Life

Izvorul binecuvântat din România. Mulți credincioși bolnavi vin la el cu speranța că se vor vindeca

Izvorul binecuvântat din România. Aici ajung mulți credincioși bolnavi, sperând că se vor vindeca. Unde se află, mai exact.
28.06.2023 | 09:53
Izvorul binecuvantat din Romania Multi credinciosi bolnavi vin la el cu speranta ca se vor vindeca
Unde se află izvorul binecuvântat din România. Sursa foto: Doxologia, captură YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se află izvorul binecuvântat din România, unde ajung mulți credincioși bolnavi, sperând că se pot vindeca. Se spune că apa ar avea puteri care ar produce minuni pentru cei în suferință.

Izvorul binecuvântat din România, la care bolnavii vin pentru a se vindeca. Unde se află

La noi în țară există diverse locuri speciale, pe care le vizitează atât românii, cât și turiștii străini. În timp ce unele sunt recunoscute pentru peisajele unice, altele sunt vizitate de oameni pentru faptul că acolo s-ar produce minuni.

ADVERTISEMENT

Persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate caută vindecarea într-un loc despre care se spune că este binecuvântat. Este vorba despre izvorul tămăduitor de la Mănăstirea Ghighiu, care se află la mai puțin de 5 kilometri de orașul Ploiești.

În fiecare an, această mănăstire este vizitată de mulți credincioși care au diverse necazuri sau suferă de boli și caută vindecarea. Lângă mănăstire se află un izvor despre care se spune că e sfânt.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei legende, Maica Domnului i-a poruncit logofătului Coresi să ridice o mănăstire. A apărut apoi, ca din senin, un fir de apă, iar acesta s-a transformat în izvor.

Apa dina cest izvor este considerată a fi una specială, deoarece se spune că îi poate ajuta pe cei bolnavi să se vindece. În plus, hramul bisericii este Izvorul Tămăduirii.

ADVERTISEMENT

Deși totul a pornit de la o legendă, localnicii susțin că locul este unic. În plus, aceștia spun că mulți credincioși care au băut apă din acest izvor au reușit să se vindece de bolile de care sufereau.

În anul 1958, în perioada comunismului, izvorul a fost acoperit cu o placă de beton, deși s-a spus că oamenii știau despre minunile de la acesta. În ciuda faptului că era acoperit, apa nu s-a oprit din a curge, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Până când placa a fost ridicată au trecut 30 de ani. Credincioșii s-au bucurat foarte mult, deoarece acum puteau merge din nou la izvor pentru a se vindeca. Părintele Pantelimon a avut ideea de a ridica placa, dar este și cel care a îngrijit locul.

Unde mai există un izvor tămăduitor în România

Izvorul de lângă Mănăstirea Ghighiu nu este singurul de la noi din țară despre care se spune că are puteri vindecătoare. În județul Buzău, în Smeeni, se află Fântâna Tămăduirii. Localnicii spun despre aceasta că are puterea de a vindeca chiar și bolile mai grave.

Are o vechime de peste 100 de ani, iar oamenii obișnuiau să vină chiar și din alte părți ale lumii. Unii chiar dădeau bani grei pentru a beneficia de puterile speciale ale acestui loc.

ADVERTISEMENT