Life

Jean Valvis a făcut spectacol la Horia Brenciu. A cântat ”Constantine, Constantine” mai bine decât cei de la Vocea României! Video viral

Jean Valvis, patronul Aqua Carpatica, unul dintre cei mai respectați oameni de afaceri de la noi a renunțat, pentru trei ore, la business și s-a dedicat artei.
13.03.2024 | 10:45
Jean Valvis a facut spectacol la Horia Brenciu A cantat Constantine Constantine mai bine decat cei de la Vocea Romaniei Video viral
Jean Valvis, la podcastul lui Horia Brenciu. Foto: YouTube
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Jean Valvis a făcut un show de zile mari într-unul din cele mai urmărite podcasturi de la noi! Proprietarul Aqua Carpatica, un brand care face istorie în România și ajunge în tot mai multe țări, a renunțat pentru trei ore la haina de antreprenor sobru și a cântat 20 de melodii împreună cu Horia Brenciu. Iar afaceristul chiar a dovedit că se pricepe la muzică. Ba chiar a cântat din toate genurile muzicale, fie ele contemporane, interbelice, românești, grecești, franțuzești sau americane.

Jean Valvis și Horia Brenciu, show total la podcastul vedetei

Cântărețul a pornit într-o călătorie inedită în viața lui Jean Valvis, care a făcut o serie de dezvăluiri neștiute despre viața sa, mărturisind inclusiv cum i-a motivat pe rapidiști, la un moment dat, când aveau de înfruntat o echipă de fotbal olandeză.

ADVERTISEMENT

Valvis a impresionat publicul virtual cu vocea sa fantastică, interpretând o serie de melodii legendare grecești, dar și câteva piese românești. „Vrei se ne-ntâlnim sâmbătă seara?” a lui Jean Moscopol, „Constantin și Veronica” (Mircea Vintilă) și „Până când nu te iubeam” (Maria Tănase) au fost cântecele pe care Jean Valvis le-a dus la capăt, dovedind un talent surprinzător, cântând mai bine decât cei de la Vocea României.

Ba chiar a demonstrat că repertoriul pe care îl stăpânește nu se rezumă la cel grec și românesc. A cântat melodia lui Brian Hyland – “Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini”-, în engleză, dar și în franceză piesa lui Joe Dassin – Les Champs-Elysées sau Gilbert Bécaud-: Et maintenant. Evident nu s-a limitat doar la ele, patronul Aqua Carpatica cântând, de-a lungul celor trei ore petrecute la podcastul lui Horia Brenciu, aproximativ 20 de piese.

ADVERTISEMENT

Desigur, în greacă s-a descurcat senzațional. Jean Valvis a cântat piesele lui Nana Mouskouri & Demis Roussos – To Gelakaki și Stin Elefsina Mia Fora, dar și multe altele.

Jean Valvis a fost întâmpinat de Horia Brenciu, în podcastul „Lucruri simple”, ca un adevărat star al muzicii, afaceristul mărturisind că nu ar fi o idee rea să se apuce serios de canto, acum, la aproape 70 de ani.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile de suflet ale lui Jean Valvis: ”La vârsta de 8 ani, Dumnezeu mi-a luat tăticul”

Afaceristul a vorbit, printre altele, și despre pierderea tatălui său, atunci când avea doar 8 ani. Antreprenorul care a ridicat Aqua Carpatica la nivel de brand de țară a spus că în familia lui mulți au fost muzicanți, însă el a ales calea arhitecturii. La un moment dat a fost tentat să dea la pian, dar mama lui nu a fost de acord.

Tatăl său i-a însuflat dragostea față de muzică, așa cum a relatat omul de afaceri în podcastul de pe YouTube. „La vârsta de 8 ani, Dumnezeu mi-a luat tăticul. El avea 36 de ani și a plecat. Acest om, când aveam un an, doi, trei ani, până la 8 era nebun după muzică. Avea discuri de gramofon”, a declarat Jean Valvis.

ADVERTISEMENT

Valvis și-a împărțit viața între Geneva și Atena, urmând ca în anul 1992 să descopere România. Patronul celei mai bune ape din România a spus și cum a ajuns să se stabilească în țara noastră. Un chelner l-a inspirat să caute izvoare de apă minerală, căutând mai mulți ani cea mai pură apă.

Jean i-a spus lui Horia, la începutul show-ului lor, motivele pentru care a acceptat să apară față în față cu el, pe internet. A ținut să spună despre el că nu este omul de afaceri rigid și că oamenii au preconcepții când vine vorba despre cei care se învârt în zona business-urilor. În opinia sa, un business man adevărat trebuie să fie sensibil!

”Sensibilitatea mea se canalizează în cântec”

„În primul rând, nu știam pe vremuri că ești rapidist, era 2000, la o petrecere, m-am văzut într-o sală și cântam cu tine același cântec, spontan. Am cântat fără să mă știe. Mi-a dat microfonul, m-a ridicat și am început să facem duetul. Sunt aici pentru că Horia este un om cu inima deschisă, cu umanitate adevărată.

Jean Valvis, patronul Aqua Carpatica, cântă ”Constantine, Constantine”

În general, în România, aveți impresia că antreprenorii sunt lei, rechini, agresivi. Un antreprenor trebuie să fie sensibil, să adune oamenii, să îi inspire. Antreprenorul trebuie să fie receptiv la ce vor ceilalți. Antreprenorii de succes trebuie să fie sensibili. Sensibilitatea mea se canalizează în cântec. Îți fac striptease sentimental și muzical”, i-a spus Jean Valvis lui Horia Brenciu.

Valvis a continuat, apoi, explicând cum s-a stabilit pe meleagurile mioritice și cum a ajuns să îmbutelieze apă. Înainte de Aqua Carpatica, pentru cei care nu știu, a fost brandul Izvorul Alb, apoi a urmat Dorna.

Un chelner i-a deschis apetitul pentru afacerea cu apă

„A fost o societate elvețiană, eram inginer consultant, trebuia să fac un studiu de fezabilitate și am venit din partea lor pentru a evalua preluarea controlului unor fabrici de ulei. Nu știam nimic despre România.

Eram la cină și am solicitat o apă plată. Chelnerul, nomenclaturist total, cu un stil, așa, de credeai că e baron. A zis că în România nu se bea apă de la robinet și mi-a adus o sticlă cu apă minerală. Era un șoc culinar. Sticla era prăfuită și am zis că asta mă duce la intoxicație. Prima apă plată am făcut-o eu: Izvorul Alb.

Mi-era sete, o testez și când o testez a fost surpriză totală. Învelișul era prost, iar gustul era nu bun, era deosebit de bun. Conținutul a fost diamant și am zis că oamenii ăștia au o problemă. Trebuie să spun, totuși, că veneam de la Geneva unde aveam ape franțuzești, germane, elvețiene, cele mai renumite, cele mai bune. România e patria apelor minerale și sunt bune”, a povestit Jean Valvis.

Jean Valvis știe ce lasă moștenire țării de adopție: ”Sloganul „ România, Patria apelor minerale” îmi aparține”

În semn de respect și apreciere față de România, țară care l-a adoptat imediat, antreprenorul a spus că datorează foarte multe lucruri patriei noastre și că își dorește ca tot ce a creat să dăinuiască în timp, chiar și după ce el nu va mai fi.

„Valoarea adevărată este încrederea. Asta datorez României și încerc să întorc înapoi, căci încrederea în brandul care s-a construit este un pilon al vieții mele ce nu mi-l poate lua nimeni. Într-o zi vine Dumnezeu și eu am plecat, dar acest izvor rămâne. Vinurile, podgoria, toate rămân, rămâne tot ce am făcut”, a mai spus Valvis.

Omul de afaceri a mai zis că nu vrea să doneze, deocamdată, sloganul pe care l-a inventat: „Sloganul „România, Patria apelor minerale” îmi aparține și îl voi ceda statului român când se va preocupa de asta. (…)

România se poate mândri cu creșterea economică, cu prezența antreprenoriatului privat, avem agricultură, avem pădure, avem materii prime, avem artiști. Cred că va veni o zi când energia se va distribui mult mai democratic, sper ca pădurea să nu o mai masacrăm. Este o țară super frumoasă. Am un filmuleț în care prezint Carpații României grecilor”.

Cine e artistul favorit al lui Jean Valvis

Revenind la pasiunea sa pentru muzică, omul de afaceri a spus că are o legătură cu totul specială cu una din divele Greciei: Nana Mouskouri. Când vedeta a concertat în România în urmă cu câțiva ani, Valvis a ținut morțiș să o vadă și să se fotografieze cu ea.

Nana locuise în casa bunicului său de la Atena și a devenit, în timp, o apropiată de-ale sale. Totodată, a mai spus că are o admirație profundă pentru artistul grec Mikis Theodorakis.

„Nana Mouskuri a fost locatară la casa bunicului meu, în Atena. Nana locuia la casa bunicului meu, Antonis. Era cu familia ei acolo și tatăl meu, Christos, a dus-o la o conferință pentru a fi lansată”, a dezvăluit Jean Valvis în podcastul lui Horia Brenciu.

Cum i-a motivat Valvis pe rapidiști

N-au lipsit nici câteva remarci despre Rapid, echipa sa de suflet. Sponsor important al echipei de fotbal în trecut, Jean Valvis a scos la iveală metoda secretă prin care a reușit să îi motiveze pe jucători la meciurile importante.

„Vine Răzvan Lucescu, care are mare succes acum în Grecia și îmi spune să merg să fiu alături de copii. Am mers la Rotterdam. Mă duc la George Copos și îi zic că au nevoie de noi, suntem conducerea, suntem patroni, mergem. Se va supăra George că spun asta acum. Mi-a zis că o să devin ridicol, că vin ziariștii și i-am spus că trebuie să fim alături de copiii noștri.

M-am dus și am cumpărat un ziar olandez unde scria Rapid. Eu vorbesc cinci limbi, dar olandeza zero. Iau ziarul, îl duc la ședința de motivare psihologică. Aveam toată echipa și eu țineam ziarul mare: vedeți ce scrie aici?

Scrie Rapid! Lor să le fie frică de noi, nu nouă să ne fie frică. Am făcut acel extraordinar unu la unu cu Feyenoord Rotterdam (n. red.: anul 2005) și după a fost epopeea superbă a Rapidului, unde am eliminat trei echipe germane…”, a mai spus Jean Valvis.

ADVERTISEMENT