News

Video. Bombardierii care s-au bătut cu jandarmii au făcut scandal și la ieșirea din arest. I-au amenințat cu bătaia pe cei care îi filmau

În urma unei altercații violente între două grupuri de turiști și forțele de ordine pe plaja din Costinești, jandarmii au declanșat o anchetă.
18.08.2023 | 16:28
Video Bombardierii care sau batut cu jandarmii au facut scandal si la iesirea din arest Iau amenintat cu bataia pe cei care ii filmau
Confruntare violentă la Costinești: Ancheta Jandarmeriei în cazul bătăii cu turiștii din Feldioara. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Europol.
ADVERTISEMENT

Marți, 15 august, o zi care ar fi trebuit să fie dedicată distracției și relaxării pe plaja din Costinești, s-a transformat într-un adevărat coșmar în urma unui incident grav. Confruntările violente dintre forțele de ordine și un grup de turiști au generat o anchetă în Jandarmeria Română pentru a clarifica circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Jandarmii au demarat o anchetă

Totul a pornit de la un conflict intens între două grupuri de turiști, majoritatea provenind din comuna Feldioara, județul Brașov. Bătaia a izbucnit pe plajă, iar situația a degenerat rapid. A fost necesară intervenția jandarmilor și a polițiștilor, care au fost chemați la fața locului printr-un apel la numărul de urgență 112, relatează newsbv.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, după sosirea forțelor de ordine, escaladarea violențelor a continuat, cu turiștii transformându-se în agresori și atacând jandarmii și polițiștii. Imaginile video care au circulat ulterior au surprins momentul în care un jandarm pălmuiește unul dintre agresori, iar apoi începe o confruntare fizică cu acesta.

În urma intervenției, patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore sub suspiciunea de comitere a infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Toate cele șase persoane implicate în scandal provin din comuna Feldioara din județul Brașov.

ADVERTISEMENT

Povestea este însă mult mai complexă, deoarece cei doi bărbați din grupul turiștilor implicați în incident au susținut în fața jurnaliștilor că au fost maltratați și în sediul Poliției. Unul dintre aceștia a declarat că au fost agresați, încătușați abuziv și atacați cu spray paralizant. De asemenea, ei susțin că atacul s-a extins și către copiii prezenți în zonă, aceștia fiind afectați de utilizarea spray-ului lacrimogen.

Confruntări violente între jandarmi și turiști

Jandarmeria Română a emis mai multe precizări în legătură cu incidentul, subliniind că se desfășoară investigații amănunțite cu privire la comportamentul agresiv al celor implicați și la posibila utilizare excesivă a forței din partea forțelor de ordine. În cazul în care se va dovedi necesar, vor fi luate măsuri disciplinare sau chiar sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, Ana Maria Burghi, a oferit o explicație oficială pentru confruntările violente, indicând că forțele de ordine au avut de-a face cu situații extrem de tensionate și cu un comportament agresiv din partea turiștilor implicați în conflict. Aceștia au aruncat cu nisip, i-au bruscat și le-au adresat amenințări repetate.

În final, cei șase bărbați din județul Brașov sunt acuzați de ultraj, lovire și alte violențe, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice. Doi dintre ei au avut antecedente penale, fiind anchetați și condamnați anterior într-un dosar de import ilicit de arme și explozibili în Germania.

ADVERTISEMENT

“Atunci când au ajuns pe plaja din Costinești s-au confruntat cu situații extrem de tensionate, cu un comportament agresiv din partea persoanelor implicate în conflict. Au bruscat jandarmii, au aruncat în ei cu nisip, i-au tras de haine, unul dintre colegii mei avea uniforma ruptă.

Aveau în mod repetat amenințări către forțele de ordine, le spuneau despre familiile lor că vor fi urmărite, despre ei că îi cunosc și că vor fi urmăriți”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Române.

 

ADVERTISEMENT