Life

Jean Paler, facturi uriașe la gaze și energie electrică: ”M-au rupt. Este strigător la cer!”

Jean Paler s-a trezit cu facturi uriașe la gaze și lumină. Actorul de comedie stă acum cu inima cât un purice, de teama facturilor, și i se pare strigător la cer ce se întâmplă cu prețul alimentelor.
24.03.2022 | 14:36
Jean Paler facturi uriase la gaze si energie electrica Mau rupt Este strigator la cer
Jean Paler este speriat de plata facturilor uriașe, dar și de prețul la alimente. Sursa foto: arhiva personală/Facebook.
ADVERTISEMENT

Jean Paler s-a trezit cu facturi mari la utilități, încă din prima lună a acestui an. Regularizarea i-a adus numai la gaze o factură uriașă, în valoare de 1.100 lei, la curent în valoare de 800 de lei, iar actorul abia face față să le plătească. Noroc că de la începutul lunii martie a început încet, încet să joace în spectacole, după cum ne mărturisește.

Jean Paler, revoltat de valoarea facturilor și prețul alimentelor

Jean Paler se plânge că abia poate plăti utilitățile, care au venit peste așteptările sale. Actorul de comedie stă cu inima cât un purice, la gândul că va primi iar, în cutia poștală, facturi uriașe la lumină și la gaze.

ADVERTISEMENT

El deține un apartament cu două camere în Sinaia, unde s-a mutat de ani de zile și se întreabă cum se descurcă cei care au apartamente cu mai multe camere.

”Am primit facturi mari. M-au rupt. Stau la fiecare final de lună cu inima ca un purice, de teama cât or mai veni iar facturile. La nimic nu mă mai gândesc decât la facturi.

ADVERTISEMENT

Nu am nicio reducere sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Au venit așa, peste așteptări, iar eu am un apartament cu două camere, ce fac alții care au spațiu mai mare? Este strigător la cer!”, a declarat Jean Paler, în exclusivitate pentru FANATIK.

S-a mutat în Sinaia de ani de zile

Problema facturilor uriașe este gravă pentru tot românul, iar actorul vorbește despre acest aspect și cu alți colegi. Totuși, el crede că cei care stau la casă se pot reorienta, pentru a putea scăpa de plata facturilor imense la gaze.

ADVERTISEMENT

”Asta vorbeam și cu Gabriel Dorobanțu, despre facturi. Dar la el este, totuși, mai bine decât la mine acasă. La o casă mai poți scăpa de gaze, improvizezi o sobă și te scoți. Faci centrală pe lemne, cu talaș și rumeguș, și ai căldură în toată casa.

Eu am centrală termică și consumă destul de mult pentru apă caldă la bucătărie și la baie, dar face și căldură în toată casa.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, să nu vă imaginați că am în casă nu știu câte grade și mor de cald. O țin pe 17 sau 18 grade, cu mult sub cât o țineam în alte ierni, iar la Sinaia este frig.”, susține Jean Paler.

Actorul ne dezvăluie și cât i-au venit facturile

Actorul Jean Paler ne spune și care este valoarea facturilor de la gaze și curent pentru luna ianuarie. La gaze s-a trezit că are de plătit o sumă de 1.100 de lei, iar pentru curentul electric a scos din buzunar  870 de lei, în total aproape 2.000 de lei.

”În ianuarie mi-a venit o factură la gaze de 1.100 lei, iar la lumină de 870 de lei. Practic, pe amândouă am scos din buzunar 2.000 de lei. Noroc că mai merg de colo, colo și fac treabă și am cu ce să le plătesc.

În cinci ani cred că o să ajungem să ne strângem cureaua de la pantaloni cu cureaua de la ceas! Să vedeți cât o să crească în continuare prețurile, și la utilități, și la alimente. Iar guvernanții o să pună totul pe seama războiului din Ucraina. Acum au motive în plus, să scumpească iar totul.”, a mai declarat actorul Jean Paler.

Își pune sănătatea în pericol: ”Merg la farmacie, ca la aprozar”

Jean Paler nu are voie să stea în temperaturi scăzute, dar nici extrem de mari. Bolnav de inimă de ani de zile, actorul de comedie își pune sănătatea în pericol, pentru a-și plăti facturile și pentru a se putea întreține. Ia medicamente cu pumnul și spune că ”merg la farmacie, ca la aprozar”.

În martie a revenit pe scenă

La începutul lunii martie, Jean Paler a revenit pe scenă cu un turneu în Moldova, alături de Ion Suruceanu. S-a plâns că hotelurile erau neîncălzite și se gândește cu teamă că, la vară, pe litoral, unde va cânta în spectacole, să mai facă un ban, va fi mult prea cald.

”A fost frig în turneul din martie. Hotelurile nu erau încălzite, iar la vară o să mă prăjesc la mare…Vara trecută era să mă curăț. Și în hotel era cald, dar și scenele erau fiebinți, iar eu nu am voie nici la frig, nici la căldură prea mare”, ne-a spus Jean Paler, în stilul său propriu.

ADVERTISEMENT