conducere”.

Iuliu Mureșan, nou atac la Mircea Rednic: „Steliano Filip a făcut transferuri mai bune”

Iuliu Mureșan i-a dat replica și lui Mircea Rednic și l-a ironizat după ce „Puriul” l-a atacat pe Steliano Filip pe care l-a acuzat că face transferurile la Dinamo.

„Lotus și-a schimbat patronul, dar nu afectează Dinamo. Consiliul de Administrație e suspendat pe durata insolvenței. Când se iese din insolvență își reintră AGA în drepturi și atunci firma Lotus va fi acționar majoritar cu 70%.

Ca să fac o glumă, dar nu vreau să intru în polemică cu Mircea Rednic. Transferurile făcute de Filip au fost mai bune decât cele ale lui Mircea Rednic. L-am adus pe Torje, care a dat multe goluri și pase de gol, Cosmin Matei care e golgheterul echipei. Și noi am adus jucătorii pe salarii mici. Nu știu dacă Filip a luat comision. 

Toti antrenorii au fost schimbați că au făcut șase puncte în 8-9 meciuri. Și eu am vrut să plec din cauza asta. A mai zis și în fața mea să cumpere clubul Mircea Rednic. Trebuie plătită toată suma de la masa credală, plus o asigurare a unui buget pe un număr de an cerută de firma de insolvență. Pot să cumpere și acum Mircea Rednic și Nicolae Badea clubul.

De retrogradare nu mi-e frică, dar barajul va fi mai greu. E la fel de palpitant ca și câștigarea campionatului. Irobiso a semnat și mâine îl legitimăm”, a declarat administratorul special al lui Dinamo în direct la Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT