News

Jens Stoltenberg, depistat pozitiv la Covid-19. Ce simptome are șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost depistat la infecția Covid-19. Norvegianul din fruntea Alianței este vaccinat cu schema completă și a intrat în izolare.
11.05.2022 | 08:06
Jens Stoltenberg depistat pozitiv la Covid19 Ce simptome are seful NATO
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, depistat pozitiv la Covid-19. Este vaccinat anti-Covid. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noul coronavirus lovește la cel mai înalt nivel în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, depistat pozitiv la Covid-19. Este vaccinat anti-Covid

Anunțul legat de infectarea cu Covid-19 a șefului NATO a fost făcut marți seara de purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu, într-o postare pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al NATO ”este vaccinat cu schema completă şi are simptome uşoare”, a scris ea, potrivit tweet-ului.

Dată fiind infecția, Stoltenberg ”va continua să îşi îndeplinească de acasă îndatoririle”, în acord cu ”instrucţiunile medicale belgiene”, a mai explicat purtătoarea de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Ultima apariție a lui Jens Stoltenberg înainte de infectare, pe 9 mai

În ultima sa apariție publică înainte de infectare, șeful NATO a avut un mesaj către Kremlin.

Luni, de la Sediul Alianţei Nord-Atlantice este la Bruxelles, secretarul general al Alianței i-a cerut lui Vladimir Putin, într-un mesaj transmis cu ocazia ”Zilei Victoriei” din 9 mai, să pună imediat capăt războiului din Ucraina.

”Fac apel din nou la președintele Putin, pe 9 mai, să pună capăt imediat războiului, să își retragă trupele din Ucraina și să înceapă negocierile de pace. Suntem ferm de partea Ucrainei și vom continua să ajutăm țara să-și afirme dreptul la autoapărare”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

Stoltenberg a mai adăugat că, în trecut, Moscova a folosit constant ziua de 9 mai pentru a ”răspândi neadevăruri despre Occident și pentru a critica NATO”.

”Mă aştept ca pe 9 mai, în acest an, Putin să răspândească din nou minciuni despre NATO şi Occident în ansamblu”, a afirmat șeful NATO.

ADVERTISEMENT

Șeful NATO a ținut să respingă acuzațiile Kremlinului conform cărora alianța occidentală se comportă ”agresiv” și a insistat că este o alianță defensivă construită pentru a asigura pacea și pentru a susține valorile libertății și democrației.

Cu ocazia paradei de 9 mai, în discursul său de Ziua Victoriei, Putin a acuzat Occidentul şi NATO că ar fi pregătit o ”invazie în teritoriile istorice ale Rusiei, inclusiv în Crimeea”, astfel încât nu a avut de ales decât să declanșeze un atac ”preventiv” în Ucraina.

ADVERTISEMENT
Tags: