Sport

Novak Djokovic s-a calificat în optimile turneului de la Paris. “M-am simțit ruginit”

Novak Djokovic s-a calificat în optimile Mastersului de la Paris. Sârbul l-a învins pe argentinianul Tomas Etcheverry, scor 6-3, 6-2.
02.11.2023 | 17:12
Novak Djokovic sa calificat in optimile turneului de la Paris Mam simtit ruginit
Novak Djokovic s-a calificat în optimile Mastersului de la Paris. Sârbul l-a învins pe argentinianul Tomas Etcheverry, scor 6-3, 6-2. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nole a reușit să îl învingă pe Tomas Etcheverry după o oră și 25 de minute de joc. Performanța sârbului a venit după o pauză de o lună și jumătate. Timp în care nu a mai disputat niciun meci oficial. Astfel, Novak Djokovic s-a calificat în optimile Mastersului de la Paris și a vorbit despre duelul greu pe care l-a avut cu argentinianul.

Novak Djokovic s-a calificat în optimile turneului de la Paris

Nole a reușit să se impună în fața unuia dintre cei mai în formă jucători de tenis ai momentului. Acest lucru, după pauza pe care a făcut-o între meciurile oficiale. Ultimul său duel, înaintea celui de la Paris, a fost în finala câștigată de la US Open. Victorie împotriva lui Daniil Medvedev. După acel meci, Nole a reușit să câștige titlul de Grand Slam cu numărul 24 și să devină cel mai titrat tenismen din istorie, alături de Margaret Court.

ADVERTISEMENT

După meciul cu argentinianul, Novak Djokovic s-a calificat în optimile turneului de la Paris. În următoarea etapă îl va întâlni pe Tallon Griekspoor, locul 23 ATP. Numărul 1 mondial l-a mai întâlnit pe olandez în două dueluri, iar în ambele rânduri a fost câștigător.

Nole a avut parte și de o veste bună. Carlos Alcaraz a fost eliminat, în primul meci de la Paris, de Roman Safiullin, poziția 45 ATP. Spaniolul era al doilea favorit al turneului, fiind locul 2 ATP și cel care i-a suflat trofeul de la Wimbeldon lui Djokovic, în finală.

ADVERTISEMENT

După prima sa partidă oficială în 6 săptămâni, Nole a arătat fantastic și a câștigat la pas meciul cu Tomas Etcheverry, scor 6-3, 6-2. În cadrul conferinței de presă, Novak Djokovic a discutat despre meciul cu argentinianul și despre pauza pe care a avut-o până la acest turneu.

Novak Djokovic: “M-am simțit ruginit”

“Sunt mulțumit, cred că am jucat bine la punctele importante, returnând mereu încă o minge și făcându-l să se simtă inconfortabil, obligându-l să-și schimbe poziția în teren. Cred că asta mi-a permis să-i iau serviciul în primul set, la 4-3, break crucial.

ADVERTISEMENT

Am avut suișuri și coborâșuri cu serviciul meu, părți din meci fiind foarte bune, iar în altele am pierdut ritmul cu primul serviciu. Este normal să te simți ruginit după ce nu ai jucat atât de mult timp un meci oficial. Dar, până la urmă este o victorie în minimum de seturi împotriva unui adversar foarte în formă. El a crescut foarte mult pe această suprafață, așa că sunt foarte mulțumit.

Oamenii vorbesc mereu despre pericolul de a nu juca atâtea săptămâni și eu sunt conștient de asta, desigur. M-am simțit emoționat când am ieșit pe teren. În ciuda faptului că aveam o experiență vastă și am jucat la acest turneu de atâtea ori. Uneori ai nevoie de timp pentru a porni motorul, pentru a te încălzi și pentru a începe să simți mingea.

ADVERTISEMENT

Asta a început să mi se întâmple la sfârșitul primului set și în al doilea, ceea ce a fost grozav. Știu că pot juca întotdeauna mai bine, dar ținând cont de tot timpul în care nu am jucat la niciun turneu, este grozav”, a spus Novak Djokovic în cadrul conferinței de presă de la ATP Rolex Masters 2023, potrivit celor de la Punto de Break.

ADVERTISEMENT