Sport

Jennifer, fiica regretatului portar Ibrahim Dossey, performanță pentru România la Europenele de atletism!

Jennifer-Ștefania, fiica fostului fotbalist Ibrahim Dossey, s-a clasat pe locul al 6-lea în finala probei de la triplusalt la Europenele de juniori din Israel.
09.08.2023 | 19:01
Jennifer fiica regretatului portar Ibrahim Dossey performanta pentru Romania la Europenele de atletism
Jennifer Dossey a concurat pentru România la Europene de atletism de la Ierusalim. Foto: FRA.
ADVERTISEMENT

Jennifer-Ștefania Dossey, fiica regretatului portar ghanez Ibrahim Dossey, a fost prezentă marți în finala probei de triplusalt la Europenele de atletism la nivel de juniori, care au loc la Ierusalim. Jennifer Dossey s-a clasat pe poziția a 6-a, cu 13,27 metri.

Jennifer, fiica regretatului portar Ibrahim Dossey, performanță pentru România la Europene de atletism

Jennifer Dossey a participat în această perioadă la Europenele de juniori de atletism de la Ierusalim, Israel. Antrenată de Mihai Corucle, sportiva legitimată la CSA Steaua a obținut poziția a 6-a în finala probei de la triplusalt. A 5-a încercare a sportivei care reprezintă România a măsurat 13,27 metri.

ADVERTISEMENT

În finala probei de la triplusalt, medaliile au fost obținute de Oleksandra Chernukha (aur – Ucraina, 13,63 m), Teodora Boberic (argint – Serbia, 13,50 m) și Aleksandra Mitrovic (bronz – Serbia, 13,40 m). În calificări, Jennifer Dossey a obținut un nou record personal (13,35 m).

Claudia Ionela Costiuc a obținut marți calificarea în finala probei de 800 m. Sportiva română a înregistrat timpul de 2 min 06 sec 78/100 și s-a calificat în ultimul act de pe poziția a 5-a.

ADVERTISEMENT

Finala va avea loc joi, 10 august. Totodată, Cosmina Denisa Balaban a ratat calificarea la întrecerea pentru medalii în proba de 100 m garduri, după ce a înregistrat al 9-lea timp în semifinale, 13 sec 39/100. România a trimis o delegație compusă din 21 de atleți la Europenele de juniori de la Ierusalim.

Jennifer Dossey s-a mutat în Germania, dar reprezintă România: „Nu mă pierdeţi!”

După moartea tatălui său, pe 9 decembrie 2008, Jennifer Dossey s-a mutat în Germania alături de mama sa. În ciuda plecării din România, campioana națională la juniori, la sărituri în lungime și la triplu salt concurează în continuare sub „tricolor”.

ADVERTISEMENT

„Nu mă pierdeţi, pentru că tot timpul voi concura pentru România. Sufletul meu este de româncă. Mama mea lucrează în Stuttgart şi am parte şi de o educaţie bună la un liceu public german”, declara Jennifer Dossey în aprilie 2023, conform as.ro.

Marele vis al lui Jennifer Dossey este să câștige o medalie la Jocurile Olimpice pentru a-i călca pe urme tatălui său. Fostul portar Ibrahim Dossey a cucerit medalia de bronz cu Ghana la Jocurile Olimpice din 1992.

ADVERTISEMENT

„Mi-ar plăcea să pot să ajung la nivelul lui într-o bună zi. Usain Bolt inspiră pe toată lumea, inclusiv pe mine. Poate voi ajunge într-o bună zi, cu ajutorul lui Dumnezeu, la Olimpiadă”, a mai spus Jennifer Dorssay.

Ibrahim Dossey s-a stins din viață pe 9 decembrie 2008

Ibrahim Dossey a jucat de-a lungul carierei în România pentru FC Brașov, Rapid, Unirea Sânnicolau Mare, Pandurii Târgu Jiu și FCM Târgoviște. În urma unui accident de mașină la data de 13 septembrie, fostul portar a ajuns la spital în stare gravă.

În apropierea localității Breaza, mașina pe care o conducea a derapat și a intrat în coliziune cu un alt autoturism venind din sens opus. După ce a intrat în comă, Ibrahim Dossey a fost transferat la spitalul Bagdasar Arseni, însă starea fostului fotbalist s-a agravat. Pe 9 decembrie, în jurul orei 02:00, Ibrahim Dossey a decedat.

ADVERTISEMENT
Tags: