Life

iUmor, din nou în vizorul CNA! Emisiunea a primit o amendă uriașă: „Mă întreb unde-i umorul în toată chestia asta”

14.07.2020 | 17:18
iUmor din nou in vizorul CNA Emisiunea a primit o amenda uriasa Ma intreb undei umorul in toata chestia asta
iUmor a primit o amendă usturătoare din partea CNA pentru limbaj vulgar și momente de mutilare sau automutilare. Sursa foto: Captură TV
ADVERTISEMENT

Chiar dacă este una dintre cele mai urmărite producții TV de la noi, iUmor le dă mereu de furcă mai-marilor Antenei 1 din cauza amenzilor pe care le încasează. Practic, nu a existat niciun sezon fără ca show-ul să fie aspru sancționat de membrii Consiliului Național al Audovizualului pentru limbaj trivial sau imagini care nu ar trebui prezentate pe micul ecran.

De data aceasta, membrii instituției i-au „băgat în ședință” pe reprezentanții postului din trustul Intact pentru a viziona două momente care ar fi neconforme cu regulamentele în vigoare. Este vorba despre numărul de stand up comedy al unei tinere care a folosit un limbaj nepotrivit pentru ora la care a fost difuzată ediția respectivă, deși urcase pe scenă costumată în măicuță.

ADVERTISEMENT

Un alt concurent și-a cusut gura în fața juraților și a tuturor spectatorilor prezenți în platou, imagini explicite apărând apoi pe post. Scenele respective au fost sancționate întrucât legea interzice difuzarea la televizor a unor momente de „mutilare sau automutilare”, în afară de ficțiune sau documentare.

iUmor a fost amendată de CNA cu 5.000 de lei pentru limbaj trivial și scene de mutilare sau automutilare

Mă întreb, unde-i umorul în toată chestia asta?”, a spus vicepreședintele CNA, Nicolaie Bălașa, în ședința de marți a forului, potrivit paginademedia.ro. La finalul discuțiilor, Antena 1 s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

La mânăstire nu mă poate obliga nimeni să fac sex, doar nu sunt un copil”, „Așa e la mânăstire. De multe ori trebuie s-o iei de jos” sau „Ce mult aș fi vrut ca Iisus să fie și el român. Da’ el n-avea cum să se nască în România pentru că aici dintotdeauna a fost foarte greu să găsești o virgină”, sunt câteva dintre glumele „măicuței”, considerate nepotrivite de membrii CNA.

Momentul de așa-zis umor al măicuței mi se pare trivial. Cred că tușa de trivialitate e și mai groasă când ea e îmbrăcată în măicuță și face astfel de glume. Chiar dacă nu se vede cum își bagă acul, dar are buzele… Impactul e același. Impactul e la ce-și imaginează omul ce ar simți dacă și-ar coase buzele. Nici eu nu văd ce legătură are cu umorul”, a explicat Radu Herjeu, cel care a venit cu propunerea acestei sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Reacția Antenei 1: „Concurenții nu sunt cenzurați”

Legat de rapoartele de la iUmor, de-a lungul mai multor sezoane de iUmor au fost prezentate numere șocante și excentrice. Ele au fost susținute de persoane avizate: magicieni sau fachiri.

Au fost date avertizări, chiar de prezentatorul Dan Badea. N-am văzut realmente cum își cosea gura personajul respectiv.

ADVERTISEMENT

Concurenții în finală nu sunt cenzurați decât în limitele a ceea ce poate fi dat la TV. E o diferența mare între ce se întâmplă în sălile de stand-up și ceea ce se dă la televizor”, a afirmat Norina Ionescu, reprezentanta Antena 1 la CNA.

ADVERTISEMENT