News

Încotro se îndreaptă omenirea? Jeff Bezos: ”Mulți oameni se vor naște în spațiu”! Ce spun biologii

Omenirea, susține Jeff Bezos, fondatorul și proprietarul Amazon, se va extinde în spațiu, iar biologii anunță că acest lucru va duce la schimbări importante în ADN-ul uman.
13.11.2021 | 18:29
Incotro se indreapta omenirea Jeff Bezos Multi oameni se vor naste in spatiu Ce spun biologii
Jeff Bezos este convins ca viitorul omenirii sta in coloniile spatiale Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Jeff Bezos, al doilea cel mai bogat om din lume și proprietarul Amazon, a vorbit despre viitorul omenirii pe care, consideră el, ar trebui să îl vedem în spațiu, în diverse colonii spațiale.

Jeff Bezos este convins că oamenii se vor naște în spațiu

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos este, de ani buni, unul dintre cei mai importanți investitori în tehnologiile viitorului și se declară, în nenumărate rânduri, un adept al colonizării spațiului. De altfel, compania lui, Blue Origin, a și organizat deja câteva zboruri în spațiu, iar Jeff Bezos este încântat cu privire la viitorul pe care le-ar avea omenirea în această direcție.

ADVERTISEMENT

Iar de curând, într-un interviu pe care l-a acordat pentru publicația Business Insider, Jeff Bezos a vorbit despre viitorul coloniilor spațiale ale omenirii. Ba chiar, prevede el, tehnologia va permite ca respectivele colonii spațiale să fie, de fapt, habitate plutitoare care imită vremea și atracția gravitațională a Pământului și care nu vor duce lipsa unor râuri, păduri sau chiar a animalelor sălbatice și vor fi capabile să adăpostească milioane de oameni.

Mai mult decât atât, Jeff Bezos este convins ă viitorul omenirii este în spațiu și că Pământul va deveni, în fapt, un loc în care și-ar putea petrece doar vacanțele.

ADVERTISEMENT

”De-a lungul secolelor, mulți oameni se vor naște în spațiu. Va fi prima lor casă. Se vor naște pe aceste colonii, vor trăi pe aceste colonii. Apoi, ei vor vizita Pământul așa cum ați vizita Parcul Național Yellowstone”, a mai explicat Jeff Bezos.

Jeff Bezos vrea colonizarea spațiului! Dispută serioasă cu Elon Musk

Proprietarul Amazon, Jeff Bezos, și cel al Tesla, Elon Musk, rivalizează nu doar în ceea ce privește averea uriașă pe care o dețin, ci și când vine vorba de dezvoltarea omenirii în spațiu.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă fondatorul Blue Origin, Jeff Bezos, susține că soluția este construirea de colonii în spațiu, Elon Musk este convins că terraformarea planetei Marte prin bombardarea acesteia cu focoase nucleare ar fi cel mai bun răspuns pentru omenire.

”Chiar dacă ai terraforma Marte sau ai face ceva foarte dramatic de genul – ceea ce ar putea fi foarte, foarte provocator, de altfel – chiar dacă ai face asta, vei avea cel mult o dublare a Pământului”, susține Jeff Bezos pentru sursa citatp, în timp ce coloniile spațiale propuse de el ar asigura o dezvoltare care nu ar putea fi ”îngrădită” a omenirii.

ADVERTISEMENT

În schimb, Elon Musk contestă planul lui Jeff Bezos ridicând problema contruirii coloniilor spațiale propuse de acesta, considerând că ar fi aproape imposibil să le dezvolți în spațiu.

Ce spun biologii despre omenirea dezvoltată în spațiu

Chiar dacă amândoi multimiliardarii anunță dezvoltarea omenirii în spațiu, biologii atrag atenția că ADN-ul uman ar suferi mutații semnificative în cazul în care oamenii s-au muta în spațiu și se vor reproduce acolo.

Astfel, susține reputatul doctor în biologie australian Scott Solomon, dezvoltarea omenirii pe Marte, așa cum propune Elon Musk, aduce după sine și o serie de mutații genetice pentru copiii coloniștilor din cauza condițiilor diferite de pe planeta vecină Pământului care este, mai mică și mai ușoară cu 35% decât Terra.

Astfel, susține biologul, coloniștii vor dezvolta o nouă nuanță a pielii pentru a se adapta la niveluri mai ridicate de radiații de pe planeta roșie și vor avea un sistem circulator diferit pentru a mișca sângele mai eficient. Mai mult susține specialistul, cei care vor locui pe Marte își vor pierde sistemul imunitar, deoarece vor trăi într-un mediu steril fără microorganisme prezente.

ADVERTISEMENT
Tags: