Sport

Jannik Sinner a reușit o victorie istorică la Paris, dar organizatorii nu l-au lăsat să doarmă

Jannik Sinner a reușit o victorie istorică la turneul din Paris. Însă, italianul nu a putut merge mai departe în competiție, pentru că organizatorii nu l-au lăsat să doarmă.
02.11.2023 | 18:30
Jannik Sinner a reusit o victorie istorica la Paris dar organizatorii nu lau lasat sa doarma
Jannik Sinner a reușit o victorie istorică la turneul din Paris. Însă, italianul nu a putut merge mai departe în competiție, pentru că organizatorii nu l-au lăsat să doarmă. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Italianul ocupă locul 4 ATP și este într-o formă excelentă. La turneul Mastersului din Paris, Jannik Sinner a reușit o victorie istorică și s-a calificat în optimile competiției. Însă, jucătorul de tenis a avut al doilea meci programat în aceeași zi, iar organizatorii nu l-au lăsat să doarmă.

Organizatorii nu l-au lăsat să doarmă pe Italian

Italianul s-a calificat în optimile competiției după ce l-a învins pe Mackenzie McDonald în trei seturi, scor 6-7(8), 7-5, 6-1. Partida a avut loc în intervalul 1:30 – 2:37 dimineața. Astfel, după victoria istorică de la Paris reușită de Jannik Sinner, tenismenul era nevoit să joace din nou, tot joi, de la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

Sezonul acesta, locul 4 mondial a triumfat în turneele de la Beijing și Viena, iar la Paris putea fi adversarul de temut al lui Novak Djokovic. Însă, după meciul contra tenismenului american, Jannik trebuia să evolueze contra australianului Alex de Minaur.

Din cauza faptului că nu a fost lăsat să doarmă și să se recupereze suficient, Sinner s-a supărat foarte tare pe organizatorii francezi. Astfel, fără să riște o accidentare sau o înfrângere dureroasă, în fața locului 13 mondial, italianul s-a decis să se retragă din optimile Mastersului din Paris.

ADVERTISEMENT

Jannik Sinner a reușit o victorie istorică la Paris

După ce a reușit acea victorie importantă de la Paris, Jannik Sinner a intrat în cartea de istorie a tenisului. Locul 4 mondial a devenit cel de-al treilea italian din 1990 încoace care a obținut 50 de victorii la turneele Masters. Jannik a realizat performanța după doar 73 de dueluri. Mai puține decât primele două locuri: Andreas Seppi (114) și Fabio Fognini (115).

Rușita pe care a obținut-o în fața lui Mackenzie McDonald l-a făcut pe Jannik Sinner să ajungă la 21 de victorii la turneele Masters din acest sezon. Astfel, numărul 4 mondial este primul tenismen din Italia care câștigă mai mult de 20 de meciuri la aceste competiții.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic s-a calificat în optimile turneului de la Paris

Nole a reușit să se impună în fața unuia dintre cei mai în formă jucători de tenis ai momentului. Acest lucru, după pauza pe care a făcut-o între meciurile oficiale. Ultimul său duel, înaintea celui de la Paris, a fost în finala câștigată de la US Open. Victorie împotriva lui Daniil Medvedev. După acel meci, Nole a reușit să câștige titlul de Grand Slam cu numărul 24 și să devină cel mai titrat tenismen din istorie, alături de Margaret Court.

După meciul cu argentinianul, Novak Djokovic s-a calificat în optimile turneului de la Paris. În următoarea etapă îl va întâlni pe Tallon Griekspoor, locul 23 ATP. Numărul 1 mondial l-a mai întâlnit pe olandez în două dueluri, iar în ambele rânduri a fost câștigător.

ADVERTISEMENT

Nole a avut parte și de o veste bună. Carlos Alcaraz a fost eliminat, în primul meci de la Paris, de Roman Safiullin, poziția 45 ATP. Spaniolul era al doilea favorit al turneului, fiind locul 2 ATP și cel care i-a suflat trofeul de la Wimbeldon lui Djokovic, în finală. După prima sa partidă oficială în 6 săptămâni, Nole a arătat fantastic și a câștigat la pas meciul cu Tomas Etcheverry, scor 6-3, 6-2.

ADVERTISEMENT