News

Jandarmii au fost atacați cu lopeți și cărămizi la o intervenție în Brăila. De ce au fost chemați oamenii legii

Bătaie generală cu jandarmii din Brăila. Un individ recalcitrant a atacat oamenii legii cu lopeți și cărămizi în timpul unei intervenții
10.03.2024 | 15:49
Jandarmii au fost atacati cu lopeti si caramizi la o interventie in Braila De ce au fost chemati oamenii legii
Un individ alcoolic a atacat un echipaj de jandarmi în timpul unei intervenții în Brăila. Sursa foto: Captură Digi24
ADVERTISEMENT

Un individ beat a atacat un echipaj de jandarmi în timpul unei intervenții în Brăila. Bărbatul a aruncat cu lopeți și cărămizi în oamenii legii, iar totul s-a întâmplat în cartierul Chercea din municipiul Brăila, informează reprezentanții IJJ Brăila.

Jandarmi atacați cu lopeți și cărămizi

Echipajul a fost trimis la un imobil din cartierul Chercea, pe 9 martie, după ce dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila a primit un apel de la un vecin, referitor la deranjarea ordinii publice din cauza volumului ridicat al muzicii.

ADVERTISEMENT

Când au ajuns la fața locului, jandarmii au fost confruntați de un individ care era sub influența alcoolului. El a devenit rapid agresiv și a lovit un jandarm cu o poartă, apoi a aruncat cu o lopată și cărămizi către ceilalți membri ai echipei, amenințându-i cu moartea.

În urma incidentului, niciun jandarm nu a suferit răni, mai spune IJJ Brăila. Bărbatul violent a fost încătușat imediat și dus în autospecială, în timp ce vecinii încercau să-l apere pe individ.

ADVERTISEMENT

„Ajunşi la locul indicat, jandarmii au vrut să ia legătura cu cineva din interiorul casei, pentru a reduce volumul muzicii. Din curte a ieşit un bărbat, aflat în stare vădită de ebrietate, a început să adreseze injurii echipajului, a lovit cu poarta un jandarm, apoi a aruncat cu o lopată şi cărămizi spre membrii echipajului, ameninţându-i totodată cu moartea.

Din fericire, niciun jandarm nu a fost rănit. Bărbatul violent, în vârstă de 33 de ani, a fost imobilizat prin încătuşare şi condus către autospecială. Persoanele aflate în curtea imobilului au sărit în ajutorul bărbatului, încercând să împiedice acţiunea jandarmilor. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj medical, deoarece brăileanul a simulat o stare de leşin. Nu a necesitat îngrijiri medicale”, potrivit comunicatului de de presă emis de IJJ Brăila.

ADVERTISEMENT

Amendă usturătoare pentru bărbatul violent

Individul, în vârstă de 33 de ani, a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Municipiului Brăila pentru sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de ultraj.

De asemenea, doi brăileni, inclusiv agresorul, au primit amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru adresarea de expresii jignitoare și pentru deranjarea ordinii și liniștii publice.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii de la Poliția Municipiului Brăila au deschis o anchetă pentru a detalia circumstațele în care s-a produs incidentul și pentru a se stabili o pedeapsă pentru cei vinovați.

ADVERTISEMENT