Life

iUmor, din nou în vizorul CNA! Emisiunea a primit o amendă uriașă: „Mă întreb unde-i umorul în toată chestia asta”

14.07.2020 | 17:18
iUmor din nou in vizorul CNA Emisiunea a primit o amenda uriasa Ma intreb undei umorul in toata chestia asta
iUmor a primit o amendă usturătoare din partea CNA pentru limbaj vulgar și momente de mutilare sau automutilare. Sursa foto: Captură TV
ADVERTISEMENT

Chiar dacă este una dintre cele mai urmărite producții TV de la noi, iUmor le dă mereu de furcă mai-marilor Antenei 1 din cauza amenzilor pe care le încasează. Practic, nu a existat niciun sezon fără ca show-ul să fie aspru sancționat de membrii Consiliului Național al Audovizualului pentru limbaj trivial sau imagini care nu ar trebui prezentate pe micul ecran.

De data aceasta, membrii instituției i-au „băgat în ședință” pe reprezentanții postului din trustul Intact pentru a viziona două momente care ar fi neconforme cu regulamentele în vigoare. Este vorba despre numărul de stand up comedy al unei tinere care a folosit un limbaj nepotrivit pentru ora la care a fost difuzată ediția respectivă, deși urcase pe scenă costumată în măicuță.

ADVERTISEMENT

Un alt concurent și-a cusut gura în fața juraților și a tuturor spectatorilor prezenți în platou, imagini explicite apărând apoi pe post. Scenele respective au fost sancționate întrucât legea interzice difuzarea la televizor a unor momente de „mutilare sau automutilare”, în afară de ficțiune sau documentare.

iUmor a fost amendată de CNA cu 5.000 de lei pentru limbaj trivial și scene de mutilare sau automutilare

Mă întreb, unde-i umorul în toată chestia asta?”, a spus vicepreședintele CNA, Nicolaie Bălașa, în ședința de marți a forului, potrivit paginademedia.ro. La finalul discuțiilor, Antena 1 s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

La mânăstire nu mă poate obliga nimeni să fac sex, doar nu sunt un copil”, „Așa e la mânăstire. De multe ori trebuie s-o iei de jos” sau „Ce mult aș fi vrut ca Iisus să fie și el român. Da’ el n-avea cum să se nască în România pentru că aici dintotdeauna a fost foarte greu să găsești o virgină”, sunt câteva dintre glumele „măicuței”, considerate nepotrivite de membrii CNA.

Momentul de așa-zis umor al măicuței mi se pare trivial. Cred că tușa de trivialitate e și mai groasă când ea e îmbrăcată în măicuță și face astfel de glume. Chiar dacă nu se vede cum își bagă acul, dar are buzele… Impactul e același. Impactul e la ce-și imaginează omul ce ar simți dacă și-ar coase buzele. Nici eu nu văd ce legătură are cu umorul”, a explicat Radu Herjeu, cel care a venit cu propunerea acestei sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Reacția Antenei 1: „Concurenții nu sunt cenzurați”

Legat de rapoartele de la iUmor, de-a lungul mai multor sezoane de iUmor au fost prezentate numere șocante și excentrice. Ele au fost susținute de persoane avizate: magicieni sau fachiri.

Au fost date avertizări, chiar de prezentatorul Dan Badea. N-am văzut realmente cum își cosea gura personajul respectiv.

ADVERTISEMENT

Concurenții în finală nu sunt cenzurați decât în limitele a ceea ce poate fi dat la TV. E o diferența mare între ce se întâmplă în sălile de stand-up și ceea ce se dă la televizor”, a afirmat Norina Ionescu, reprezentanta Antena 1 la CNA.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink