News

Pachet suspect, găsit pe o plajă din Constanța. Ar conține peste un kilogram de droguri

Un pachet care ar putea conține substanțe psihoactive, găsit pe o plajă din orașul Constanța. Ar fi vorba de peste un kilogram de droguri
21.11.2023 | 17:18
Pachet suspect gasit pe o plaja din Constanta Ar contine peste un kilogram de droguri
Poliția și DIICOT vor stabili natura substanței aflată în pachet Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Polițiștii constănțeni au demarat o investigație după ce un bărbat a anunțat la numărul unic 112 că a găsit un pachet suspect pe digul uneia dintre plajele din Constanța.

Pachet suspect, găsit pe o plajă din Constanța

Ar fi vorba despre un pachet care cântărește peste un kilogram, aproximativ 1,028 kilograme, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de publicația locală Ziua de Constanța.

ADVERTISEMENT

”La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, a fost găsit un pachet cu o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, sigilat într-o folie de plastic transparentă.

Pachetul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor, fiind preluat DIICOT și de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

ADVERTISEMENT

În acest caz, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea naturii și provenienței substanței respective, precum și pentru dispunerea măsurilor legale”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Sute de kilograme de droguri, descoperite pe plajele din România

Sute de kilograme de droguri au fost găsite pe litoralul românesc în 2019. Atunci au fost lansate mai multe operațiuni de căutare, iar populația a fost avertizată să nu deschidă pachetele care conțineau cocaină cu puritate de 90%.

ADVERTISEMENT

”În perioada 5 – 8 aprilie a.c. (2019 n.r.), pe litoralul din județul Constanța s-a depistat și ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri”, au informat la acel moment polițiștii.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piață de 300 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au fost sesizați după ce, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%.

Apoi ancheta polițiștilor și a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe, relatează Libertatea.

ADVERTISEMENT