Sport

Japonia, o națională care ne dă emoții înainte de ultimul meci de la CM. Selecționerul Tomas Ryde: ”Cu Cristina Neagu out, va fi greu să câștigăm”

11.12.2019 | 09:38
Japonia o nationala care ne da emotii inainte de ultimul meci de la CM Selectionerul Tomas Ryde Cu Cristina Neagu out va fi greu sa castigam
ADVERTISEMENT

Miercuri, de la ora 11:00, naționala României de handbal feminin încearcă să mai spele din imaginea unui Campionat Mondial cenușiu și să evite ultimul loc în Grupa principală 2. În ultimul duel, elevele lui Tomas Ryde întâlnesc chiar Japonia, țara organizatoare.

Japonia, o națională care ne dă emoții înainte de ultimul meci de la CM. Selecționerul Tomas Ryde: ”Cu Cristina Neagu out, va fi greu să câștigăm”

Naționala României s-a bazat la CM din Japonia pe Cristina Neagu. Deși nu a fost refăcută complet după accidentarea gravă de la Euro 2018, cea mai bună jucătoare a lumii din sezonul precedent a arătat că, și când nu e 100%, tot este cea mai bună jucătoare din echipa lui Tomas Ryde

ADVERTISEMENT

Până la meciul cu Japonia, Neagu a fost jucătoarea care a dus în spate o națională aflată în derivă. A marcat 49 de goluri și a contribuit decisiv la accederea în Grupa principală.

Cu Japonia, Neagu nu va mai fi pe teren, astfel că România trebuie să se metamorfozeze și să evolueze fără 35% din potențialul ei la acest turneul final. Atât reprezintă în statistici cele 49 de goluri marcate de Neagu din totalul de 139 al României. Practic, Cristina reprezintă mult mai mult, fiind o excelentă motivatoare alături de tinerele sale colege.

ADVERTISEMENT
  • 35% din golurile României la CM din Japonia au fost marcate de Cristina Neagu

Japonia, peste România din punct de vedere ofensiv

Antrenate de danezul Ulrik Kirkely, niponele s-au evidențiat la acest turneu final printr-o viteză de joc incredibilă. Nu au învins nicio rivală puternică din drumul lor spre această fază, însă au pus probleme cu Spania (31-33), Muntengru (26-30) și Suedia (26-34).

  • Japonia are o ofensivă peste cea a României la acest turneu final: 162 la 139 de goluri marcate.

România (fără Neagu) vs. Japonia 1-5 la capitolul număr de marcatoare în top 100 la CM

Cristina Neagu, a 4-a marcatoare de la Mondialul din Japonia, nu va evolua în meciul de miercuri. În aceste condiții, România o mai are doar pe Crina Pinta în top 100 marcatoare de la acest turneu. Pivotul de la CSM București este pe locul 91, cu 18 goluri. Următoarea româncă în acest top este Ana Maria Iuganu pe locul 127, cu 14 goluri.

ADVERTISEMENT

În schimb, Japonia are nu mai puțin de cinci jucătoare în prima sută la acest capitol: Sasaki Haruno 31 de goluri (21), Tanabe Yuki 25 de goluri (39), Ohyama Mana 24 de goluri (46), Akiyama Natsumi 19 goluri (84) și Fujita Asuka 18 goluri (91).

Japonia, favorită clară la casele de pariuri

Pe 1 iunie 2019, la ultima întâlnire România – Japonia (28-27), un duel amical, româncele plecau mari favorite, cu o cotă de 1,20 la 5,80. În doar o jumătate de an, forțele valorice au basculat abrupt în favoarea asiaticelor.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Japonia pleacă favorită certă în meciul cu România, primind o cotă de 1,30. Fără Neagu, româncele sunt văzute ca victime sigure de specialiști și pleacă cu o cotă de 4,50.

Tomas Ryde e realist: ”Cu Cristina Neagu out, va fi greu să câștigăm”

Nici Tomas Ryde nu mai crede în elevele sale. Suedezul care ne-a adus medalia de bronz la Mondialul din 2015 ne taie din start elanul și spune că, fără Neagu, Japonia e greu de bătut.

”Având în vedere că Cristina e out și Laura Pristăvița s-a accidentat azi, sigur că e important pentru cele tinere să aibă experiență. A fost un meci incredibil azi între Spania și Japonia, Japonia joacă foarte bine, au fost foarte aproape.

Au pierdut, dar joacă cu viteză mare. Nu cred că putem juca 7 contra 6 mâine, pentru că sunt prea rapide. Va fi o experiență importantă, dar va fi greu să câștigăm. Au mai multă experiență, s-au antrenat mult timp împreună. Tot ce putem face e să continuăm și să acumulăm experiență.”, a spus suedezul pentru lead.ro.

ADVERTISEMENT