News

Jaf armat la un magazin de lux din Paris. Hoții au fugit pe motociclete

Jaf armat la un magazin de lux din Paris. Hoții au fugit pe motociclete, iar acum polițiștii încearcă să-i prindă, după ce au fost filmați de camerele de supraveghere.
29.04.2023 | 19:42
Jaf armat la un magazin de lux din Paris Hotii au fugit pe motociclete
Jaf armat la un magazin de lux din Paris. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jaf armat la un magazin de lux din Paris. Hoții au fugit pe motociclete, iar acum polițiștii încearcă să-i prindă. Vizat a fost magazinul Bulgari din Paris, iar acum prejudiciul e în curs de evaluare, însă sunt șanse mari să fie vorba de milioane de euro.

Jaf armat la un magazin de lux din Paris

Magazinul de bijuterii de lux Bulgaria din Place Vendome a fost vizitat de hoți profesioniști, care au folosit două motociclete negre pentru a fugi de la fața locului. Astfel de scenarii nu sunt o noutate în centrul Parisului, unde hoții curajoși jefuiesc fără frică magazine de lux.

ADVERTISEMENT

Primele dezvăluiri referitoare la acest jaf au fost prezentate de publicația Actu17, însă polițiștii au confirmat acest incident la scurt timp după. Pe rețelele de socializare circulă deja imagini de la jaful armat, conform AFP.

”Potrivit primelor informații, trei persoane, la bordul a două motociclete, au venit la magazin și l-au lovit pe agentul de securitate. Doi dintre ei erau înarmaţi cu arme lungi”, au transmis autoritățile. Polițiștii încearcă acum să-i găsească pe făptași.

ADVERTISEMENT

Nu se știe momentan care a fost prejudiciul cauzat, pentru că acesta e în curs de evaluare, conform surselor din cadrul Poliției. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se văd două motociclete negre staționate pe trotuar, în fața magazinului.

În timp ce mai mulți hoți înarmați au intrat în magazinul Bulgari, un alt individ înarmat stă și păzește intrarea în magazin. La scurt timp după jaf, cei trei hoți înarmați s-au făcut nevăzuți pe motociclete. Martorii s-au temut să intervină, astfel că hoții nu au fost deranjați de nimeni.

ADVERTISEMENT

”O anchetă în flagrant cu privire la jaf armat în bandă organizată a fost deschisă şi încredinţată brigăzii de Reprimarea Banditismului (BRB) din cadrul poliţiei Judiciare din Paris”, a transmis Parchetul din Paris. Rămâne de văzut în cât timp vor fi prinși hoții, dacă vor fi prinși.

Magazinul Bulgari fusese jefuit și în septembrie 2021, iar prejudiciul de atunci era estimat la 10 milioane de euro. În acel moment un hoț a fost rănit la picior de către un polițist, după care a fost arestat și încarcerat. Ulterior, în iunie 2022, alți doi suspecți cu vârstele cuprinse între 26 și 37 de ani, originari din Seine-Saint-Denis, au fost reținuți. Cei doi au ajuns în detenție, potrivit presei din Franța.

ADVERTISEMENT

În acel moment, hoții au fugit cu ajutorul unui BMW gri, fiind urmăriți până la complexul comercial Les Halles, la 2 kilometri distanță de bijuterie. Conform unor surse, în acel moment au fost implicați în jaf tot trei indivizi.

ADVERTISEMENT
Tags: