Life

Ce s-a ales de Daniela Anencov, „mama lui Așchiuță”. Toți și-o amintesc din perioada comunismului

Ce se întâmplă cu Daniela Anencov, actrița care i-a dat viață lui Așchiuță. Nu mai trăiește de foarte mulți ani în România.
25.04.2024 | 17:18
Ce sa ales de Daniela Anencov mama lui Aschiuta Toti sio amintesc din perioada comunismului
Ce s-a ales de Daniela Anencov. Sursa foto: colaj Fanatik/ captură TVR
ADVERTISEMENT

Îți mai amintești de Daniela Anencov? A fost printre cele mai iubite de actrițe din România în perioada comunismului și a adus la viață păpușa Așchiuță, dar și pe clovnul Hapciu din „Ba da, ba nu”.

Ce s-a ales de Daniela Anencov? L-a adus la viață pe Așchiuță, cea mai iubită păpușă din comunism

Așchiuță era păpușa preferată a copiilor din comunism, iar cea care a adus la viață simpaticul personaj este Daniela Anencov. Actrița a știut întotdeauna cum să transmită emoțiile dincolo de ecran.

ADVERTISEMENT

Totodată, a urcat ani la rând pe scenele teatrelor Ion Creangă și Excelsior. Totodată, pe lângă păpușa Așchiuță, a fost și „mama” clovnului Hapciu din „Ba da, ba nu”, creând amintiri pentru generații întregi.

Chiar dacă anul acesta, pe 19 ianuarie, a împlinit 82 de ani, Daniela Anencov a rămas o fire jovială, prietenoasă, plină de optimism și o povestitoare greu de egalat. Și micuții încă o iubesc.

ADVERTISEMENT

Actrița s-a mutat de mult timp la Paris, dar viața sa nu se desfășoară doar în Franța. „Mama” lui Așchiuță se întoarce adesea în România. Totodată, călătorește în America, pentru a-și vizita nepoții.

„Acum Daniela e o bunicuță respectabilă, tonică și spumoasă, care face naveta între nepoții săi, împrastiați pe două continente: la Paris – fiul Andreei, față cea mare a Danielei și, respectiv, la New York unde o întâmpină, în fiecare an, nici mai mult nici mai puțin decât 3 nepoți, de la Alexana, fata să cea mică.

ADVERTISEMENT

În rest – dacă mai ramâne vreun rest! – Daniela se bucură de micul său Paris de acasă, unde are mulțime de prieteni şi, fireşte, de amintiri”, a spus Marina Almășan, după ce a întâlnit-o pe Daniela Anencov, în Oraşul Luminilor, conform dcnews.ro.

Cum s-a descurcat în pandemie

Pandemia de Coronavirus a prins-o pe Daniela Anencov în Paris. Atunci, actrița i-a acordat Marinei Almășan un interviu de la distanță în care i-a explicat cum decurge viața sa.

ADVERTISEMENT

„Daniela Anencov a mărturisit că nu apucă să se plictisească. „Citesc, ascult, vizionez, gătesc și aștept ora 20.00! Ca și vecinii, ieşim la fereastră și aplaudăm. Mă ia valul de emoție și de solidaritate, aplaud şi strig BRAVO, pentru toate cadrele medicale implicate un bătălia cu moartea”, a mărturisit actrița în martie 2020.

ADVERTISEMENT