News

Jandarmerița prinsă cu droguri și-a luat concediu. ”Nu am absolut nicio vină”

Jandarmerița prinsă de colegi cu droguri în geantă susține că nu are nicio vină. Tânăra mai spune că plicurile nu îi aparțineau
21.11.2023 | 23:21
Jandarmerita prinsa cu droguri sia luat concediu Nu am absolut nicio vina
Tânăra a fost purtătoare de cuvânt la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Andreea Cătălina Bumbac, fosta purtătoare de cuvânt de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, susține că drogurile nu îi aparțineau. Femeia și-a luat concediu de odihnă și este consiliată de un psiholog.

Jandarmerița prinsă cu droguri și-a luat concediu

Anchetatorii suspectează că în pliculețele găsite asupra tinerei este cocaină, însă așteaptă rezultatele analizelor de laborator. Drogurile au fost descoperite în timpul unei razii efectuate în București.

ADVERTISEMENT

”Tot ceea ce s-a întâmplat, tot ceea ce pot să vă spun este că doar am fost omul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Eu nu am absolut nicio vină. Nu erau ale mele.

Nu au fost ale mele. Au fost ale unei persoane care mi-a transmis un alt fapt. M-a rugat să îi țin niște bani, atâta tot. Nu am avut idee de ceea ce se întâmplă”, a declarat Andreea Cătălina Bumbac pentru Observator.

ADVERTISEMENT

După incident, tânăra și-a luat concediu de odihnă: este consiliată de un psiholog și și-a angajat un avocat. Dosarul a fost preluat de BCCO, iar Jandarmeria Română a început propriile verificări.

În geanta tinerei au fost găsite mai multe plicuri cu un praf alb, posibil substanțe interzise, o folie rulata folosita de obicei pentru prizarea drogurilor, dar şi o bancnotă de 200 de lei, folosită pe post de pliculeț.

ADVERTISEMENT

”Vrem să corectăm câteva informaţii apărute în spaţiul public cu privire la faptul că substanțele ar fi fost luate cu ocazia unor descinderi. Ofițerul nu a participat niciodată la descinderi alături de colegii din cadrul brigăzii speciale”, a declarat Ana Maria Burchi, Jandarmeria Română.

Andreea Cătălina Bumbac a absolvit Dreptul la Academia de Poliție și de un an era angajată a Jandarmeriei. În perioada iulie-august 2023, a fost purtătoarea de cuvânt a Brigăzii de Intervenții Speciale, structura care sprijină procurorii antimafia la descinderile din dosarele de trafic de persoane, arme și droguri.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, tânăra ar mai fi fost în atenția colegilor pentru consum de droguri. În noiembrie 2021 s-ar fi făcut o razie la Academie cu câini de urmă. Andreea Cătălina Bumbac, pe atunci studentă, ar fi dat de bănuit atunci când unul dintre patrupedele specializate în depistarea stupefiantelor ar fi mirosit-o.

ADVERTISEMENT
Tags: