Sport

Jean Vlădoiu, „săgeți” la Hagi, Petrescu și Boloni după ce au refuzat naționala: „Sunt convins că n-ar fi reușit ce a reușit Edi”

Jean Vlădoiu, comentarii acide la adresa lui Hagi, Petrescu și Boloni, după ce Edi Iordănescu e la un pas să califice naționala României la Campionatul European.
17.11.2023 | 09:08
Jean Vladoiu sageti la Hagi Petrescu si Boloni dupa ce au refuzat nationala Sunt convins ca nar fi reusit ce a reusit Edi
Jean Vlădoiu a jucat pentru România la Campionatul Mondial din SUA și are 28 de meciuri sub „tricolor”. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Jean Vlădoiu, fostul membru al „Generației de Aur”, a fost unul dintre cei mai mari susținători ai lui Edi Iordănescu la naționala României. A vorbit pentru FANATIK înainte de meciul mult așteptat al naționalei României cu Israel.

Jean Vlădoiu, unul dintre cei mai mari susținători ai lui Edi Iordănescu: „Persoana cea mai indicată pentru a califica echipa”

Jean Vlădoiu a analizat pentru FANATIK duelul de „foc” dintre Israel și România și a ținut să transmită un mesaj de susținere pentru selecționer: „Cadoul cel mai important ni l-a făcut Edi Iordănescu nu Kosovo. Eu am spus-o dinainte să fie selecționer că este persoana cea mai indicată pentru a califica echipa. Am fost printre puținii care l-au susținut. 

ADVERTISEMENT

În rest, se vehiculau nume grele, dar cei care au fost contactați înaintea lui Edi, dacă ar fi reușit ceea ce a făcut el, credeți-mă că săptămâni la rând sau luni s-ar fi scris ce a reușit selecționerul și așa mai departe.

Ăsta e adevărul. De Edi nu prea se vorbește foarte mult. Toată lumea e nemulțumită în ultimul timp. Oricine ar fi în locul lui s-ar arăta deranjat, nu? Pe noi nu ne mai mulțumește nimic. Nu știu dacă naționala ar fi ajuns cu ei până aici. Sunt ferm convins că n-ar fi reușit ce a reușit Edi”.

ADVERTISEMENT

Jean Vlădoiu știe care e marele merit al lui Edi Iordănescu: „A reușit să creeze un grup unit”

Jean Vlădoiu și-a argumentat punctul de vedere și a detaliat: „A gestionat foarte bine momentele grele, a ținut cât mai departe jucătorii de toate lucrurile care s-au scris despre ei. Au fost foarte criticați și poate că asta i-a și unit. Dar la fotbal sunt bune și astea. Dacă știi le gestionezi nu ai decât de câștigat și îți atragi jucătorii, poți să treci pestE orice probleme. 

Cred că e cea mai mare bucurie. Sunt ferm convins că ne vom califica. Cum necum, Edi și-a făcut treaba, jucătorii la fel, cu bine și cu rele. Nu ai cum să te califici fără sincope. Dar ei n-au pierdut niciun meci și au avut continuitate în rezultate și uite că suntem la un pas de o mare realizare la nivel de echipă națională”.

ADVERTISEMENT

Vlădoiu consideră că antrenorii care au refuzat naționala României nu au crezut cu adevărat în prezența la Campionatul European din Germania: „A reușit să creeze un grup unit și asta e în primul rând cel mai important. În al doilea rând, au fost foarte mulți antrenori care au refuzat, conștientizând la fel ca mulți dintre că șansele de calificare sunt minime în această grupă și au preferat să nu se implice.

El a fost o variantă de când am auzit de discuția președintelui și a lui Mihai Stoichiță. L-am susținut pe Edi pentru că am încredere în el și îl cunosc foarte bine pe tatăl lui, îi cunosc familia, îl știu pe el foarte bine și cred că era printre puținii care putea să realizeze această calificare. Sper să merg să îi văd în Germania”.

ADVERTISEMENT

Surprins după K0sovo – Israel 1-0: „Sincer nu mă așteptam. O echipă foarte apatică, nesigură”

Ion Vlădoiu a recunoscut că a fost surprins de rezultatul meciului de la Priștina: „Sincer nu mă așteptam să piardă Israelul. Am văzut un teren foarte greu, care nu cred că ar fi fost atât de prost dacă meciul s-ar fi jucat atunci când a fost programat inițial. Am văzut o echipă foarte apatică, nesigură și jocul defensiv a suferit foarte mult”.

Cu toate acestea, e de părere că naționala lui Albion Rrahmani a fost mult subestimată: „Noi eram supărați pentru meciurile cu Kosovo, dar ei și-au creat multe ocazii și până la urmă s-a dovedit că și ei au jucători foarte buni. Nu doar Muriqi”.

Vârful cu 28 de meciuri la naționala României crede cu tărie că „tricolorii” pot termina campania fără să simtă gustul înfrângerii: „Noi trebuie să nu pierdem cu Israel. Dacă se va întâmpla asta, sunt sigur că nu pierdem nici cu Elveția, acasă cu un stadion plin. Băieții merită să fie susținuți și sper să se bucure de această calificare mult dorită și așteptată. 

Ar fi ceva inedit să termină fără nicio înfrângere. Nu îmi aduc aminte vreo altă campanie și ar fi fantastic. Dar contează în primul rând să ne calificăm. Ni s-au aliniat toate planetele și trebuie să credem că putem să îi batem pe israelieni și să jucăm de asemenea manieră”.

„Va fi foarte greu pentru Israel să câștige și cu Elveția și cu noi”

Jean Vlădoiu speră ca România să fie calificată matematic la turneul final după partida din Ungaria„Băieții chiar au încercat să dea totul indiferent de adversar. Avem nevoie de un singur rezultat de egalitate în ultimele două meciuri. Sâmbătă seară putem fi calificați și meciul cu Elveția să fie doar o sărbătoare. Ne vom bucura toți românii”.

Naționala lui Alon Hazan are o misiune aproape imposibilă, cu trei meciuri într-o săptămână: „Va fi foarte greu pentru Israel să câștige și cu Elveția și cu noi. Nu cred că am văzut jucând atât de slab în campania asta naționala Israelului. Au fost însă și probleme de altă natură. I-a afectat și pe jucători războiul ăsta. Sunt și ei oameni până la urmă”. 

Jean Vlădoiu nu mizează pe un jucător anume și va fi prezent pe Național Arena la ultimul meci cu reprezentativa din „Țara Cantoanelor”: „La noi grupul este cel mai important, nu Stanciu, Ianis Hagi sau alți jucători. În fotbal e totul degeaba dacă nu trag toți în aceeași direcție. Edi se bazează pe jocul colectiv. Mai avem și un meci cu Elveția și trebuie să avem grijă. Sper ca ei să scape de stres și să avem spectacol la meciul cu Elveția, să fim matematic la EURO”.

„Ar fi absurd să califice echipa națională și Edi să nu continue. E șansa lui”

Vlădoiu nu are amintiri prea plăcute de la partida cu elvețienii de la Campionatul Mondial din 1994: „Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acel meci. Măcar să mai ajungă un jucător să ia un cartonaș roșu la un Campionat Mondial, la un asemenea nivel. Au mai fost și alții care au luat cartonaș roșu și nu s-a făcut atâta tam-tam. Am devenit celebru”.

În final, fostul președinte al lui FC Argeș, are încredere că „tricolorii” nu se vor face de râs la turneul final din Germania dacă se vor califica: „Avem nevoie de participarea la un Campionat European, dar acolo știm destul de bine ce echipe puternice sunt. Va trebui să ne autodepășim și să avem parte de rezultate pozitive și la turneul final.

Va fi altceva, multă emulație. Ar fi absurd să califice echipa națională și Edi să nu continue. E șansa lui. Nu pot urma decât momente unice. După poate antrena oriunde în lumea asta”.

ADVERTISEMENT